شاخص اصلی برای ارزیابی برنامه ششم انطباق آن با سیاستهای ابلاغی مقام معظم رهبری است که محورهای اصلی آن تعالی و مقاوم سازی فرهنگی، اقتصاد مقاومتی و پیشتازی در عرصه علم و فناوری است

لایحه برنامه ششم توسعه تناسبی با انقلاب اسلامی ندارد

به گزارش قدس آنلاین به نقل از تسنیم ؛غلامرضا محمدی مدیرکل طرح و برنامه سازمان تبلیغات اسلامی با بیان توصیف رهبر انقلاب در مورد پیشرفت گفت: رهبر انقلاب در یکی از سخنرانی‌های خود به این مطلب تصریح کردند که مراد ما از پیشرفت، پیشرفت با الگوی غربی نیست. دستور کار جمهوری اسلامی دنبال کردن الگوی پیشرفت ایرانی اسلامی است. رهبری در ادامه می‌فرمایند ما به دنبال الگوی مطلوب و آرمانی خود هستیم که یک الگوی اسلامی ایرانی است و از هدایت اسلام سرچشمه می‌گیرد و از نیازها و سنت‌های ایرانی بهره می‌برد. لذا خیلی از الگوهایی که ممکن است متناسب با یک جامعه غربی باشد لزوما تقلید از آنها به کار نظام ما نمی‌آید. بلکه باید سر منشا آن هدایت اسلام و سنتهای ایران باشد.

محمدی در گفت‌وگویی با خبرگزاری مهر ادامه داد: اگر بنا باشد پلی بین دیدگاه‌های رهبر انقلاب و برنامه‌های توسعه وجود داشته باشد باید آنها را در سیاست‌های کلی ابلاغی توسط رهبری دنبال کنیم. آنچه به عنوان برنامه نوشته می‌شود باید تامین کننده سیاستهای کلی باشد.

محمدی افزود: ما باید مقایسه‌ای بین سیاستهای ابلاغی مقام معظم رهبری در حوزه فرهنگ و موادی که در برنامه ششم آماده انجام دهیم که ببنیم این برنامه تامین کننده سیاستهای کلی هست یا نه. با یک بررسی اجمالی می‌توان دریافت که این برنامه ویژگیهای مورد نظر را ندارد.

مدیرکل طرح و برنامه سازمان تبلیغات اسلامی گفت: بخش مربوط به فرهنگ در لایحه برنامه ششم که به مجلس تقدیم شده در ماده 23، یک مقدمه‌ای دارد که اهداف را مشخص می‌کند و سه بند هم اقدام، پیش بینی شده است. موضوع این سه اقدام تسهیل فرآیندهای صدور مجوز، کاهش ضوابط و مقررات محدود کننده تولید و نشر آثار فرهنگی-هنری و جبران خسارت وارده ناشی از ممانعت و یا اخلال در تولید و نشر این آثار است.

وی ادامه داد: اقدام دوم مربوط به تهیه فهرست صدور مجورها و تصدیهای فرهنگی-هنری قابل واگذاری به بخش غیر دولتی است. موضوع اقدام سوم هم تعیین سهم و نحوه پرداخت حق پخش تلویزیونی مسابقات ورزشی است. کل بخش فرهنگ یعنی بخشی که به عنوان فرهنگ عمومی و فرهنگ دینی متداول است به جز قسمت میراث فرهنگی و گردشگری و حوزه زنان؛ در این سه فعالیت خلاصه می‌شود. فکر می‌کنم هر فردی بدون مراجعه به سیاستهای ابلاغی حدس می‌زند که این لایحه برای فرهنگ عمومی و دینی نظام جمهوری اسلامی کفایت نمی‌کند.

وی افزود: موضوعاتی که در سیاست های ابلاغی مقام معظم رهبری وجود دارد عبارتند از تبیین ارزشهای انقلاب اسلامی و دفاع مقدس، ارائه و ترویج سبک زندگی- اسلامی ایرانی، اجرای نقشه مهندسی کشور، تهیه پیوست فرهنگی، حمایت از تولیدکنندگان آثار و محصولات فرهنگی و هنری مقوم هویت اسلامی-ایرانی، حضور موثر نهادهای فرهنگی در فضای مجازی، تجلی مفاهیم و شاخصهای هویت اسلامی ایرانی و... لذا سوال اینجاست که کدامیک از این موارد از اقدامات سه‌گانه در لایحه برنامه ششم استخراج می‌شود؟

محمدی تاکید کرد: اقدام اولی که در لایحه پیشنهاد شده اصلا از وظایف وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است. اگر بناست این فرآیند اصلاح شود اصلا نیازمند این نیست که مجلس لایحه ششمی را تصویب بکند تا به وزارت ارشاد اجازه دهد این کار را انجام دهد. لذا اصلا ضرورتی نداشت که این مسئله به عنوان یکی از سه اقدام پیشنهاد شده قرار بگیرد.

وی افزود: نکته بعدی اینکه هزاران ساعت، کار کارشناسی برای تهیه نقشه مهندسی فرهنگی کشور صورت گرفت. طی یک و نیم سال و 28 جلسه شورای عالی انقلاب فرهنگی این نقشه مهندسی بررسی و مصوب شد. آیا شایسته نیست که این نقشه مبنایی برای مفاد این لایحه باشد؟

وی ادامه داد: در کل متن لایحه اصلا کلماتی مانند قرآن، عترت، اهل بیت، اسلام، مسجد، سبک زندگی و... که توقع می رفت در مورد آنها صحبت شود، اصلا به کار برده نشده است. لذا به نظر نمی‌آید این لایحه تناسبی با نیازها و درخواستهای نظام جمهوری اسلامی داشته باشد.

مدیرکل طرح و برنامه سازمان تبلیغات اسلامی گفت: برای این لایحه سند دیگری تحت عنوان سند تفصیلی برنامه ششم توسعه توسط دولت تهیه و چاپ شده است. در استانداریها بر اساس این سند تفصیلی از دستگاه‌های اجرایی برنامه می‌خواهند. حوزه فرهنگ، هنر و رسانه را برای برنامه ششم توسعه به مثابه حوزه ماموریتی و کارهای روتین وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و سازمان صدا و سیما دیده‌اند. حوزه‌ها و موضوعهای دیگر در این سند اصلا دیده نشده است. در این لایحه اهداف و شاخصهای بخش فرهنگ و هنر فقط مربوط به ماموریتهای معمول این دو دستگاه است.

وی گفت: به عنوان مثال اعزام مبلغ به کشورهای دیگر که یکی از شاخص‌های مربوط به سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی است در این سند وجود دارد اما تعداد مبلغ اعزامی در خود کشور در این سند تفصیلی اصلا پیش بینی نمی‌شود. به نظر می‌آید این سند جامعیت لازم را ندارد.

محمدی ادامه داد: شاخص اصلی برای ارزیابی برنامه ششم انطباق آن با سیاستهای ابلاغی مقام معظم رهبری است که محورهای اصلی آن تعالی و مقاوم سازی فرهنگی، اقتصاد مقاومتی و پیشتازی در عرصه علم و فناوری است. در برنامه ششم محور اول که موضوع بحث ماست اصلا دیده نشده است.

وی افزود: ظاهر کار برای تدوین برنامه ششم رعایت شد و چندین شورا مسئولیت تهیه پیش نویس این لایحه را داشت. با وجود جلسات زیادی که برگزار شد و دستگاه‌های مختلفی که نظرات خود را دادند، آنچه تنظیم شده کوچکترین ارتباطی با آن پیشنهادهای دستگاه‌ها نداشت.

محمدی گفت: اگر شما این نسخه را به کشورهای دیگر هم بدهید برای آنها نیز کارکرد دارد لذا این برنامه موضوعیت و امتیاز برای جمهوری اسلامی و تناسبی با انقلاب ندارد.

برچسب‌ها

پخش زنده

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.