۱۰ محوطه باستان شناختی در استان های خراسان رضوی، زنجان و استان چهارمحال و بختیاری طی آبان ماه گذشته در فهرست آثار ملی به ثبت رسید.

۱۰ محوطه باستان شناختی در فهرست آثار ملی به ثبت رسید

به گزارش «قدس آنلاین» به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، مدیرکل  دفتر ثبت آثار و حفظ و احیاء میراث معنوی و طبیعی با اعلام این خبر گفت:  از این تعداد ۸ محوطه باستان شناختی نوبنیاد، تپه چل، تپه یاز، تام الله مدد، مادربیک، تپه کچولی سنگر، تپه قوش چاکر، تپه خونی متعلق به استان خراسان رضوی و مربوط به دوره های اشکانی، ساسانی و قرون اولیه و میانی اسلامی، تپه اوچ ایاق با قدمت عصر مس و سنگ، عصر آهن، دوران میانی اسلامی از استان زنجان و تپه قلعه منصور خان متعلق به دوره اشکانی  از استان چهار محال و بختیاری است.   

فرهاد نظری با تاکید بر اینکه  این آثار از تاریخ ثبت، تحت حفاظت و نظارت سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری است گفت: هر گونه دخل و تصرف یا اقدام عملیاتی که منجر به تخریب یا تغییر هویت آن شود برابر مواد ۵۵۸ تا ۵۶۹ از کتاب پنجم قانون مجازات های اسلامی، تعزیرات و مجازات های بازدارنده جرم محسوب شده و مرتکب مشمول مجازات های قانونی خواهد شد گفت 

به گزارش روابط عمومی معاونت میراث فرهنگی خراسان  بزرگ تاریخی با ساختار گونه گون و کهن زمین شناسی، اقلیم متنوع و جاذب، موقعیت ویژه جغرافیایی، از قدیمی ترین دوران حیات، بستر فعالیتهای بشری بوده و به دلیل همین موقعیت خاص، کهن ترین، معروفترین و طو لانی ترین راه ارتباطی جاده تاریخی ابریشم از طریق خراسان، موقعیت شرق را به غرب مرتبط می ساخته است.   

مهمترین مقطع تاریخ خراسان در سرآغاز دوران تاریخی ایران با ورود اقوام آریایی به فلات ایران در آغاز هزاره اول ق. م پیوند می خورد. آریایی ها تازه وارداز طریق خراسان به سمت نجد ایران پیش رفتند و بخش اعظم آنها در خراسان و سیستان مستقر شدند. از این رو  عمده حوادث آغاز تاریخ ایرانیان که در دو منبع اوستا و شاهنامه فردوسی ذکر شده است در مشرق ایران و در واقع در خراسان بزرگ رخ می دهد استان خراسان رضوی، قسمت نسبتا کوچکی از خراسان تاریخی است.  

سرزمینی که در گذشته نواحی بسیار گسترده ای را در بر می گرفته و قلمرویی یکپارچه داشته است. اما امروزه بخشی از آن شامل سه استان خراسان رضوی، شمالی و جنوبی و قسمت هایی از استانهای دیگر، در کشور ایران واقع است و بخشهای بزرگ تری از آن در کشور افغانستان و جمهوری های شمال و شمال شرق ایران قرار دارد.

برچسب‌ها

پخش زنده

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.