رئیس انجمن محاسبات بیمه و مالی ایران (آکچوئری) با بیان اینکه اکنون صندوق های بازنشستگی با بحران مالی مواجه هستند، گفت: باید چاره ای اساسی برای جلوگیری از بحران بیشتر این صندوق ها اندیشیده شود.

صندوق های بازنشستگی با بحران مواجه‌اند

به گزارش قدس آنلاین به نقل از ایرنا، امین حسن زاده افزود: به خاطر تغییرات جمعیتی و مشکلات اقتصادی که وجود داشته در حوزه صندوق های بازنشستگی در واقع چالش‌هایی وجود دارد و باید راهکارهایی برای رفع چالش ها انجام دهیم.
حسن زاده ادامه داد: همه کشورها با شدت و ضعفی با این قضیه رو به رو هستند دلایل خیلی زیادی وجود دارد این دلایل در برخی از کشورها مشترک است، اما وضعیت اقتصادی هر کشور روی این قضیه تاثیرگذار است چون صندوق‌های بازنشستگی محلی برای ذخیره‌سازی کسورات بیمه‌ای است و مبالغ درشتی است و باید روی آن سرمایه‌گذاری صورت گیرد.
حسن زاده خاطرنشان کرد: در کشور ما به دلیل جنگ و تحریم و دیگر مشکلات نتوانستیم خوب سرمایه گذاری کنیم و این مشکل تقریبا در همه کشورها به همین شیوه است.
حسن‌زاده ادامه داد: بسیاری از صندوق‌های بازنشستگی و شغلی در کانادا و آمریکا با این چالش‌ها روبه رو بودند اما جنس مشکلات آنها متفاوت است، اما صندوق های بازنشستگی در ایران در حکمرانی و نظارت مشکل جدی دارند و اکنون در کشورمان هیچ نهاد تنظیم گری روی مدیریت و سرمایه گذاری صندوق های بازنشستگی وجود ندارد.
وی موضوع نظارت بر صندوق های بازنشستگی را فراقوه ای دانست و افزود: نهادهایی مثل انجمن های حرفه ای بالاتر از دولت ها باید در این زمینه تصمیم گیری کنند و بعد این انجمن ها موضوع نظارت از صندوق ها را انجام دهند.
رئیس انجمن محاسبات بیمه و مالی ایران با بیان اینکه صندوق های بازنشستگی نمی توانند نقش نظارت را داشته باشند، گفت: باید نظارت بر این حوزه ها مستقیم زیر نظر فرد اول ممکلت باشد و کار نظارت را رهبری کنند چون همه ارگان ها را تحت تاثیر قرار می دهد.
عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی با بیان اینکه موضوع آکچوئری در صندوق های بازنشستگی جدی گرفته نمی شود، افزود: دیگر مشکل عمده ما که مختص کشور است مباحث آکچوئری است ما در حوزه آکچوئری بیمه ای کار زیادی را انجام نداده ایم.
وی تصریح کرد: در کشور آکچوئر رسمی در بیمه های اجتماعی نداریم و بسیاری از صندوق های ما آکچوئر ندارند و دلیلش این است که سیستم دولتی است و آکچوئری قوی نبوده و چند سال است که دانشگاه شهید بهشتی در حال بررسی این موضوع است.
وی خاطرنشان کرد: قوانینی که در مجلس شورای اسلامی مانند قوانین بازنشستگی پیش از موعد، پایین آوردن سن بازنشستگی و کم کردن سنوات بازنشستگی وجود دارد اما آکچوئری آنها انجام نمی شود و به آن بها داده نمی شود.
وی با بیان اینکه یکی از معایب اجرا نشدن آکچوئری این قوانین، کاهش کسری مالی صندوق های بازنشستگی است، گفت: مهمترین لطمه ای که فقدان آکچوئری رسمی می تواند به صندوق های بزند این است که شدت بحران و چالش را نمی توانیم اندازه گیری کنیم.
رئیس انجمن محاسبات بیمه و مالی ایران (آکچوئری) افزود: همه ادعا داریم که وضعیت صندوق های بازنشستگی خوب نیست ولی شدت آن چقدر است، به همین منظور باید محاسبات آکچوئری، شدت ها را بررسی کند، تا وضعیت مالی صندوق ها نیز مشخص شود.
حسن زاده در ادامه با بیان اینکه سه صندوق بازنشستگی کشوری عملا ورشکسته هستند، گفت: صندوق بازنشستگی کشور که هر سال از دولت پول دریافت می کند، صندوق فولاد و صندوق بانک‌ها از دیگر صندوق‌های ورشکسته در کشور هستند. البته صندوق نیروهای مسلح نیز در حال ورشکستی است، اگرچه صندوق بانکها چون بانک‌ها حامی مالی آنها هستند ورشکستی شان را نشان نمی دهند.
رئیس انجمن محاسبات بیمه و مالی ایران به صندوق تامین اجتماعی به عنوان یک صندوق باز با ورودی مالی از سوی بیمه شدگان اشاره کرد و گفت: مهمترین فاکتوری که در این صندوق تاثیرگذار است بحث تغییرات جمعیتی است و اکنون چون جمعیت جوان است، از نظر مالی با مشکل کمتری مواجه است اما ممکن است تا یکی دو دهه بعد دوام بیاورد چون نسبت شاغلان به بازنشستگان در حال کاهش است و امکان دارد در آینده شدیدا کسری بودجه داشته باشد.

برچسب‌ها

پخش زنده

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • حميد رمضاني ۰۸:۴۵ - ۱۳۹۵/۰۶/۲۳
    0 0
    وقتي طي دو روز با چك جعلي 180 شركت تامين اجتماعي را به بابك زنجاني واگذار ميكنن ديگر انتظار نداشته باش تامين اجتماعي وضعش خوب باشد.