شیراز- وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: دین مداری و مردم سالاری در ادبیات و غزل های سعدی می خروشد و سعدی دین را مظهر مدارا، سازگاری و نشاط تعریف می کند و تصویر غبار آلود را از دین می زداید و دین را خدمت به خلق می داند و از این منطر ما وامدار سعدی هستیم.

دین مداری و مردم سالاری در ادبیات و غزل های سعدی می خروشد

به گزارش قدس آنلاین،  سید رضا صالحی امیری شامگاه پنجشنبه در آیین بزرگداشت یادروز سعدی در جوار آرامگاه این شاعر نامی شیرازی افزود: اگر هم اینک سخن از اعتدال و میانه روی، سازگاری و همدلی و همنوایی و همگرایی است همه وامدار سعدی است و امروز بیش از هر زمان دیگری نیازمند پرهیز از افراط و تفریط هستیم.
وی افزود: امروز رخدادها و خشونت ها در جهان اسلام به دلیل فاصله گرفتن از معیار اعتدال است و سعدی معیار اعتدال است و ما از این منظر وامدار سعدی شیرازی هستیم.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اظهارداشت: سعدی نماد عدالت گرایی و مقابله با ظلم ظالمان است و در کلام خود به ما نشان می دهد که در دوران سخت حکومت زمان خود بر این سرزمین می توان عنصری به نام عدالت، مقاومت، انسانیت و اخلاق پیشه کرد.
او اضافه کرد: زبان و کلام سعدی نسخه حیات بخش جامعه امروز ماست چنانکه سعدی در شرایط سخت زمان خود با کلام خویش در مقابل ظالمان مقاومت کرد و به ما نشان داده که می توان در سرزمینی که پر از خشونت است، زیست فرهنگی داشت.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: دین مداری و مردم سالاری در ادبیات و غزل های سعدی می خروشد و سعدی دین را مظهر مدارا، سازگاری و نشاط تعریف می کند و تصویر غبار آلود را از دین می زداید و دین را خدمت به خلق می داند و از این منطر ما وامدار سعدی هستیم.
صالحی امیری عنوان داشت: سعدی قائل به خدمت به خلق و حاکمیت به خلق است و در کلام وی مدام به پادشاهان و حاکمان نصیحت شده که این نصایح پیام روشنی دارد که باید به فکر تهیدستان، فقرا و مردم و اقشار جامعه بود که این سنت و سیره سعدی است.
وی با بیان اینکه سعدی تداوم حیات سرزمین ماست، افزود: سعدی به ما اخلاق می آموزد و امیدواریم سیره زندگی این شاعر بزرگ جهانی در زندگی و جامعه ما جاری و ساری شود.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: جغرافیای سرزمین فارس بخشی از هویت تمدنی و اسلامی ماست و تقدیر از بزرگان این خطه بخشی از هویت ملی ما است و بزرگانی مانند سعدی حق بزرگی بر گردن این سرزمین و ملت دارند و تا ایران است سعدی نیز سعدی خواهد بود.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.