دستیار طب سنتی ایران دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با بیان توصیه‌هایی برای حفظ سلامتی در سالمندان گفت: مزاج سن سالمندی سرد و خشک است و سالمندان باید از هر کاری که سردی و خشکی را افزایش می‌دهد, پرهیز کنند.

لزوم پرهیز سالمندان از هر کاری که «سردی و خشکی» آنها را افزایش می‌دهد

به گزارش قدس آنلاین، مجتبی طاهری درباره تدابیر تأمین سلامتی سالمندان اظهار کرد: افراد سالمند باتوجه به سن و کهولت، به‌طور طبیعی دچار ضعف قوا و به‌دنبال آن با کاهش عملکرد سیستمهای مختلف بدن مواجه می‌شوند.

وی افزود: بنابراین رعایت تدابیر حفظ تندرستی می‌تواند کیفیت زندگی سالمندان را افزایش دهد؛ مزاج سن سالمندی سرد و خشک است و سالمندان باید از هر کاری که سردی و خشکی را افزایش می‌دهد، پرهیز کنند.

دستیار طب سنتی ایران دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تصریح کرد: حمام کردن با آب گرم برای سالمندان بسیار مفید است چرا که  آب سرد یا تعریق زیاد در سنین پیری مناسب نیست؛ استفاده از غذاهایی که هضم راحت دارند مثل آبگوشت با گوشت لطیف (گوسفند، مرغ یا بلدرچین) و زرده تخم‌مرغ نیم‌برشت (عسلی) می‌تواند برای سالمندان مفید باشد.

طاهری یادآور شد: افزایش تعداد وعده‌های غذایی و کاهش حجم غذا در هر وعده به سالمندان توصیه می‌شود؛ مصرف شیر گرم همراه با عسل یا نبات یا زنجبیل بسیار مفید است و بهترین مصلح برای شیر در سالمندان زنجبیل است.

وی اضافه کرد: انجیر تازه و خشک، انگور، مویز بدون دانه علاوه بر تأمین انرژی مورد نیاز بدن سالمندان از یبوست نیز پیشگیری و به لینت طبع آنها کمک می‌کند.

دستیار طب سنتی ایران دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی خاطرنشان کرد: استفاده از عطرهای طبیعی خوشبو، پیاده‌روی روزانه به‌خصوص هنگام صبح و عصر برای سالمندان بسیار خوب است و از فعالیتهای بدنی مناسب برای سالمندان می‌توان به نشستن به‌روی صندلی متحرک یا تاب‌سواری آرام یا استفاده از صندلی راک اشاره داشت.

وی متذکر شد: سالمندان بعد از ۶۰ سالگی باید از روش‌های خونگیری از جمله فصد، حجامت و زالو به‌خصوص از دست‌ها و پاها همچنین مصرف غذاهای سرد، آماده و کنسروی، مصرف نوشیدنیهای سرد، مصرف سرکه و ترشیجات و نخوردن شام و یبوست پرهیز کنند.

منبع: خبرگزاری تسنیم

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.