ایلام- رئیس کل دادگستری استان ایلام گفت:از مجموعه های شعب حل اختلاف دادگستری استان انتظار داریم که بیش از ۸۰ درصد پرونده های وارده را با صلح و سازش و رضایتمندی طرفین پایان دهند.

۸۰ درصد پرونده ها در ایلام باید ختم به صلح شود

به گزارش خبرنگار قدس آنلاین، محمد رزم روز یکشنبه در آیین تحلیف ۹۹ نفر از اعضاء شعب شوراهای حل اختلاف ایلام، با ذکر آیات، احادیث و روایاتی در خصوص ارزش و قداست شورا و اهمیت صلح و سازش، اظهار داشت: قانون تشکیل شوراهای حل اختلاف پس از سیر مراحل قانونی در کمیسیون قضایی، مجلس شورای اسلامی و با تأیید شورای نگهبان؛ هم اکنون در حال اجرا است و امروزه به صورت قانونمند و منسجم در خدمت آحاد مختلف جامعه قرار گرفته و به عنوان یک مرجع قضایی از جایگاه ویژه ای برخوردار است.

وی با اشاره به اینکه هدف اصلی از تشکیل شوراهای حل اختلاف، ایجاد صلح و سازش بین طرفین دعوا و حل و فصل خصومت های فی مابین است، افزود:  موضوع صلح و سازش در آموزه های دینی ما بسیار مورد تأکید قرار گرفته است و باید تلاش شود تا بیشتر پرونده های وارده به محاکم قضایی استان به صلح و سازش ختم شود.

رئیس کل دادگستری استان ایلام با بیان اینکه مردم غرب کشور و بویژه استان ایلام از روحیه و خصلت های نیکی در زمینه مروت، مردانگی و گذشت برخوردار هستند، بیان داشت: امیدواریم که با وساطت معتمدین، مصلحین، ریش سفیدان، بزرگان و شوراهای حل اختلاف این استان، بیش از پیش شاهد رأفت، اخوت و برقراری صلح و سازش بین مردم مرزدار، ولایتمدار و ایثارگر ایلام باشیم و روز به روز از حجم پرونده های وارده به محاکم کاسته شود.

محمد رزم فلسفه اصلی تشکیل شوراهای حل اختلاف را کاهش مراجعات مردم به محاکم قضایی، توسعه مشارکت های مردم، رفع اختلافات محلی و حل و فصل دعاویی که ماهیت قضایی ندارند و یا ماهیت قضایی آنان از پیچیدگی کمتری برخوردار است، ارزیابی کرد و یادآور شد:  پس از استماع و بررسی نظرات و انتقادات مختلف در خصوص نحوه تشکیل و کارکرد شوراهای حل اختلاف؛ نهایتاً قانون تشکیل این مجموعه قضایی در شانزدهم فروردین ماه  ۱۳۸۸ در ۵۲ ماده و ۱۱ تبصره به تصویب مجلس شورای اسلامی و تأیید شورای نگهبان رسید و به صورت آزمایشی ۵ ساله به مرحله اجراء درآمد.

وی خاطرنشان ساخت: پس از سپری شدن دوره اجرای آزمایشی این قانون، با پیشنهاد رئیس قوه قضائیه، دومین لایحه قانون تشکیل شوراهای حل اختلاف که مشتمل بر ۴۶ ماده و ۲۷ تبصره بود در پایان دوره مجلس نهم به تصویب رسید و مورد تأیید شورای نگهبان نیز قرار گرفت و فعالیت این مجموعه قضایی کاملاً قانونی شد.

 رئیس کل دادگستری استان ایلام با بیان اینکه از مجموعه های شعب حل اختلاف دادگستری استان انتظار داریم که بیش از ۸۰ درصد پرونده های وارده را با صلح و سازش و رضایتمندی طرفین پایان دهند. ، تصریح کرد: قانون تشکیل شوراهای حل اختلاف، قانون جامع و کاملی است و امید است منشاء اثرات صلح جویانه و خیرخواهانه ای در جامعه باشد و مردم از برکات آن بهره مند شوند.

محمد رزم با اشاره به اینکه تأمین مکان مناسب، ایجاد زیرساخت ها، تهیه امکانات و تجهیزات سخت افزاری و نرم افزاری، برگزاری کلاس ها و کارگاه های آموزشی برای شوراهای حل اختلاف استان؛ از ضروریات است و بایستی در این زمینه چاره اندیشی شود، تأکید کرد: ایجاد صلح و سازش مورد تأکید خداوند سبحان، انبیاء، اولیاء، اوصیاء و ائمه اطهار است و شوراهای حل اختلاف باید تمام هم و غم خو را به این مهم(ایجاد صلح و سازش) اختصاص دهند.

وی با بیان اینکه باید تلاش شود تا فرهنگ صلح، سازش و گذشت در بین آحاد جامعه نهادینه شود، گفت: ۶۴  فقره پرونده قتل عمدی در استان ایلام وجود دارد که امیدواریم با رایزنی و وساطت شوراهای حل اختلاف و معتمدان و مصلحان استان بتوانیم تعدادی از این پرونده ها را به صلح و سازش برسانیم.

گفتنی است، در ابتدای این آیین؛ آقایان منصور پور و میرزایی به نمایندگی از اعضاء شعب شورای حل اختلاف شهرستان ایلام، نظرات و پیشنهادات خود را ابراز داشتند و در پایان نیز کلیه اعضاء در برابر کلام وحی(قران) مراسم تحلیف و سوگند را به جا آوردند.

برچسب‌ها

پخش زنده

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.