شبکه بلومبرگ با اشاره به سفر رئیس‌جمهور آمریکا به عربستان و اسرائیل گزارش داد: انتخاب دونالد ترامپ برای اولین سفر خارجی‌اش نشان‌دهنده چالشی است که روحانی در دومین دوره ریاست جمهوری‌اش در عرصه خارجی با آن رو به رو است.

بلومبرگ: روابط آمریکا با عربستان و اسراییل چالش پیش روی روحانی

به گزارش قدس آنلاین به نقل از شبکه خبری بلومبرگ، در ساعاتی که حسن روحانی مطلع می‌شد برای یک دوره چهار ساله دیگر رئیس‌جمهور ایران شده است، دونالد ترامپ رئیس‌جمهور آمریکا با در دست داشتن پیشنهادهای قراردادهای ۱۰۰ میلیارد دلاری فروش تسلیحات به عربستان وارد ریاض شد.

هیچ چیز بهتر از این نمی‌توانست چالش پیش روی این روحانی عمل‌گرا را در دور دوم ریاست جمهوری‌اش مشخص کند.

روحانی توانست از ابراهیم رئیسی، ‌رقیب اصولگرای خود پیشی بگیرد و با اختصاص دادن ۵۷ درصد آراء از حدود ۴۲ میلیون رای به عنوان دوازدهمین رئیس‌جمهور ایران انتخاب شود.

وی در کارزار انتخاباتی‌اش وعده اقتصادی موفق، شکوفا، بازتر و در تعامل بیش‌تر با جهان را داده است که بیش‌تر مورد توجه جوانان و جامعه شهری قرار گرفت.

هر چند هنوز تردیدهایی درباره توانایی وی برای پیشبرد برنامه مورد انتظار، یعنی کاهش تنش با غرب وجود دارد.

انتخاب ترامپ برای رفتن به عربستان و اسرائیل در اولین سفر خارجی‌اش به عنوان رئیس‌جمهور نشان‌دهنده فضای تغییر یافته‌ای است که روحانی در عرصه بین‌المللی با آن رو به رو خواهد بود.

روحانی توانست در ژوئیه ۲۰۱۵ پس از مذاکره با قدرت‌های جهانی به یک توافق با این کشورها دست یابد تا بتواند به تحریم‌های سخت اقتصادی علیه ایران پایان دهد.

وی در جریان رقابت‌های انتخاباتی هم‌چنین وعده داد که تحریم‌های غیرهسته‌ای باقی‌مانده را بر می‌دارد که به نظر می‌آید این کار تقریبا غیرممکن باشد.

وزارت امور  خارجه آمریکا روز چهارشنبه اعلام کرد که تحریم‌ها را اضافه کرده است. روز پنجشنبه نیز یک مشاور ارشد بنیامین نتانیاهو نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی گفت که وی امیدوار است بتواند ترامپ را به وضع تحریم‌های بیش‌تری علیه ایران متقاعد کند.

کریم سجادپور تحلیلگر ایران در اندیشکده بنیاد کارنگی برای صلح بین‌الملل معتقد است که دولت ترامپ احتمالا به شکلی موثر سرمایه‌گذاری جهانی در ایران را دچار مشکل خواهد کرد، مساله‌ای که باراک اوباما رئیس‌جمهور پیشین آمریکا برای تسهیل آن تلاش می‌کرد.

وی افزود: روحانی دیگر در واشنگتن همراهی برای این‌گونه سیاست‌ها نخواهد داشت. در یک بازی با حاصل جمع صفر در خاورمیانه روابط بهتر آمریکا با عربستان و اسرائیل به معنی یک روابط خصمانه‌تر با ایران خواهد بود.

به گزارش بلومبرگ، روحانی راه زیادی در پیش دارد. نرخ بیکاری هم‌چنان بالا است و بانک‌های بزرگ غربی هنوز با ایران داد و ستد نمی‌کنند، چرا که از جریمه‌های چندین میلیون دلاری آمریکا می‌هراسند. سرمایه‌گذاری‌های بزرگ منتظر تامین مالی هستند و گردشگران برای استفاده از کارت اعتباری مشکل دارند.

با این حال ریشه‌های عمیق روحانی در ایران و کنترل پارلمان وی را به لحاظ سیاسی قوی کرده است.
 

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.