شهرکرد-رئیس سازمان برنامه و بودجه چهارمحال و بختیاری گفت:پنجمین بودجه دولت تدبیر و امید در حالی به مجلس شورای اسلامی ارائه شد که اقدامات مؤثر و در نتیجه موفقیت های ارزشمندی در حوزه های مختلف و از جمله بازسازی اقتصاد صورت پذیرفته است.

بودجه سال آینده کشور بودجه ای متفاوت است

به گزارش خبرنگار قدس آنلاین، حبیب الله وفایی شامگاه دوشنبه در جمع خبرنگاران رسانه های گروهی چهارمحال و بختیاری تأکید کرد: به طور کلی در بیان وضع موجود و خلاصه ای از  اقدامات دولت طی ۴ سال گذشته لازم است بگویم بودجه سال ۱۳۹۷ کل کشور به عنوان نخستین لایحه بودجه دولت دوازدهم و مطابق ماده ۱۸۶ آیین نامه داخلی مجلس شورای اسلامی که زمان ارائه لایحه بودجه سالانه تا پانزدهم آذر ماه هر سال را مشخص کرده، خوشبختانه در موعد مقرر به مجلس شورای اسلامی تقدیم شد.

وی افزود: پنجمین بودجه دولت تدبیر و امید در حالی به مجلس شورای اسلامی ارائه شد که اقدامات مؤثر و در نتیجه موفقیت های ارزشمندی در حوزه های مختلف و  از جمله بازسازی اقتصاد صورت پذیرفت.

وفایی تصریح کرد: رشد اقتصادی دو رقمی، تورم تک رقمی و اشتغالزایی بالای کل کشور در پایان سال ۱۳۹۵ بخشی از دستاوردهای دولت یازدهم به شمار می رود.

وی بیان داشت: موفقیت این دولت در مهار تورم لجام گسیخته دستاوردی ستودنی در حوزه اقتصاد کلان کشور به شمار می رود و عملکرد شاخص تورم نشان می دهد نرخ تورم سالانه از سال ۱۳۹۲ روند نزولی داشته و از خرداد ۱۳۹۵ وارد دامنه تک رقمی شده، به طوری که که میانگین نرخ تورم سالانه منتهی به اسفند ۱۳۹۵ به ۸/۶ درصد کاهش یافته و در پنج ماهه نخست سال جاری نیز همچنان تک رقمی بوده و نرخ تورم سالانه منتهی به شهریور ماه به ۸/۷  درصد رسیده است.

رئیس سازمان برنامه و بودجه چهارمحال و بختیاری اضافه کرد: لازم است اشاره ای داشته باشیم به وضعیت بودجه در سنوات گذشته که براساس آن شاهد درآمدهای نفتی بالا در نیمه دوم دهه ۸۰ و اوایل دهه ۹۰ بودیم که از یک سو منجر به افزایش منابع عمومی دولت و از همین رو افزایش هزینه ها و افزایش سطح انتظارات مردم از دولت شده و از سویی دیگر انگیزه دولت برای افزایش درآمدهای پایدار بودجه ای کاهش یافته است.

وی عنوان داشت: شروع تحریم های ظالمانه و به دنبال آن کاهش قیمت نفت به نصف در سال های اخیر منجر به کاهش شدید منابع نفتی قابل دسترس دولت گردیده و از این رو می بایست افزایش درآمدهای پایدار در دستور کار قرار می گرفت که موفقیت های بسیار خوبی نیز در این زمینه کسب شد.

وفایی اظهار کرد: اعتبارات هزینه ای طی سال های ۱۳۹۲ تا ۱۳۹۵ حدود ۷۳ درصد و اعتبارات تملک دارائی های سرمایه ای در همین دوره بیش از ۹۰ درصد رشد یافت.

وی ادامه داد: با در نظر گرفتن روندهای پیش گفته لزوم اصلاحاتی در بودجه ۱۳۹۷ اجتناب ناپذیر بوده و لذا به طور اجمال می توان گفت بودجه سال ۱۳۹۷ بودجه ای متفاوت از بودجه سال های گذشته خواهد بود.

رئیس سازمان برنامه و بودجه چهارمحال و بختیاری در خصوص اهداف کلان بودجه ۱۳۹۷ بیان کرد: تحقق رشد اقتصادی ۸ درصدی، ایجاد ۹۵۵ هزار فرصت شغلی برای جوانان و از بین بردن فقر مطلق تا پایان برنامه ششم توسعه از جمله اهداف کلان اقتصادی بودجه سال آینده خواهد بود.

وی با اشاره به ویژگی های لایحه بودجه سال ۱۳۹۷ یادآور شد: به منظور تحقق اهداف کلان بودجه اصلاحات ساختاری در تدوین بودجه سال آینده ایجاد شده که بودجه ریزی مبتنی بر عملکرد، افزایش شفافیت و انضباط بودجه ای و حرکت به سمت تمرکز زدایی از مهمترین اصلاحات مورد نظر بوده است.

وفایی عنوان کرد: توجه ویژه به اولویت های برنامه ای و از جمله مسائل مهمی نظیر آب، محیط زیست، مقابله با آلودگی هوا و ریزگردها، حمل و نقل ریلی و عمومی، توجه به مسکن و بافت های فرسوده از ویژگی های ممتاز لایحه بودجه سال آینده خواهد بود.

وی اظهار داشت: توجه ویژه به تولید و اشتغال از طریق اشتغال گسترده با مشارکت عمومی و خصوصی و نیز با توجه به صادرات غیرنفتی از دیگر ویژگی های بودجه سال آینده است.

رئیس سازمان برنامه و بودجه چهارمحال و بختیاری خاطرنشان کرد: عنایت ویژه به عدالت اجتماعی و تلاش برای حذف فقر مطلق و بهبود بهداشت و سلامت مردم یکی از  ویژگی های برتر این بودجه بوده که الزامات مورد نیاز برای دستیابی به این هدف مهم در احکام و جداول بودجه مورد توجه قرار گرفته است.

وی گفت: در حوزه اعتبارات هزینه ای، هدفمند کردن اعتبارات هزینه ای از طریق برقراری ارتباط بین اعتبارات هزینه ای و اهداف کمی دستگاه، تعیین اعتبارات هزینه ای دستگاه بر مبنای بهای تمام شده فعالیت ها، افزایش اعتبارات استان ها، انگیزه دارکردن مدیران برای افزایش بهره وری و صرفه جویی در اعتبارات از بارزترین ویژگی های اعتبارات هزینه ای در لایحه بودجه خواهد بود که برای بار نخست در بودجه های سنواتی مورد توجه قرار گرفته است.

وفایی تأکید کرد: لازم به ذکر است که بودجه تمام دستگاه های اجرایی چهارمحال و بختیاری سال آینده بر مبنای بودجه ریزی بر مبنای عملکرد خواهد بود.

وی در خصوص تمرکز زدایی بودجه ۱۳۹۷ افزود: در راستای تمرکز زدایی و کاهش اختیارات، سهم استان ها در اعتبارات هزینه ای از ۴/۳ درصد در سال ۱۳۹۶ به ۳/۲۴  درصد در سال ۱۳۹۷ افزایش یافته است.

رئیس سازمان برنامه و بودجه چهارمحال و بختیاری تصریح کرد: در حوزه اعتبارات عمرانی نیز سهم استان ها به بیشتر از ۳۰ درصد در سال ۱۳۹۷ می رسد و تعداد ۸۶۸ طرح تملک دارایی سرمایه ای ملی به صورت استانی اجرا خواهد شد.

وی با اشاره به بازار کار بودجه ۱۳۹۷ بیان داشت: در حوزه اشتغال با هدف ایجاد ۹۵۰ هزار فرصت شغلی در کشور، برنامه اشتغال گسترده در سه حوزه اشتغال فراگیر، اشتغال عشایری و روستایی و اشتغال حمایتی با محوریت رسته های اولویت دار در بخش های گردشگری، کشاورزی، صنایع دستی، صنایع تبدیلی و تکمیلی و همچنین مداخلات سیاستی از طریق مشوق های بیمه ای سهم کارفرما، کارورزی دانش آموختگان، ظرفیت سازی، توسعه نهادی، کارآفرینی و کسب و کار نوآورانه مورد عمل قرار خواهد گرفت.

وفایی اضافه کرد: در همین راستا هدف گذاری لازم بین بخش های مختلف اقتصادی و همچنین پیش بینی تأمین منابع مالی مورد نیاز با تعیین دستگاه اجرایی متولی به طور دقیق مشخص شده و ابلاغ خواهد شد.

وی عنوان داشت: در سال ۱۳۹۷ سهم هر استان از منابع برای توسعه اشتغال به شورای برنامه ریزی و توسعه آن استان ابلاغ می شود تا پس تبیین سیاست های اشتغال استان سهم شهرستان ها تعیین و ابلاغ گردد.

رئیس سازمان برنامه و بودجه چهارمحال و بختیاری در خصوص مشارکت عمومی و خصوصی بودجه ۱۳۹۷ اظهار کرد: از جمله نکات بسیار حائز اهمیت در زمینه افرایش تولید و اشتغال پایدار در این بودجه توجه به رویکرد مشارکت عمومی و خصوصی در پروژه های عمرانی است.

وی ادامه داد: هم اینک تعداد زیادی پروژه های نیمه تمام ملی و استانی در بخش های مختلف از جمله حمل و نقل، صنعت و معدن، آب، کشاورزی، سلامت، گردشگری و غیره در کشور وجود دارد.

وفایی بیان کرد: تکمیل و بهره برداری از این طرح ها که افزون بر ۷۱ هزار پروژه است مستلزم صرف هزینه های بسیار زیادی خواهد بود و زمان بسیار طولانی طول نیاز دارد که به اتمام برسند.

وی یادآور شد: به دلیل اینکه اهرمی بودن بودجه یکی از ویژگی های ممتاز بودجه سال ۱۳۹۷ خواهد بود از طریق مشارکت عمومی در خصوص امکان اتمام آن ها در زمان کمتر و با صرف هزینه کم و بهره وری بیشتر میسر خواهد بود.

رئیس سازمان برنامه و بودجه چهارمحال و بختیاری عنوان کرد: از ویژگی های برتر بودجه سال آینده در این زمینه امکان اهرمی کردن منابع بودجه ای از طریق وجوه اداره شده و یارانه سود تسهیلات و همچنین امکان استفاده از منابع صندوق توسعه ملی، بانک ها، بازار سرمایه و تأمین مالی خارجی است.

وی اظهار داشت: از تبعات مثبت حاصل از مشارکت عمومی خصوصی می توان از منابع حاصل از صرفه جویی در پروژه های عمرانی و تفویض اختیار و ایجاد انعطاف در شرایط واگذاری، امکان آزاد سازی قیمت برای کالاها و خدمات مرتبط با طرح، ارائه تضامین لازم ازسوی دولت و همچنین امکان تغییر کاربری بعضی از پروژه ها قبل از واگذاری نام برد.

وفایی در خصوص تخصیص اعتبارات عمرانی خاطرنشان کرد: در سال آینده رویکرد ویژه دولت در تخصیص اعتبارات عمرانی، اعطاء اعتبار به پروژه های مشارکت عمومی خصوصی خواهد بود.

وی گفت: به عبارتی اولویت نخست دولت در سال آینده آن دسته از طرح هایی خواهد بود که از محل پروژه های مشارکتی به مرحله اجراء در می آیند.

رئیس سازمان برنامه و بودجه چهارمحال و بختیاری تأکید کرد: پیش بینی شده که در سال آینده افزون بر ۶۸ هزار میلیارد تومان فقط به این دسته از پروژه ها اختصاص یابد.

وی افزود: بدین صورت که سهم دولت به میزان ۱۵ هزار میلیارد تومان به صورت قطعی اختصاص می یابد و در کنار آن اختصاص مبلغ ۱۷ هزار میلیارد تومان از منابع صندوق توسعه ملی و همچنین مبلغ ۳۰۰ هزار میلیارد ریال از محل بازارهای پولی و مالی و تنها با آورده بخش خصوصی به میزان ۶ هزار میلیارد تومان افزون بر ۶۸ هزار میلیارد تومان به پروژه های مشارکتی اختصاص خواهد یافت.

وفایی تصریح کرد: فهرست این پروژه ها در پیوست شماره (۱) قانون بودجه سال ۱۳۹۷ برای اطلاع متقاضیان به چاپ رسیده است.

وی در خصوص عدالت اجتماعی بودجه ۱۳۹۷ بیان داشت: تلاش برای حذف فقر مطلق و بهبود بهداشت و سلامت مردم مهمترین اهداف دولت دوازدهم در بودجه سال آینده خواهد بود.

رئیس سازمان برنامه و بودجه چهارمحال و بختیاری اضافه کرد: البته در نظر است طی اقدامات سال های بعدی و تا پایان برنامه ششم شاهد حذف کامل فقر مطلق در کشور باشیم.

وی عنوان داشت: در گام نخست افزایش پرداخت نقدی مستمری بگیران در ابتدای سال ۱۳۹۷ مهمترین اقدام دولت در این زمینه خواهد بود.

وفایی اظهار کرد: به طور مثال مستمری یک خانوار یک نفره در سال جاری که برابر ۵۳ هزار تومان و یارانه وی ۴۵ هزار و ۵۰۰ تومان در مجموع ۹۸ هزار و ۵۰۰ تومان بوده، در صورت تصویب لایحه بودجه ۹۵ هزار تومان از محل افزایش سرانه هدفمندی یارانه ها موضوع تبصره ۱۴ مطابق ماده ۷۹ قانون برنامه ششم دریافت می کند که در این صورت جمع دریافتی یک خانوار یک نفره به صورت ماهانه در سال ۱۳۹۷ به ۱۹۳ هزار و ۵۰۰ تومان خواهد رسید.

وی ادامه داد: به عبارتی ساده تر یک خانوار یک نفره ماهانه ۱۹۳ هزار و ۵۰۰ تومان ماهانه دریافت خواهد کرد.

رئیس سازمان برنامه و بودجه چهارمحال و بختیاری بیان کرد: به همین ترتیب یک خانوار پنج نفره که مستمری ۱۰۰ هزار تومانی دریافت می کند به علاوه یارانه های سال ۱۳۹۶ که برابر ۲۲۷ هزار و ۵۰۰ تومان است و در حال حاضر مبلغ ۳۲۷ هزار و ۵۰۰ تومان دریافت می کند، مبلغ ۳۶۵ هزار تومان نیز از محل افزایش سرانه هدفمندی دریافت می کند که در مجموع در سال ۱۳۹۷ هر ماه برابر ۶۹۲ هزار و ۵۰۰ تومان دریافت خواهد کرد.

وی یادآور شد: در گام دوم کاهش فقر مطلق از طریق تحت پوشش قرار دادن تمام افراد با در آمد کمتر از میزان مستمری نهادهای حمایتی عملیاتی خواهد شد.

وفایی عنوان کرد: پیش بینی می شود بین ۶۰۰  تا ۸۰۰ هزار خانوار مشمول دریافت مابه التفاوت شوند که این خانوارهای جدید تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی (ره) و سازمان بهزیستی قرار می گیرند.

وی اظهار داشت: همچنین کودکان شیرخواره رها شده، انواع معلولان متقاضی کمک و کودکان کار می توانند در شمول این طرح قرار گیرند که با فرض تحت پوشش قرار گرفتن ۷۰۰ هزار خانوارهای جدید و با فرض صفر بودن درآمد فعلی آن ها میزان پرداختی فوق خانوارهای تحت پوشش موجود و خانوارهایی را که جدید ثبت نام می کنند را راستی آزمایی می کند و بر آن اساس خانوارهایی که شرایط لازم را ندارند حذف خواهد کرد.

رئیس سازمان برنامه و بودجه چهارمحال و بختیاری خاطرنشان کرد: از این رو در سال آینده با عنایت به ملاحظات اقتصادی کشور و کاهش تعداد از یارانه بگیران یک بانک اطلاعاتی افراد واجد شرایط تهیه و افراد مورد نظر شناسایی خواهند شد.

وی گفت: سپسس براساس معیارهای مربوطه افراد تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی (ره) پالایش می شوند و در صورت تأمین منابع مالی خط مستمری تا حذف خط فقر مطلق افزایش خواهد یافت.

وفایی تأکید کرد: در این زمینه علاوه بر پرداخت مستمری ماهانه، دولت منابعی را در برنامه توسعه اشتغال خود صرف تأمین یارانه برای ایجاد اشتغال حمایتی برای افراد تحت پوشش قرار خواهد داد.

وی در خصوص نهاد سازی بودجه سال ۱۳۹۷ افزود: برای اجرای سیاست های هدفمندی یارانه ها قرار است سازمان هدفمندی یارانه ها در سال آینده به صندوق رفاه اجتماعی با مأموریت حذف فقر مطلق ایجاد شود.

رئیس سازمان برنامه و بودجه چهارمحال و بختیاری تصریح کرد: بدیهی است بخشی از منابع ناشی از حذف یارانه بگیران متمکن صرف حذف فقر مطلق و بخشی صرف بهبود بهداشت و سلامت آحاد جامعه می شود.

وی درباره جمع بندی بودجه سال ۱۳۹۷ بیان داشت: در بودجه سال آینده با هدف کمک به تولید و اشتغال به بخش های گردشگری، صنعت، معدن، کشاورزی، صنایع دستی، آی تی، آی سی تی، و حمل و نقل عمومی و ریلی توجه ویژه شده است.

وفایی اضافه کرد: ضمن اینکه به مقوله صادرات غیرنفتی از طریق مشوق های لازم توجه شده است.

وی عنوان داشت: در این بودجه به اولویت های برنامه ای از جمله آب، محیط زیست، حمل و نقل عمومی و ریلی و بافت های فرسوده توجه گردیده است.

رئیس سازمان برنامه و بودجه چهارمحال و بختیاری اظهار کرد: تنوع در تأمین منابع مالی برای پروژه های عمرانی و تجهیز حداکثری منابع در این زمینه در دستور کار دولت قرار خواهد گرفت و بر این مبنا علاوه بر منابع عمومی و در آمدهای اختصاصی، از محل منابع صندوق توسعه ملی و تسهیلات بانکی برای پروژه های مشارکتی نیز استفاده خواهد شد.

وی ادامه داد: بخشی از منابع نیز قرار است به عنوان آورده بخش خصوصی برای پروژه های مشارکتی مورد استفاده قرار گیرد.

وفایی بیان کرد: ایجاد فرصت های شغلی و توجه به عدالت اجتماعی از دیگر ویژگی های بارز این بودجه خواهد بود که در کنار هدفمندی یارانه ها برای نخستین بار از زمان اجرای آن تاکنون و استفاده منابع حاصله در جهت کاهش فقر مطلق و بهداشت و سلامت جامعه بودجه سال ۱۳۹۷ را از سایر بودجه ها متمایز می سازد.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.