غلامرضا شریعتی در جلسه کارگروه آرد و نان استان که امروز، 2 آبانماه در اهواز برگزار شد، اظهار کرد: برای خرید گندم، شرکت غله و تعاون روستایی باید ایزو بگیرند تا بتوان بر فرآیند تولید نان از مرحله خرید گندم تا زمان پخت نظارت و مدیریت انجام شود.
وی افزود: در این زمینه میتوان یک یا چند شهرستان را به عنوان پایلوت در نظر گرفت و اگر این مسأله ممکن بود، آن را به سایر شهرستانها نیز بست دهیم تا شاهد تولید نان با کیفیت در استان باشیم.
شریعتی تصریح کرد: جلسه کارگروه آرد و نان باید به صورت ماهانه برگزار شود تا بتوان شاهد حل مشکلات این بخش در زمینههای مختلف باشیم و اداراتی که به صورت مستقیم درگیر کار هستند نیز باید در این جلسات حضور پیدا کنند.
وی ادامه داد: معاونت بهداشت و معاونت غذا و دارو که در خط اول نظارت بر تولید نان هستند نیز باید در جلسات این کارگروه حضور پیدا کنند تا شاهد حل مشکلات بخش نان استان باشیم.
شریعتی گفت: بازار عراق فرصتی برای شرکتهای تولیدی آرد است تا بتوانند با تمام ظرفیت کار کنند و اینکه مشکلات وجود دارد و نمیتوان به صادرات محصول پرداخت، بهانه است زیرا نمیتوان هیچ کار تولیدی و اقتصادی را بدون ریسک انجام داد.
وی افزود: شرکتهای تولید آرد از ظرفیت مازاد خود استفاده کنند و وارد بازارهای عراق و سایر بازارها شوند و تولیدات خود را به این کشورها صادر کنند.
شریعتی ادامه داد: چرا باید ظرفیتهای خالی وجود داشته باشد و هیچ کاری در استان انجام نگیرد. باید از این فرصتها استفاده کنیم و مقداری ریسک بپذیریم و اقداماتی انجام دهیم تا بتوانیم بازارهای صادراتی را در اختیار بگیریم.
وی با اشاره به حل مشکلات شرکتهای تولیدکننده آرد عنوان کرد: ما باید به حل مشکلات این شرکتها کمک کنیم اما انتظار داریم از از ظرفیـت اسمی تولید خود بهره بگیرند و در بحث صادرات وارد شوند.
شریعتی در خصوص سهمیه گندم کارخانههای آرد برای تولید خاطرنشان کرد: 20 درصد از این سهمیه باید به عنوان شناور در نظر گرفته شود و به کارخانهای که تولید آرد با کیفیتتری دارد تعلق گیرد تا کارخانهها به تولید آرد با کیفیت بیشتر اقدام کنند و خط تولید خود را نیز به روز کنند.
وی با انتقاد از شرایط نگهداری گندم در مراکز خرید عنوان کرد: نباید مسائل این چنینی پیش آید و با وجود با کیفیتترین گندم کشور، بیکیفیتترین نان را در اختیار مردم قرار دهد.
شریعتی خاطرنشان کرد: فرایند خرید و نگهداری گندم باید بررسی شود و باید به دنبال این باشیم که فشار خرید را چگونه مدیریت کرد تا به کیفیت گندم خریداریشده مشکلی وارد نشود.
نظر شما