ستاد ساماندهی شئون فرهنگی در مناسبتهای مذهبی به مناسبت فرارسیدن ماه محرم‌ بیانیه‌ای صادر کرده که در آن بر لزوم پرهیز از طرح مباحث اختلاف‌انگیز تأکید شده است.

لزوم الگوپذیری هیئتهای مذهبی از سبک زندگی اهل‌بیت(ع)/ پرهیز از طرح مباحث اختلاف‌انگیز

به گزارش قدس آنلاین به نقل از تسنیم ، ستاد ساماندهی شئون فرهنگی در مناسبتهای مذهبی به مناسبت فرارسیدن  ماه محرم‌ بیانیه ای صادر کرده است.

پس از ابلاغ مصوبه 603 شورای عالی انقلاب فرهنگی به سازمان مبنی بر ساماندهی شئون فرهنگی در مناسبتهای مذهبی، ستادی مرکزی متشکل از دستگاه‌های مرتبط همچون سازمان صدا و سیما، وزارت کشور، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، نیروی انتظامی، نهاد نمایندگی ولی فقیه در دانشگاه‌ها، دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم و وزارت اطلاعات در سازمان ایجاد شد که حجت‌الاسلام حسین روحانی‌نژاد معاون امور فرهنگی و تبلیغ سازمان تبلیغات اسلامی ریاست آن را به عهده گرفت. ضمن اینکه این ستاد اکنون در 245 شهرستان نیز دایر شده است.

(و من یعظلم شعائر الله فانها من تقوی القلوب) سوره حج آیه 32

هر کس شعائر الهی را بزرگ دارد، این کار نشانه‌ی تقوای دلهای آنها است.

از آنجایی که هیئات مذهبی، با کارکردهای مثبتی که دارند؛ به خودی خود، کاهش دهنده آسیبهای اجتماعی هستند، از این جهت، هیئات حسینی با شاخصه‌های دینی - مذهبی، عقلانی - عاطفی؛ جهادی و عاشورایی؛ کارآمدترین راهکار جهت مقابله با جبهه کفر و نفاق و دفاع از حریم مرزهای امنیتی - اعتقادی است.

مگر می‌توان تصور کرد که هیئات اسلامی - انقلابی پرطراوت باشند، اما از سبک زندگی اهل بیت عصمت و طهارت (علیهم‌السلام) الگو نگیرند؟! هیئات انقلابی‌ای که دغدغه ترویج و تبلیغ مظلومیت اهل بیت(علیهم‌السلام) را دارند، همسو با سبک زندگی آنان، از اسراف و تبذیر تبری می‌جویند، به ویژه اسراف در منابع عمومی، نظیر؛ نان و آب و انرژی... هیئات با اصلاح الگوی مصرف؛ در اقلام مصرفی بهینة‌سازی جدی، صورت می‌دهند و با تاکید بر مصرف داخلی، سبب بالندگی بیشتر تولید و ترویج اقتصاد مقاومتی می‌شوند.

از مؤلفه‌های زیبای زندگی اهل بیت(علیهم‌السلام)، مدیریت بحران جامعه اسلامی بوه است. جامعه‌ای که همواره به واسطه ظلم حاکمان دوران، در مضیقه است، تلاش کرده با کمترین موؤنه، بیشترین فایده را برساند، رسول اکرم(صلی‌الله علیه و آله) برای امتش، «قلیل الموؤنه و کثیرالمعونه» بودن را یکی از اوصاف پسندیده مؤمنین برشمرده‌اند و همه این امور، باید با شکرگزاری همراه باشد. شکرگزاری نسبت به توفیق اقامه ماتم و شادی برای اهل بیت(علیهم‌السلام) شکرگزاری برای امکان تحقق این توفیق به جهت وجود امنیت لازم که از سوی نظام جمهوری اسلامی ایران فراهم شده است، امنیتی که در بسیاری از کشورها یا وجود ندارد و یا نایاب است.

با این توضیح ضمن تاکید به برگزاری هر چه با شکوه‌تر مراسم عزاداری ایام‌الله محرم و صفر، براساس موازین صحیح و آداب و محکمات اسلامی و بایسته‌های شرعی توجه همه هموطنان، مومنین، محبان اهل‌بیت(علیهم‌السلام)، به ویژه شیفتگان سالار شهیدان حضرت اباعبدالله الحسین(علیه‌السلام)، هیئات مذهبی و برگزارکنندگان برنامه‌های فرهنگی و تبلیغی و عزاداری‌ها را به رعایت نکات زیر جلب می‌کند:

1) برنامه‌ریزی لازم جهت اجرا و ارتقای کیفی و کمی هر چه بیشتر فیوضات معنوی و حماسی در مراسم عزاداری سالار شهیدان(علیه‌السلام)، با هدف شناخت و معرفت هر چه بیشتر مخاطبین با سنت و سیره اهل بیت(علیهم‌السلام) و تلاش برای حسینی شدن و حسینی ماندن عزاداران حضرت اباعبدالله (علیه‌السلام)

2) توجه به موضوع آگاهی‌بخشی دینی و بصیرت‌افزایی با دعوت از سخنرانان و خطبای ارجمند، مداحان و ذاکران و نیز قاریان گرامی در برنامه‌های عزاداری، با بهره‌گیری از آیات قرآن کریم و بیان روایات اسلامی، جهت ارائه برنامه‌های مستدل و با کیفیت.

3) توجه ویژه و استفاده از تمامی ظرفیتها در مقابله اصولی و فرهنگی، با پدیده‌هایی همچون آسیبهای اجتماعی و فرهنگی.

4) ساماندهی اجرای برنامه‌ها و دسته‌های عزاداری و... به وسیله رعایت نظم و انضباط از جهت زمان و برنامه.

5) تجلیل و تقدیر از خانواده شهیدان دفاع مقدس و مدافعان حرم در قالب یادمان‌سازی از رفتار عملی شهداء آنان.

6) رعایت «وحدت اسلامی» براساس شاخص‌های مورد تاکید مقام معظم رهبری (مدظله‌العالی) و پرهیز از طرح مباحث اختلاف‌انگیز و عدم اهانت به مقدسات پیروان مذاهب اسلامی.

7) تنظیم برنامه‌های مختلف در مراسم سوگواری برای عزاداران جهت بهره‌گیری از تلاوت زیبای قرآن، ادعیه و زیارات، مناجات مأثوره از ائمه طاهرین(علیهم‌السلام) در برنامه‌های اصلی و جنبی هیئات مذهبی.

8) اهمیت بیش از پیش مسئولین هیئات مذهبی، جهت اقامه نماز جماعت در مراسم عزاداری حسینی با محوریت مسجد و خلق زیباترین و ماندگارترین اقامه نماز جماعت در ظهر عاشورا

9) مغتنم شمردن حضور کودکان، نوجوانان و جوانان در مراسم عزاداری امام حسین(علیه‌السلام) و واگذاری مسئولیت بخشی از برنامه‌ها به آنها جهت نهادینه شدن خدمتگزاری در دستگاه حضرت اباعبدالله الحسین(علیه‌السلام) و کسب تجربه عملی در هیئات‌داری

10) دقت عمل در گزینش‌ پیام‌های عاشورایی جهت فضاسازی و تبلیغات محیطی تا محتوایی مطابق با اهداف قیام حضرت سیدالشهداء(علیه‌السلام) داشته باشد.

11) بهره‌گیری از نکات اخلاقی، حماسی... در قالب فرمایشات ائمه طاهرین(علیهم‌السلام)، امام راحل(ره) و رهبر معظم انقلاب اسلامی در کتیبه‌ها، پوسترها و... همراه با جذابیتهای هنری، نصب تمثالهای مبارک شهدای انقلاب اسلامی و دفاع مقدس و مدافعان حرم.

12) رعایت اخلاق اسلامی و پرهیز از هرگونه ایجاد مزاحمت و نارضایتی مردم در اماکن و زمانها و نحوه عزاداری (خودداری از حرکات و اعمال ناشایست و وهن مذهب).

13) ضرورت برقراری ایمنی در مساجد، حسینیه‌ها و سایر اماکن مذهبی با توجه به حضور انبوه شهروندان در مراسم.

14) ضرورت توجه به اطلاعیه‌های نیروی انتظامی به منظور حفظ نظم و امنیت برپایی مطلوب و بهینه مراسم عزاداری.

در پایان یادآور می‌شود، مسئولین هیئات، باید به کارکردهای مثبت هیئات برای ارتقای معرفت دینی آحاد جامعه، توجه بیشتری داشته باشند و تلاش کنند تا سمت و سوی هیئات عزاداری حضرت اباعبدالله‌الحسین(علیه‌السلام) از هرگونه انحراف و آسیبی مبرا باشد. مسلماً این امر میسر نمی‌شود مگر در سایه توجه و عمل به فرامین و فتاوای امام راحل (رضوان الله تعالی عله) و مقام معظم رهبری حضرت آیت‌الله العظمی خامنه‌ای (مدظله‌العالی) و مراجع عظام تقلید و توصیه‌های علما.

باشد که رعایت این موازین و شئونات از سوی هیئات حسینی، زمینه‌ساز ظهور حضرت مهدی منتظر (عجل‌الله تعالی فرجه) شود و همه ما را عزاداران و سگواران واقعی و شایسته اهل‌بیت عصت و طهارت و سالار شهیدان (علیهم‌السلام) قرار دهد.

ستاد ساماندهی شئول فرهنگی در مناسبتهای مذهبی

برچسب‌ها

پخش زنده

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.