اصفهان- مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اصفهان با اشاره به اینکه در استان اصفهان حدود ۲۲ هزار اثر تاریخی واجد ارزش فرهنگی و تاریخی وجود دارد که از این تعداد ۱۸۵۰ مورد در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.

 استان اصفهان حدود ۲۲ هزار اثر تاریخی واجد ارزش فرهنگی و تاریخی دارد 

به گزارش خبرنگار قدس آنلاین، فریدون الهیاری صبح پنجشنبه در هشتمین همایش نکوداشت روز اصفهان تاکید کرد: اصفهان در تاریخ ایران و پهنه بزرگی از گستره جهان، دارای جایگاه ارزشمندی است.
وی ادامه داد: وقتی درباره اصفهان سخن می گوییم، باید بدانیم که این شهر با بسیاری از شهرها متفاوت است؛اصفهان یک کلبد فیزیکی نیست که درباره آن سخن گفته شود.
الهیاری با اشاره به اینکه اصفهان به عنوان کانون بزرگ فرهنگساز و تمدن ساز در پهنه جهان تاثیر گذار است، افزود: پیشینه تاریخی اصفهان عمیق وژرف است، از این رو جایگاه اصفهان را باید در اسطوره ها شناسایی کرد.
وی با بیان اینکه باستان شناسی اصفهان در عمق تاریخ ایران از جایگاه مهمی برخوردار است، اظهارکرد: کاوش های باستان شناسی در ارتباط با شهر و استان اصفهان نشان می دهد اصفهان را باید در عمق هزاران سال پیش جستجو کرد.
 مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اصفهان خاطرنشان کرد: اصفهان کانون مهم ایران مداری شناخته می شود، به طوری که هر کدام از سلسه ها و حکومت ها که در ایران داعیه حکومت داشتند، اصفهان را به عنوان مرکز و پایگاه اصلی مدیریتی خود انتخاب می کردند. 
وی با تاکید بر اینکه اصفهان در ابعاد سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جایگاه بسیار بالایی دارد، گفت: اصفهان متعلق به شهروندان اصفهانی نیست بلکه میراث مهم تمدنی است که نه تنها متعلق به همه ایران زمین، بلکه متعلق به همه علاقمندان فرهنگ و تمدن بشری و جهانی است .
الهیاری با اشاره به اینکه در استان اصفهان حدود ۲۲ هزار اثر تاریخی واجد ارزش فرهنگی و تاریخی وجود دارد که از این تعداد ۱۸۵۰ مورد در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است، افزود: همچنین استان اصفهان اخیراً با ثبت ۳ قنات، در حال حاضر ۷ اثر ثبت شده در میراث جهانی یونسکو دارد که حفاظت و حراست از آنها نیازمند عزم عمومی و جدی است و همه علاقمندان فرهنگ و  میراث تمدنی کشور باید به آن توجه داشته باشند.
وی برگزاری چنین همایش هایی را فرصتی برای تعمق بیشتر درباره ویژگی های تاریخی این شهر تمدن ساز خواند و اظهارکرد:  وظیفه عمومی و ملی حفاظت از آثار تاریخی و تمدنی شهرها است.
مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اصفهان ادامه داد: استان اصفهان از نظر صنایع دستی نیز استانی با ظرفیت به شمار می رود به طوری که امروز در دسته بندی صنایع دستی، ۱۹۹ رشته صنایع دستی را به صورت فعال در این استان داریم.
وی با اشاره به اینکه نشان جغرافیایی برای صنایع دستی تعریف خواهد شد، گفت: برخی از رشته ها به صورت هویتی به نام جغرافیای اصفهان ثبت ملی خواهند شد.
الهیاری از اصفهان به عنوان دومین شهر صنایع دستی دنیا یاد کرد و افزود: این منزلت ویژه شهر اصفهان است.
وی تصریح کرد: نگاه ما به صنایع دستی نگاه اقتصادی و تجارت نیست، بلکه صنایع دستی را به عنوان نمادهای هویتی و تمدنی کشورمان می شناسیم و سپس جنبه اقتصادی که می تواند اشتغال ایجاد کند، حائز اهمیت است.
مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اصفهان خاطرنشان کرد: در حوزه گردشگری که به اصفهان نگاه می کنیم، اصفهان دریایی از تنوع گردشگری است؛ همانگونه که در بخش گردشگری شاهد هستیم هر روز مزیت های تازه برای گردشگران شناسایی می شود و رشد و نمو پیدا می کند.
وی دامه داد: میدان امام خمینی(ره)، باغ موزه چهلستون  و چهارباغ از جمله آثاری است که نظیر آن را در دنیا نمی توان پیدا کرد.
الهیاری یادآور شد: استان اصفهان توانسته به لحاظ طبیعت گردی در سال گذشته رتبه برتر را در میان استان های کشور به دست آورد و در سال ۹۵ به عنوان استان برتر طبیعت گردی شناخته شود .

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.