رئیس سازمان محیط زیست با بیان اینکه هنوز موضوع آب در آمایش سرزمین جایی ندارد، گفت: رفتار ما در برابر آب عوض نشده و حتی سیاست مداران هم به این باور نرسیده اند.

سیاست‌گذاری‌های کشور مطابق با وضعیت بحرانی آب نیست

به گزارش قدس آنلاین به نقل از روابط عمومی محیط زیست، عیسی کلانتری روز شنبه در همایش بحران آب با محوریت بازچرخانی پساب در تبریز با اشاره به اینکه در زمان حاضر سالانه ۹۷ میلیارد متر مکعب در کشور مصرف می شود، گفت: در کشور ما تصمیم هایی مطابق با کشورهای با بارش بیش از یکهزار میلی متر بارندگی در سال گرفته می شود، در حالیکه در ۵۰ روزه پاییز امسال تنها ۱۲ میلی متر بارش داشتیم و آن هم در صورت نادیده گرفتن بارندگی استان های شمالی کمتر از ۴ میلی متر خواهد بود.

وی با بیان اینکه هنوز موضوع آب در آمایش سرزمین جایی ندارد، گفت: رفتار ما در برابر آب با توجه به وضعیت بحرانی کنونی عوض نشده و حتی سیاست مداران هم به این باور نرسیده اند.

کلانتری اظهارکرد: مصرف روزانه آب در کشورهای اروپایی ۱۰۰ تا ۱۵۰ لیتر است در حالیکه شهروندان ما بیش از ۲۰۰ لیتر مصرف می کنند.

وی اظهارکرد: میانگین مصرف آب در کشور ۱.۱۰ برابر آب های تجدید پذیر است و این رقم در استان خراسان رضوی به ۱.۳۲ برابر می رسد.

معاون رییس جمهوری با بیان اینکه احیای دریاچه ارومیه نیازمند مهندسی معکوس است، گفت: با توجه به کاهش بارش و افزایش تبخیر باید با مدیریت حوضه، دریاچه را احیا کرد.

وی با اشاره به دعواهایی که برای انتقال آب از سایر حوضه ها در کشور وجود دارد، خاطرنشان کرد: امروز در خوزستان بیش از ۳ میلیارد متر مکعب آب هدر می رود در حالیکه دعوا برسر ۷۰۰ میلیون مترمکعب در این حوضه است.

وی با اشاره به اینکه مردم زابل ۱۷۰ روز در سال خاک تنفس می کنند، گفت: از چاه های غیرمجاز کشور سالانه ۷.۳ میلیارد مترمکعب و از چاه های مجاز به صورت غیرمجاز ۸.۵ میلیارد متر مکعب آب برداشت می شود.

کلانتری با بیان اینکه در همه بخش های مصرفی شاهد تاراج آب هستیم، گفت: سامانه های آبیاری نوین را افزایش می دهیم در حالیکه همان میزان آب مصرف می شود به علت اینکه سطح کشت افزایش یافته است.

وی گفت: در بخش کشاورزی آذربایجان غربی ۲۸۰ میلیون متر مکعب آب بیشتر مصرف شده زیرا ۱۴ هزار هکتار سطح کشت افزایش یافته است.

رییس سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه به عنوان حافظ محیط زیست کشور شرمنده نسل های بعد هستم، گفت: یکی از وظایف محوله رییس جمهوری به محیط زیست گرفتن حقابه ها و احیای تالابهاست و ما تامین حقابه تالابها را با جدیت دنبال می کنیم و امیدواریم با همکاری وزارت نیرو در این مسیر موفق باشیم.

معاون رییس جمهور از درختکاری در عینالی تبریز با توجه به بحران آب در منطقه انتقاد کرد و گفت: به نظر می رسد مدیران شهر در این رویکرد رقابتی با اصفهان، توجهی به وضعیت کم آبی ندارند.

همایش تخصصی «بحران آب با محوریت بازچرخانی پساب» به عنوان یکی از برنامه های جنبی نمایشگاه فناوری های نوین (ربع رشیدی) در تبریز با حضور متخصصان کشوری با هدف تبیین و ارائه راهکار در زمینه این فرایند علمی برگزار شد.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.