همدان -شورای حفاظت از منابع آب استان بیست وهشتمین جلسه خود را در دفتر معاونت هماهنگی امور عمرانی استانداری برگزار کرد.

بیست وهشتمین جلسه شورای حفاظت از منابع آب استان همدان
به گزارش  قدس آنلاین به نقل ازروابط عمومی شرکت آب منطقه ای همدان، در ابتدای این جلسه مهندس منصور ستوده دبیر جلسه گفت: از ابتدای سال آبی ۹۷-۹۶ تاکنون به میزان ۲۰۳ میلیمتر بارندگی در استان داشتیم که نسبت به سال گذشته ۳۴ درصد و نسبت به بلند مدت ۲۴ درصد کاهش یافته است.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای همدان گفت: حجم ذخیره مخزن سد اکباتان در حال حاضر به ۱۳ میلیون و ۵۰۰ هزار مترمکعب است که به میزان ۴۰ درصد حجم مخزن سد را تشکیل می دهد.
ستوده افزود: حجم ذخیره آب در مخزن سد کلان ملایر ۴۴ میلیون مترمکعب و در سد سرابی ۸ میلیون متر مکعب می باشد.
در مجموع تاکنون تعداد ۱۷۵ جلسه شورای حفاظت از منابع آب در استان و شهرستانها برگزار گردیده است .
ستوده تصریح کرد: در سال ۹۶ تعداد ۵۰۷ حلقه از چاههای غیرمجاز ودارای حکم قضائی با حجم آب صرفه جویی شده بیش از ۲۹ میلیون مترمکعب وعمق انسداد ۱۵ کیلومتر پرو مسدودشده است.
وی تاکید کرد: در مجموع از ابتدای اجرای طرح احیاء و تعادل بخشی تاکنون تعداد ۲۷۳۷ حلقه چاه غیرمجاز با حجم آب صرفه جویی شده بیش از ۲۲۵ میلیون مترمکعب وعمق انسداد ۹۶ هزار متر پرو مسلوب المنفعه گردیده است.
ستوده افزود: در مجموع تعداد ۳۵۶۷ دستگاه کنتور هوشمند آب وبرق بر روی چاههای مجاز نصب گردیده که بیشترین آنها مربوط به دشت رزن – قهاوند است.
وی ادامه داد: تعهد ما برای نصب کنتور در سال۹۶ تعداد ۴۰۰ دستگاه بوده است که بیش از ۴۰۰ دستگاه نصب شد، که پیشرفت ۱۰۰درصدی نسبت به تعهد نصب را نشان میدهد.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای همدان با اشاره به اخذ تصمیمات هیأت دولت در خصوص سازگاری با کم آبی ادامه داد: از مصوبات این جلسه کنترل کشت بهاره ، ممنوعیت کشت برنج، تحویل حجم آب در سقف ساعت کارکرد انجام شود و ... می توان اشاره کرد.
ستوده کاهش حداکثر ۳۰ درصد از آب فضای سبز شهرداری‌ها و دستگاه‌های اداری تا پایان سال جاری را از دیگر مصوبات خواند و گفت: تعریف الگوی مصرف آب به منظور جلوگیری از مصرف بیش از حد آب از دیگر تصمیمات است.
مدیرعامل  شرکت آب ‌منطقه‌ای استان همدان با تاکید بر اطلاع‌رسانی این امر که وضعیت منابع آبی خوب نیست، به مردم بیان کرد: وضعیت آب شرب، شفاف به مردم گفته شود تا مردم این وضعیت را احساس کرده و در صیانت از آب با رعایت مصرف بهینه کمک کنند.
درادامه این جلسه مهندس عراقی معاون امور عمرانی استاندار گفت: بزرگترین مشکل آب در کشور ما بی ارزش بودن آن از نظر اقتصادی است.
وی ادامه داد: در حال حاضر باید با شرایط موجود سازگار شویم و در شرایطی که میزان بارندگی در استان کاهش داشته باید کمترین میزان برداشت را از منابع آب داشته باشیم.
عراقی افزود: کشت های نامناسب مانند سیب زمینی، چغندر قند، هندوانه باید اصلاح شوند و با کشاورز بصورت مستقیم وارد مذاکره شویم تا با آگاه سازی الگوی کشت خود را تغییر دهد.
وی گفت: با متخلفان آب باید جدی برخورد کنیم زیرا امروز دیگر زمان مماشات نیست و بحران را باید بخوبی مدیریت کنیم.
معاون امور عمرانی استاندار ادامه داد: همه باید متحد شویم و به یک انسجام ملی برسیم که کسی به خود اجازه ندهد برداشت بیش از حد انجام دهد.
عراقی تاکید کرد: امروز اگر کوتاهی کنیم همین مقدار اندک منابع آب را نیز از دست خواهیم داد و باید بطور جدی در این مسئله وارد شویم.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.