یزد - امام جمعه ابرکوه گفت : در سال‌های اخیر هیچ ‌گونه عزم و توجهی در استان برای پیگیری طرح پالایشگاه جی . تی .ال ابرکوه وجود نداشته و سرمایه‌گذار جدید این طرح به ‌شرط خلع ید سرمایه‌گذاران سابق این مجموعه، حاضر به ورود به این حوزه است.

توجهی به طرح پالایشگاه ابرکوه نمی شود

به گزارش قدس آنلاین ، حجت‌الاسلام و المسلمین سید ابراهیم حسینی در جمع مسئولان استان از بی‌توجهی مدیران سابق نسبت به پیگیری مشکلات طرحGTL   ابرکوه گلایه کرد و اظهارداشت: از زمان تصویب این طرح و اعلام آمادگی سرمایه‌گذاران تُرک‌، جلسات متعددی در استان برگزار شد اما متأسفانه عملاً هیچ ‌گونه عزم برای اجرایی شدن آن به وی‍ژه در چهار سال گذشته وجود نداشت .

وی افزود: متاسفانه تا قبل از توجه ویژه استاندار فعلی به پالایشگاه ابرکوه و دوراندیشی وی نسبت به مصالح استان و شهرستان، این طرح با همیاری بسیار ضعیف و در حد صفر مسئولان برای پیگیری آن همراه بود . 

حجت‌الاسلام حسینی تصریح کرد: در حال حاضر سرمایه‌گذارانی برای در دست گرفتن این طرح اعلام آمادگی کرده‌اند ولی ورود خود به این حوزه را منوط و مشروط به خلع ید مجموعه سابق طرح می‌دانند.

امام جمعه ابرکوه گفت : آنها پس از بازدید و بررسی شرایط شهرستان حاضر شدند که هزینه‌های سرمایه‌گذاران سابق را نیز متحمل و به آنها بازگردانند و خودشان مسئولیت اجرای طرح از صفر تا ۱۰۰ آن را برعهده بگیرند.

امام جمعه ابرکوه در بخش دیگری از سخنانش از محرومیت زیرساختی ابرکوه در بخش گردشگری نیز گلایه کرد و گفت: تاکنون پیشرفت اندکی در بخش گردشگری ابرکوه را شاهد بوده‌ایم و این در حالی است که تأکیدهای مکرری نسبت به نمونه گردشگری بودن این شهر وجود دارد اما در واقع هیچ‌گونه زیرساخت مناسبی که شایسته این عنوان باشد در ابرکوه وجود ندارد.

رییس شورای فرهنگ عمومی ابرکوه با اشاره به احاطه کامل اطلاعاتی مدیریت میراث فرهنگی استان بر وضعیت گردشگری شهرستان ابرکوه، تقاضا کرد که مسئولان مربوطه همکاری و همیاری‌های لازم را جهت فراهم شدن زیرساخت‌های مطلوب در حوزه گردشگری ابرکوه داشته باشند . 

وی با اشاره به موقعیت جغرافیایی خاص ابرکوه که در مرز مشترک سه راس مثلث طلایی گردشگری کشور واقع شده گفت: شهرستان ابرکوه با توجه به سهل‌الوصول بودن به مناطق جنوبی، مرکزی و حتی شمالی کشور یکی از سرزمین‌های بکر جهت سرمایه‌گذاری در حوزه‌هال مختلف است.

وی افزود: اگر اقدامات لازم در راستای تسریع در تکمیل راه‌آهن یزد – اقلید صورت بگیرد، این شهرستان به راه‌های بین‌المللی و بزرگ‌راه‌های کشور نیز دسترس بهتری خواهد داشت.

امام جمعه ابرکوه به مشکلات زیرساختی شهرک‌های صنعتی ابرکوه و مهردشت نیز اشاره و اظهار داشت: شهرک صنعتی بخش بهمن نیز هنوز از ابتدایی‌ترین نیازهای یک کارخانه یعنی خط تلفن ثابت محروم است و رمپ ورودی آن نیز نیازمند اصلاح است تا کار تولید در مراکز صنعتی این شهرک با سهولت بیشتری انجام شود . 

حجت‌الاسلام حسینی از بی‌مهری برخی مدیران کل استان سخن گفت و افزود: متاسفانه با گذشت سال‌ها چشم ما به جمال برخی از مدیران اجرایی استان روشن نشده و نمی‌دانیم تصور آن‌ها از حوزه مسئولیتشان چیست که این‌قدر نسبت به مناطق محروم و دورافتاده بی‌مهری نشان می‌دهند.

شهر نمونه گردشگری از داشتن هتل محروم است

سرپرست فرمانداری ابرکوه  هم در این نشست گفت: ابرکوه، یکی از شهرهای نمونه گردشگری کشور محسوب می‌شود اما حتی یک هتل هم ‌جهت ارائه خدمات به گردشگران و توریست‌ها ندارد . 

محمد کاظمی نسب در مورد جایگاه و موقعیت جغرافیایی شهرستان ابرکوه اظهار داشت: شهرستان ابرکوه در مسیر جاده ابریشم، میانه طریق‌الرضا (ع) یعنی مسیر اهواز - مشهد قرار گرفته و به نوعی دروازه جنوب غرب کشور محسوب می‌شود.

وی افزود: ابرکوه در مجامع علمی از لحاظ داشتن تاریخ طولانی و چندین هزار ساله به موزه زنده معماری ایرانی معروف است و آثار فاخری از دوران ماقبل تاریخ تا عهد قاجار در خود جای داده است. ضمن این که به دلیل موقعیت جغرافیایی، منطقه مرزی تمدن کاریزی مبتنی بر قنات با تمدن کوچ رو عشایری در کشور است . 

این مسئول با بیان این که ابرکوه دومین قطب کشاورزی استان یزد است که در تولید زردآلو، پیاز و بادمجان و برخی تولیدات دامی سرآمد استان محسوب می‌شود، گفت: اما با این وجود، این شهرستان غنی به دلایل مختلف در جایگاه شایسته و زیبنده خود قرار نگرفته و با مشکلاتی چون بیکاری، فقر، مهاجرت اندیشه‌ها و سرمایه و عوارض ناشی از آن، دست به گریبان است . 

سرپرست فرمانداری ابرکوه یادآور شد: در بخش صنعت این شهرستان، کارخانجات کاشی کوثر، آبنوس و سیمین علیرغم گذشت چند سال با کمبود تسهیلات و سرمایه در گردش مواجه هستند و کارخانه لبنیات اعلا با وجود سابقه ۲۰ ساله و موفقیت‌هایی که در بین کارخانجات استان کسب کرده، اینک با مشکلات بانکی روبرو است.

وی تصریح کرد:  تکمیل و راه‌اندازی نیازمند تسهیلاتی هستند و در صورت تأمین اعتبار می‌توانند زمینه اشتغال تا ۵۰۰ نفر را فراهم کنند . 

کاظمی نسب، تکمیل زیرساخت‌های مورد نیاز از قبیل آب شرب و فضای سبز، تکمیل و بهسازی معابر، تکمیل طرح فاضلاب و پست مخابراتی را از جمله نیازهای شهرک‌های صنعتی ابرکوه دانست و افزود: ناحیه مخابراتی بخش بهمن فاقد شبکه تلفن و اینترنت پرسرعت است و به دلیل آب دهی پایین چاه‌های این ناحیه، تأمین آب صنعت با مشکل مواجه شده است . 

وی در ادامه به بیان بخشی از معضلات حوزه گردشگری شهرستان نیز پرداخت و اضافه کرد: ابرکوه یکی از شهرهای گردشگری کشور محسوب می‌شود، اما فاقد یک هتل مناسب است و تنها هتل این شهرستان در مالکیت بخش خصوصی و بانک ملی است که تاکنون هیچ برنامه‌ای برای راه‌اندازی آن انجام نشده است.

وی افزود: البته هتل موزه سنتی خانه آقازاده در مرحله تکمیل، مرمت و تجهیز است که تحقق آن نیز نیازمند تسهیلات است.

این مسئول فعالیت اقامتگاه‌های بومگردی قلعه تیزک، سرو کهن، اقامتگاه سنتی خانه مستوفی، رستوران‌های سنتی کومه بی‌بی سید، باباکوهی، شاهنامه، ناوگان تاکسیرانی و همچنین مجتمع سینمایی شهرستان را برای فعالیت در حوزه گردشگری نیازمند حمایت و تسهیلات مالی دانست.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.