مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان رضوی گفت: شناسه و کد ورود به سازمان میراث فرهنگی خراسان یعقوب دانشدوست است و حق بزرگی به گردن میراث فرهنگی کشور و به خصوص خراسان دارد.

یعقوب دانشدوست حق بزرگی به گردن میراث فرهنگی خراسان دارد

به گزارش قدس انلاین، ابوالفضل مکرمی‌فر  در مراسم نکوداشت دکتر یعقوب دانشدوست که در محل موزه بزرگ خراسان برگزار شد، عنوان کرد: یکی از وظایف دینی و قانونی ما پاس‌داشت بزرگان ما است، یعقوب دانشدوست همواره بر اصول حفظ میراث فرهنگی مقاومت داشته و هیچ‌گاه از اصول میراث فرهنگی تحت هیچ شرایطی کوتاه نیامده است، قضاوت‌ها و نظرات دور اندیشانه ایشان در بناهای تاریخی عمیق و کارشناسی شده است.

وی در خصوص پیام ایکوموس ایران در ارتباط با شورای بین‌المللی بناها و محوطه‌های تاریخی بیان کرد: ایکوموس ایران خرسند است که از یکی از استادان برجسته و مرمت‌گران با سابقه ایران و عضو پیوسته این موسسه، دکتر یعقوب دانشدوست سپاس‌گزاری نماید، نقش برجسته و ممتاز او در پژوهش، معرفی و حفاظت میراث معماری حوزه فرهنگی خراسان و متخصصان هنر و معماری ایران پوشیده نیست و تعلق خاطر دکتر دانشدوست به پژوهش و مطالعه باغ‌های ایرانی نیز درخور تحسین است.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری  خراسان رضوی ادامه داد: حضور و استمرار دکتر دانشدوست به حفظ و احیای میراث فرهنگی ایران به ویژه بناها و محوطه‌های تاریخی خراسان در نیم قرن گذشته امید آن را ایجاد کرده است تا فرزندان این سرزمین بتوانند در آینده در پیمودن این راه پرخطر از تجربه و پشتوانه گران‌قدری برخوردار باشند.

در ادامه این مراسم، ذبیح‌الله خلوصی‌راد ار پیشکسوتان حوزه میراث‌فرهنگی اظهار کرد: تشکیلات خود میراث فرهنگی مانند عنوان آن فرهنگی، تاریخی و میراثی است.

وی افزود: مراسمی به این شکل برای نکوداشت یکی از پیشکسوت‌های میراث فرهنگی برای اولین بار است که در خراسان برگزار می‌شود. آلبوم‌ها و عکس‌هایی از بناها که متعلق به دفتر حفاظت آثار باستانی بود و در اختیار ما قرار گرفته بود، اکنون هیچ اثری از آن عکس‌ها نیست و تقاضا دارم عکس‌ها و اسلایدهایی که خود دکتر دانشدوست دارند را در اختیار میراث فرهنگی قرار دهند تا در مرکز اسناد نگهداری شود.

در ادامه این مراسم، مهندس محمدحسن محب‌علی از پیشکسوتان عرصه مرمت و معماری بیان کرد: پشت این اسناد و آثار انسان‌های فرهیخته، علما و دانشمندانی بودند که این آثار را بوجود آوردند و ارزش کسانی که قدر این انسان‌ها را می‌دانند و راه آن‌ها را ادامه می‌دهند کمتر از خود این انسان‌ها نیست.

وی خاطرنشان کرد: از سال ۱۳۵۱ در سمیناری با موضوع مرمت در اصفهان با دکتر یعقوب دانشدوست آشنا شدم و از همان موقع تاکنون رابطه‌ای کاری و دوستانه باهم داریم.

محب‌علی عنوان کرد: در سفری که امسال به بیرجند داشتم، در نقاطی از این شهر شاهد فعالیت‌های دکتر دانشدوست بودم و بسیار لذت بردم و همچنین مرمت و بازسازی مدرسه غیاثیه خرگرد از کارهای بسیار قابل ستایش دکتر دانشدوست است.

این پیشکسوت عرصه مرمت و معماری گفت: باتوجه به تمدن عظیمی که ما داریم برای حفظ و بازسازی آثار تاریخی خود به افرادی مانند یعقوب دانشدوست نیاز داریم.

وی بیان کرد: ارزش کارشناسی در میراث فرهنگی بسیار مهم است و متاسفانه اکنون مدیریت میراث فرهنگی کمی ضعیف عمل می‌کند و ادغام این سازمان با گردشگری درست نبوده است و همچنین نباید پژوهشگاه از سازمان میراث فرهنگی جدا می‌شد و سازمان گردشگری باید تبدیل به وزارت‌خانه شود.

در ادامه این مراسم، آزاده دانشدوست فرزند یعقوب دانشدوست طی سخنانی اظهار کرد: فردوسی بزرگ می‌فرماید: "چو ایران مباشد تن من مباد"، این شعر در مورد پدرم صدق می‌کند به این علت که بسیار عاشق وطن خود است.

وی خاطرنشان کرد: عشق و علاقه پدرم به سازمان میراث فرهنگی به اندازه‌ای بود که تصور می‌شد آن جا را خانه اول خود می‌داند و به بناهایی که مرمت می‌کرد مانند فرزند خود نگاه می‌کرد و به آن‌ها بسیار علاقه داشت.

دانشدوست ادامه داد: پدرم همیشه می‌گوید دغدغه اصلی من کشورم و سربلندی آن است و همواره تلاش کرده‌ام جوهر معماری ایرانی را در حد توان خود دریابم و در کارهای خود از آن استفاده کنم و همچنین تلاش کرده‌ام دانسته‌هایم را از طریق کتاب‌هایم به مردم کشورم تقدیم کنم.

فرزند استاد دانشدوست اظهار کرد: سه کتاب «طبس شهری که بود» با موضوع، جلد اول "باغ‌های ایرانی" و جلد دوم " بناهای تاریخی طبس" و کتاب «معماری و شهرسازی طبس» از تالیف‌های پدرم است

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.