وزیر خارجه آمریکا از روز گذشته ماموریت ۴ روزه خود را در کشورهای عرب حوزه خلیج فارس آغاز کرده است.

جلوگیری از نفوذ بیشتر ایران در منطقه هدف ماموریت ۴ روزه تیلرسون

به گزارش قدس آنلاین به نقل از یورو نیوز، «رکس تیلرسون» وزیر خارجه آمریکا روز دوشنبه و با آغاز سفر ۴ روزه خود به کشور عربی حاشیه خلیج فارس برای گفتگو و حل بحران قطر وارد کویت شد. در این سفر وی با مقامات قطر و عربستان سعودی نیز دیدار خواهد کرد.

تیلرسون در دو روز یکشنبه و دوشنبه ۹ و ۱۰ ژوئیه نیز به ترکیه سفر کرد تا با مقامات این کشور درباره مسائل دوجانبۀ میان آنکارا و واشنگتن و همچنین بحران‌های منطقه گفتگو کند.

او پس از شرکت در کنفرانس بین المللی نفت که در شهر استانبول برگزار شد، عصر یکشنبه با رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری ترکیه دیدار کرد و درباره مسائل امنیتی منطقه به گفتگو پرداخت.

به گفته رابرت هاموند از مشاوران ارشد تیلرسون، آنها درباره حمایتهای آمریکا از مبارزات کردهای سوریه برای خارج کردن نیروهای داعش از شهر رقه گفتگو کردند؛ حمایتی که خشم آنکارا را به همراه داشت. ترکیه معتقد است تقویت کردها در سوریه، منجر به افزایش شورش کردها در ترکیه خواهد شد.

تیلرسون قصد دارد طی ۴ روز پیش رو با سران کشورهای عربی درباره راههای پایان دادن به بحران دیپلماتیک قطر گفتگو کند. این سفر پس از آن انجام می شود که قطر درخواست های ۱۳ گانه تحریم کنندگان را که کاهش روابط با ایران، تعطیلی شبکه تلویزیونی الجزیره و بستن پایگاه نظامی ترکیه در قطر مواردی از آنها بود، رد کرد.

عربستان سعودی و حامیانش شبکه تلویزیونی الجزیره را متهم کرده اند که به ابزاری برای تبلیغ برای افراط گرایان و دخالت در دیگر کشورها تبدیل شده؛ اتهاماتی که از سوی این شبکه تلویزیونی رد شده است.

واشنگتن از این موضوع نگران است که بحران قطر بر عملیات ضدتروریسم آمریکا در خاورمیانه تاثیر منفی بگذارد و نفوذ ایران را نیز در منطقه افزایش دهد؛ بویژه آنکه هم اکنون ایران با حمایت از دوحه و در اختیار قطر گذاردن حریم هوایی و دریایی خود، روابط نزدیک تری را با این کشور برقرار کرده است.

رابرت هاموند، از مشاوران ارشد تیلرسون نیز معتقد است که با ادامه یافتن این بحران، فرصتهای بیشتری برای ایران بوجود خواهد آمد. وی همچنین معتقد است که باید علاوه بر قطر، عربستان سعودی و متحدانش نیز حمایتهای مالی از گروههای افراطی را متوقف کنند؛ بویژه پس از شکست نیروهای داعش در شهر موصل عراق.

هاموند می گوید: «در این موضوع هیچ دست پاکی وجود ندارد». به گفته او اگر حمایتهای مالی از افراط گرایان قطع شود، توانایی آنها در انجام فعالیتهای تروریستی در مناطق جدید نیز از بین خواهد رفت.

منبع: خبرگزاری مهر

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.