مشهد- تولیت آستان قدس رضوی گفت: پیروی از ولایت، مبارزه با ظلم و امر به معروف و نهی از منکر، آموزه سیره رضوی و زندگی حضرت رضا(ع) برای بشریت است.

پیروی از ولایت و مبارزه با ظلم آموزه حضرت رضا(ع) برای بشریت است

به گزارش قدس آنلاین به نقل از آستان نیوز، حجت الاسلام سید ابراهیم رئیسی شامگاه پنج‌شنبه در جشن شکوه رضوان که با حضور آیت الله نوری همدانی و آیت الله سعیدی هم زمان با شب میلاد حضرت امام علی بن موسی الرّضا(ع) در صحن جامع رضوی برگزار شد، ضمن عرض تبریک و تهنیت ایام دهه کرامت و ولادت با سعادت حضرت ثامن الائمه(ع)، بر زیارت با معرفت تأکید و ابراز کرد: در این شب مبارک که مقارن با میلاد حضرت ثامن الحجج(ع) است، باید نسبت به حق امام رضا(ع) به خود آگاهی پیدا کنیم، باید بدانیم امام امین الله، عمود دین و واسطه فیض پروردگار متعال است.

عضو هیئت رئیسه مجلس خبرگان رهبری اولین حق حضرت رضا(ع) را دوست داشتن آن حضرت معرفی و ابراز کرد: اولین حق حضرت رضا(ع) آن است که ایشان را دوست داشته باشیم و این علاقه جز با شناخت و معرفت نسبت به آن حضرت ایجاد نمی‌شود.

وی افزود: یک معرفت شناسنامه‌ای داریم که بدانیم حضرت رضا(ع) کیست؟، فرزند کیست؟ چه زمانی متولد شد؟ و ... و یک معرفت «ولوی» هم داریم، یعنی بدانیم که مقام ولایت حضرت امام الرئوف علی بن موسی الرضا(ع) و ائمه معصومین(ع) چه مقامی است.

وی ضمن اشاره به جایگاه رفیع معرفت ولوی، در تبیین آن گفت: این نوع از معرفت بدین معنا است که بدانیم ایشان امامی از جانب پروردگار متعال هستند، وجود مقدسشان مفترض الطاعه بوده؛ امر و نهی‌شان، امر و نهی خداست.

عضو شورای عالی حزوه علمیه خراسان با بیان اینکه مقام معرفت حقیقی را باید از خود حضرات معصومین(ع) مسئلت کنیم، تصریح کرد: انسانی که به مقام معرفت حقیقی نسبت به ائمه اطهار(ع) رسید، آنگاه دیگر دل به هیچ کس و هیچ چیز نخواهد سپرد و از این حضرات پیروی خواهد کرد.

رسالت سترگ دانشگاهیان و حوزویان

حجت الاسلام رئیسی با اشاره به حدیثی از امام رضا(علیه‌السلام) که می‌فرمایند: «اگر مردم زیبایی‌های سخنان ما را می‌شناختند، بی‌شک از ما پیروی می‌کردند»، تصریح کرد: امروز دانشگاه‌ها، حوزه‌های علمیه، فرهیختگان و اهالی قلم در محضر عالم آل محمد(ص) وظیفه‌ای سترگ و بزرگ بر دوش دارند و آن اینکه تلاش کنند جامعه بشری و انسان معاصر هرچه بیشتر با سیره رضوی و کلام این امام رئوف آشنا کنند.

وی با بیان این مطلب که امام علی بن موسی الرضا(علیه‌السلام) کرسی تقریب میان مذاهب و گفت‌وگوی میان ادیان را بنیان گذاشتند، ابراز کرد: برای شکل گرفتن تمدن بشری در پرتو معنویت و ارزش‌های اسلامی هجرت نبی مکرم اسلام(ص) از مکه به مدینه و هجرت امام رضا(علیه‌السلام) از مدینه به مرو با یک مهندسی الهی صورت گرفت.

وی زیارت بر سه رکن زائر، مزور و رابطه قلبی میان زائر و مزور استوار دانست و اظهار کرد: هرچه این رابطه قلبی میان زائر و مزور قوی‌تر باشد، زیارت عمق و جان بیشتری می‌یابد. زیارت جایگاهی است تا زائر رنگ مزور به خود بگیرد.

لزوم تصمیم در زیارت

تولیت آستان قدس رضوی با بیان اینکه تصمیم یکی از ملزومات زیارت است، ابراز کرد: زیارت باید همواره با تصمیم همراه باشد تا در زندگی و سیر و سلوک زائر تأثیر گذار باشد، بارگاه منور رضوی محلی است که انسان باید در آن برای نزدیک کردن هرچه بیشتر زندگی خود به سیره و سنت رضوی تصمیم بگیرد.

حجت الاسلام رئیسی اضافه کرد: زیارت یعنی تصمیم زائر برای به رنگ مزور شدن و اگر چنین هدفی محقق شود زیارت مدرسه انسان سازی و مایه تحولات بزرگ برای آدمی خواهد شد. هرچه این زیارت عمیق تر و ریشه دار تر باشد، زیارت پر مفهوم تر است.

وی زیارت را جایگاه سبقه الله یافتن زائر معرفی و تصریح کرد: اولین گام برای زائر آن است که امام رضا(علیه‌السلام) در قله عبودیت، خداخواهی و خدا محوری است و زائر با الگو قرار دادن ایشان باید زندگی خود را خدا محور قرار دهد.

عضو مجلس خبرگان رهبری با اشاره به اینکه دگرخواهی در پرتوی خدامحوری ایجاد می‌شود، عنوان کرد: امروز شعار حقوق بشر گوش فلک را در جهان کر کرده است، در سیره زندگی امام رضا(علیه‌السلام) توجه به حقوق دیگران موج می‌زند، مدعیان حقوق بشر باید دگر خواهی حقیقی را در فرهنگ رضوی ببینند و از امام رضا(علیه‌السلام) بیاموزند.

سیره تمامی ائمه، تثبیت ولایت و ضدیت با ظلم

عضو شورای عالی حوزه علمیه خراسان در فراز دیگری از سخنان خود با بیان اینکه تمام سیره امامان معصوم(علیهم‌السلام) تثبیت ولایت و ضدیت با ظلم است، اظهار کرد: ضدیت با ظلم در زندگی تمامی حضرات معصومین(علیهم‌السلام) موج می‌زند، شاید روش‌های متفاوتی را اتخاذ کرده‌ باشند اما ارزش ظلم ستیزی در سیره زندگی آن‌ها ثابت بوده است.

وی با بیان اینکه زائر در زیارت ائمه هدی تصمیم می‌گیرد که نه ظالم و نه منظلم باشد، ابراز کرد: زیارت یک دیدار با معرفت و نگاه توحید محور است که زائر را برای تبعیت از سبک زندگی رضوی و فاطمی مصمم می‌کند.

وی هدف از دهه کرامت را کسب کرامت در پرتوی آموزه‌های اهل بیت(علیهم‌السلام) معرفی و ابراز کرد: بزرگترین دستاورد این دهه نائل شدن انسان به کرامت است و این مهم جز در پرتوی آموزه‌های اهل بیت(علیهم‌السلام) بدست نمی‌آید.

حجت الاسلام رئیسی در پایان با بیان اینکه پیروی از ولایت، دفاع از حق و امر به معروف و نهی از منکر از موضوعات تربیت زیارت نامه امام رضا(علیه‌السلام) است، خاطرنشان کرد: بسیاری از مردم در یمن، سوریه، عراق و جای جای این عالم هم اکنون دل‌هایشان در کنار مضجع نورانی امام رضا(علیه‌السلام) است، لذا از زائران می‌خواهم در مناجات خود مظلومان عالم را فراموش نکنند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.