یک متخصص تغذیه و رژیم درمانی گفت: برای اطمینان از تامین انرژی، مواد معدنی و ویتامین های موردنیاز دانش آموزان باید از همه گروههای غذایی به اندازه کافی استفاده شود.

با مصرف این مواد غذایی دانش آموزانی نابغه داشته باشید

به گزارش قدس آنلاین به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان؛  با آغاز سال تحصیلی جدید و فعالیت دانش آموزان استفاده از تغذیه مناسب مهم ترین عامل موثر در سلامتی و رشد ذهنی آنان است.
مصرف صبحانه کامل یکی از وعده های مهم غذایی برای دانش آموزان است که باعث جلوگیری از بروز بیماری های قلبی، عروقی و مغزی در سنین بزرگتر می شود.
کورش صمدپور متخصص تغذیه و رژیم درمانی درباره تغذیه دانش آموزان گفت: با چالش های مهم در خصوص عادات غذایی خانواده ها و انتخاب مواد غذایی توسط کودکان روبرو هستیم و والدین و مسئولان مدرسه درباره مصرف نوع مواد غذایی دانش آموزان یا یکدیگر تصمیم گیری می کنند که البته قسمتی از آن تحت تاثیر دوستان و وسایل ارتباط جمعی تعیین می شود.
وی اظهار کرد: تغذیه مناسب از سه وعده اصلی و دو میان وعده تشکیل می شود که در آن مصرف شکر، نمک و لبنیات را کاهش و مصرف میوه و سبزیجات، گوشت بدون چربی را افزایش دهیم.
این متخصص تغذیه و رژِیم درمانی افزود: دانش آموزان برای تمرکز بیشتر در دروس و تامین یک سوم انرژی روزانه صبحانه خوب و کافی شامل غلات(نان)، غذاهای حاوی پروتئین(تخم مرغ)، لبنیات(شیر و پنیر) و میوه های حاوی ویتامین ث(مرکبات) را مصرف کنند.

پرخوری شب و کمبود حافظه 

آزاده آراوند روانشناس اظهار داشت: برای خوردن یک صبحانه کامل فرزندتان را زودتر بیدار کنید زیرا مصرف صبحانه قبل از رفتن به مدرسه از اهمیت بالایی برخوردار است.  
صمدپور تصریح کرد: مطالعات متعدد نشان داده است کودکانی که شب ها پرخوری دارند و صبحانه نمی خورند دچار عدم تمرکز و مشکل حافظه در مدرسه می شوند.
وی با بیان اینکه دانش آموزان باید غذاهای سالم مصرف کنند، ابراز داشت: برای دانش آموزان مصرف غذاهای کم چرب، اسید چرب اشباع کم، بدون کلسترول و میان وعده هایی مانند میوه های خشک شامل (انجیر، توت، برگه زردآلو و هلو)، انواع مغزها شامل(بادام، پسته، گردو، فندق) و انواع سبزیجات مفید است.

اهمیت مصرف آهن برای دانش آموزان!

این متخصص تغذیه و رژیم درمانی با بیان اینکه دریافت آهن برای تقویت بدن دانش آموزان موثر است، اظهار داشت: برای جلوگیری از کم خونی، دانش آموزان باید از منابع غذایی حاوی آهن شامل گوشت قرمز، مرغ، جگر، تخم مرغ، حبوبات، غلات، سبزی های برگ سبز و مغزها استفاده کنند.
وی بیان کرد: دانش آموزان باید مصرف شکر، نمک، دسرهای شیرین، نوشابه های گازدار، آبمیوه های صنعتی، چیپس و آبنبات که دارای ارزش غذایی پایین هستند را کاهش دهند.
این متخصص تغذیه و رژیم درمانی با بیان اینکه آموزش سالم خوردن به دانش آموزان ضروری است، عنوان کرد: والدین و اولیا مدرسه با عرضه ی غذاهای مناسب بر سر سفره در خانه و در مدرسه برای جلوگیری از مصرف مواد مضر برای سلامتی، خوردن و سالم نوشیدن را به دانش آموزان آموزش دهند.

به کاهش استرس فرزندتان کمک کنید!

آراوند اذعان داشت: توجه به کاهش استرس، رسیدگی به مسائل سلامتی، آماده سازی روحی روانی، تنظیم ساعات خواب و خوراک دانش آموزان از اهمیت ویژه ای برخوردار است.
وی درباره دانش آموزان کلاس اولی ابراز داشت: دانش آموزان کلاس اولی باید از نظر روحی و روانی برای پذیرش دنیا و دوستان جدید با پیش زمینه های مثبت آماده شوند و والدین با بازگوی خاطرات خوب خود از مدرسه به این امر کمک می کنند.  
این روانشناس بالینی درباره تاثیر دیر خوابیدن بر دانش آموزان گفت: دیر خوابیدن عوارضی مانند جلوگیری از احیای درست سلول های مغز، سلب تمرکز، کاهش هوشیاری و شادابی دانش آموزان دارد.  
وی درباره تشویق دانش آموزان افزود: برای انجام فعالیت هایی مانند درس خواندن و انجام تکالیف، رفتارتان با فرزند به گونه ای تشویقی و روحیه بخش باشد زیرا این امر موجب کاهش استرس و اضطراب دانش آموزان می شود.

برچسب‌ها

پخش زنده

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.