مدیرکل نظارت بر دارو و مواد مخدر سازمان غذا و دارو گفت: تولید محلول‌های تزریقی حجیم یا همان سرم، صرفاً در هم آمیختن آب و نمک نیست.

دلایل واردات محلول‌های تزریقی/ تولید سِرم صرفاً در هم آمیختن آب و نمک نیست

به گزارش قدس آنلاین، اکبر عبدالهی اصل مدیرکل نظارت بر دارو و مواد مخدر سازمان غذا و دارو با بیان اینکه واردات محلول‌های تزریقی در اواخر سال گذشته و نیمه اول امسال به علت «خارج شدن از خط یکی از خطوط تولید کشور به دلایل اصلاحات کیفی و نبود دپوی استراتژیک» بود، گفت: آنطوری که برخی مردم و مسئولین تصور می‌کنند تولید محلول‌های تزریقی حجیم یا همان سرم، صرفاً در هم آمیختن آب و نمک نیست.

وی ادامه داد: هزینه انجام استریل، دپیروژن (حذف میکروارگانیسم ها از محصول) و به طور کل رعایت اصول فنی و کیفی تولید محلول‌های تزریقی آنقدر بالاست که در حال حاضر خطوط تولید داخلی به علت عدم مقرون به صرفه بودن، عطای سرمایه‌گذاری در این بخش را به لقایش بخشیده است.

وی همچنین اذعان داشت: محلول‌های تزریقی از جمله اقلام پر مصرف، حیاتی و متنوع کشور بوده و در حال حاضر علی رغم تأمین مصارف روزمره، نیازمند دپوی استراتژیک برای کشور هم است؛ علاوه بر نکته مذکور نباید از این اصل مهم نیز غافل بود که هر لحظه احتمال اینکه برخی خطوط تولید کشور دچار مشکل فنی و کیفی شده و متوقف گردند، وجود دارد.

 این مقام مسئول در سازمان غذا و دارو عنوان کرد: مولفه‌های مدیریت زنجیره تأمین مانند روشن و خاموش کلید یک لامپ نیست که به محض فشردن آن، نتیجه‌اش مشاهده شده و اگر دارویی به زنجیره تأمین ورود کرد، تا زمان انقضا امکان وجود در بازار را داشته باشد.

عبدالهی در پایان سخنانش گریزی هم به آن عده قلیل از  مسئولین و قانون‌گذاران که هنگام بیماری از متولیان تأمین جدیدترین، با کیفیت‌ترین و سهل المصرفترین داروها را آنهم در اسرع زمان و با مناسب ترین قیمت انتظار دارند، زد و تصریح کرد: زیبنده است که این افراد در زمان سلامتی و صحت نیز با همان کیفیت مذکور اظهار نظرهای خود را تخصصی تر و غیر سودگرایانه مطرح نمایند.

منبع: خبرگزاری فارس

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.