دبیر شورای عالی فضای مجازی کشور از افزایش شمار پیام رسان‌های منتخب مورد حمایت به ۷ عدد، نام‌نویسی ۱۲میلیون نفر در پیام رسان‌های داخلی، کاهش ۱۰درصدی ترافیک تلگرام در ایران پس از ابلاغ دولت و دستور به پیام‌رسان‌های داخلی برای حفظ شامد کانال‌ها به مدت محدود خبر داد.

ورود۱۲ میلیون نفر به پیام‌رسان‌های داخلی/ ایجاد افزونه‌ای برای انتقال اطلاعات از تلگرام

به گزارش قدس آنلاین به نقل از روابط عمومی مرکز ملی فضای مجازی کشور، سید ابوالحسن فیروزآبادی دبیر شورای عالی و رئیس مرکز ملی فضای مجازی کشور اظهارداشت: بعضی ها از خارج با تحریک مردم قصد ایجاد تشویش برای عدم اعتماد به حفظ حریم خصوصی افراد در پیام رسان های داخلی در کشور را دارند، این در حالی است که بخش اعظم فعالیت مردم در فضای مجازی در حوزه های اقتصاد، ورزشی، فرهنگی و آموزشی و خدماتی همچون دولت الکترونیک بوده و ایران در حفظ حریم خصوصی شهروندان خود در این حوزه ها در دنیا سرآمد است.

وی با اشاره به فضا سازی های بسیار منفی در خصوص حفظ حریم خصوصی افراد در پیام رسان های داخلی، تاکیدکرد: با وجود فضاسازی های منفی در این خصوص، شاهد هستیم در این مدت کوتاه نزدیک به ۱۲ میلیون نفر در پیام رسان های داخلی هویت خود را ثبت کردند که البته شاید همه آنها فعال نباشند اما این روند با سرعت خیلی زیادی ادامه داشته و منحنی آن صعودی است. بنابراین مردم به اعتقاد من انتخاب خود را کرده و به پیام رسان های داخلی که کالای ایرانی است، اعتماد دارند.
فیروزآبادی اظهار داشت: تمامی پیام رسان های خارجی می توانند مورد حمله همه شهروندان خارجی و ایرانی قرار بگیرند. بنابراین پیام رسان های خارجی در خطر تعرض دنیا هستند و در صورتی که این اتفاق بیفتد هیچ نظامی وجود ندارد که بتوانیم حریم خصوصی شهروندان مان را حفظ کرده و هویت حمله کننده را تشخیص دهیم ولی در پیام رسان های داخلی اگر تعرض، هک و حمله ویروسی اتفاق بیفتد قابلیت شناسایی، پیگیری و تعقیب قانونی مطابق قوانین ومقررات جمهوری اسلامی وجود دارد.
وی با تاکید بر این که به ملت ایران اطمینان می دهیم از لحاظ سخت افزاری و نرم افزاری ظرفیت لازم فراهم شود اما به هر حال کار پیچیده و تاکتیکی در پیش است که باید به تدریج صورت گیرد، تصریح کرد: بحث خروج از انحصار تلگرام مدتهاست که در برنامه قرار داشته و از شروع سال وارد مرحله جدیدی شدیم که تاکنون اطلاع رسانی منظم در خصوص مضرات فعالیت در شبکه تلگرام به مردم شده و خوشبختانه برای شکستن این انحصار همه قوای کشور وفاق دارند.
دبیر شورای عالی فضای مجازی افزود: دولت در بخشنامه ای تمام دستگاه های بخش دولتی و عمومی کشور را ظرف یک هفته موظف کرد تا از تلگرام به شبکه های پیام رسان داخلی کوچ کنند که با سرعت بسیار خوبی این کوچ شروع شد و در این مدت ما شاهد کاهش ۱۰ درصدی پهنای باند مصرفی کشور در تلگرام بودیم که این موفقیت بسیار بزرگی است.
وی با اشاره به کاهش ۲۷ درصدی بازدیدها و ۱۷ درصدی تولید مطالب در این مدت در تلگرام گفت: این نشان دهنده اتحاد ملت ماست و ما باجدیت این طرح را پیگیری خواهیم کرد و در مرحله بعد تمامی کسب و کارهای فعال در تلگرام نسبت به کوچ اقدام خواهند کرد.
رئیس مرکز ملی فضای مجازی کشور در رابطه با حفظ حقوق فعالان کسب و کارها در فضای تلگرام، اعلام کرد: سال گذشته در شورای عالی فضای مجازی کشور مصوب کردیم تا کانال هایی که بالای ۵ هزار عضو دارند بایستی در سایت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای دریافت کد شامد ثبت نام کنند که این کد هویت و اصالت کانال است و بر همین اساس در پیامی که به تمامی کانال ها ارسال شد اعلام کردیم که پیام رسان ها کد شامد این کانال ها را حفظ کرده تا این کانال ها برای ثبت خود به پیام رسان داخلی مراجعه کنند اما این برای مدت محدودی است و باید هر چه سریعتر کانال ها برای حفظ دامنه شان در پیام رسان های داخلی فعال شوند البته کانال ها می توانند در پیام رسان های خارجی که درکشور فعالیت دارند نیز حضور داشته باشند.
وی با اشاره به این که ۵ پیام رسان داخلی را پیش از این انتخاب کرده بودیم که با توجه به استقبال مردم از دو پیام رسان بله و ایتا، این پیام رسان ها نیز به عنوان منتخب مردم مورد تایید قرار گرفتند، تصریح کرد: از تمامی پیام رسان های منتخب حمایت خواهیم کرد و این حمایت شامل تامین فضا، نگهداری داده، پهنای باند، تعرفه، وام بانکی و هر آنچه از لحاظ سخت افزاری امکانپذیر است، خواهد بود. همچنین از پیام رسان ها به طور مثال خواستیم تا باتی را فراهم کنند که انتقال اطلاعات موجود در تلگرام به پیام رسان های داخلی به سهولت انجام شود که براساس گزارش ها اکثر پیام رسان ها ی داخلی این بات را ایجاد کرده و در اختیار کاربرانی که کانال های پرظرفیت دارند قرار دادند.
فیروزآبادی گفت: اطمینان داشته باشید که پیام رسان های داخلی پاسخگوی نیاز مردم خواهند بود و در صورتی که مشکلاتی در این پیام رسان ها به وجود آمد به مرکز ملی فضای مجازی اعلام کنند تا در جلسات کارشناسی با مسئولان این پیام رسان ها نسبت به رفع آنها اقدام شود.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.