سرمربی تیم ملی فوتبال کشورمان در مورد فوتبال آمریکا و دوره حضورش در ایالات متحده گفت‌وکویی مفصل با یک سایت آمریکایی داشت.

کی‌روش: موفقیت کپی کردنی نیست/ در فوتبال بدون پیروزی زنده نمی‌مانید

به گزارش قدس آنلاین، کارلوس کی‌روش که در سال 1989 تیم زیر 20 سال پرتغال را به قهرمانی جهان رساند، جایی که تیم زیر 20 سال آمریکا به سرمربیگری باب گانسلر به عنوان چهارمی رسید، در گفت‌وگو با سایت «ساکر آمریکا» گفت: تیم زیر 20 سال آمریکا در آن مسابقات سورپرایز بزرگی بود. در آن زمان شناخت زیادی از فوتبال آمریکا نداشتم.

کی‌روش در ادامه در سال 1996 هدایت تیم مترو استارز در لیگ فوتبال حرفه‌ای آمریکا (MLS) را برعهده گرفت و سپس فدراسیون فوتبال آمریکا او را برای مطالعه دقیق بر روی فوتبال آمریکا استخدام کرد. برنامه حضور کی‌روش روی نیمکت تیم ملی آمریکا به عنوان سرمربی بعد از جام جهانی 1998 هرگز عملی نشد، این در حالی است که او در ادامه دوران سرمربیگری‌اش موفق شد تیم‌های آفریقای جنوبی، پرتغال و ایران (دو بار) به مسابقات جام جهانی برساند.

سرمربی تیم ملی فوتبال ایران که 6 سال سابقه دستیاری سرالکس فرگوسن را در کارنامه‌اش دارد، تصریح کرد: زمانی که من به آمریکا رفتم، MLS بچه‌ای با کلی امید و انتطارات بود، اما با آن بچه‌ها بالا و پایین‌های زیادی داشتند. سپس متوجه شدم که فوتبال آمریکا پتانسیل بالایی دارد و سعی کردم با طراحی پروژه‌ای بزرگ به توسعه فوتبال این کشور کمک کنم.

سرمربی پیشین رئال مادرید که از سال 2011 هدایت تیم ملی را برعهده دارد و تیم تحت‌هدایتش در صدر تیم آسیایی در رده‌بندی فیفا است، تأکید کرد: تنها یک دارو در فوتبال وجود دارد و آن پیروزی است. با این داروست که زنده می‌مانید و اگر پیروز نشوید، زنده نمی‌مانید.

کی‌روش که تیم ملی ایران را در دور پایانی مرحله انتخابی جام جهانی 2018 بدون شکست به مرحله پایانی این رقابت‌ها رساند و اولین صعود پی‌درپی تاریخ ایران در این تورنمنت معتبر رقم خورد، تصریح کرد: این همیشه من را یاد یک خط از شعر معروف گروه «پینک فلوید» می‌اندازد که می‌گوید «هِی! معلم! بچه‌ها را به حال خودشان بگذار». بازیکنان را به حال خود بگذارید تا از بازی‌شان لذت ببرند. مهمترین چیزی که در مدارس فوتبال، آکادمی‌های فوتبال و غیره دیدم این بود که همه چیز آموزش داده می‌شد به غیر از یک چیز و آن عشق به فوتبال بوده است.  

وی افزود: تحقیق گسترده‌ای را در مورد فوتبال آمریکا آغاز کرده بودم. به سراسر ایالات متحده سفر کردم و با افراد، مربیان، بازیکنان و مسئولان زیادی صحبت و سعی کردم متوجه شوم که شرایط دقیقاً به چه صورت است.

پروژه 2010 آمریکا اما هرگز تکمیل نشد چرا که برنامه فداسیون فوتبال آمریکا بعد از روی کار آمدن باب کانتیگوگلیا به عنوان رئیس و استخدام بروس آره‌نا به عنوان سرمربی تیم ملی آمریکا به طور کلی تغییر کرد.

کی‌روش در این خصوص اظهار داشت: متأسفانه، آن پروژه عملی نشد و من از این اتفاق ناامید شده بودم چون هدفم این بود که حداقل این پروژه را پنج سال به پیش ببرم، اما به هر حال زندگی این است.

سرمربی تیم ملی ایران تصریح کرد: هرگز اولین ملاقاتم با روتنبرگ، رئیس فدراسیون فوتبال آمریکا را فراموش نمی‌کنم. او به من گفت که "کارلوس، هدف من این است که در 10 سال آینده قهرمان جام جهانی شویم". فکر می‌کنم او در صورت من نوعی ناراحتی و شگفت‌زدگی را دید، چون گفت "نگران نباش، می‌دانم که احتمالاً ما در 10 سال آینده نمی‌توانیم به این عنوان برسیم، اما می‌خواهم بدانم که برای رسیدن گام به گام به قهرمانی در جام جهانی به چه چیزهایی نیاز داریم؟" و این نگرش همانند یک درس برای من بود.

وی خاطرنشان کرد: وقتی کار یا پروژه‌ای را در باشگاه یا تیم ملی آغاز می‌کنید، مهمترین چیز این است که خودتان را با شرایط جدید وفق دهید و بدانید که از کجا باید کارتان را آغاز کنید. چیزی به اسم فرمول پیروزی یا فرمول موفقیت وجود ندارد که بتوانید کپی کنید. تنها می‌توانید از محیطی به محیط دیگر منتقل کنید چون فرهنگ‌های متفاوت، مردم متفاوت، احساس‌های متفاوت و عواطف متفاوتی وجود دارد. باید با باورها، دیدگاه‌ها و مفاهیم واقعی خود وفق پیدا کنید و برای هر وضعیت خاص یک رویکردی را توسعه دهید. این دقیقاً همان چیزی بود که روتنبرگ به من کمک کرد تا درکش کنم. خود او هم شاید نمی‌داند که چقدر به من کمک کرد.

کی‌روش که تیم تحت‌هدایتش بعد از برزیل دومین تیمی شد که جواز حضور در مسابقات جام جهانی 2018 روسیه را دریافت کرد، با اشاره به عدم راهیابی تیم ملی فوتبال آمریکا به این رقابت‌ها گفت: به نظر ما نباید این را به چشم یک درام ببینیم، بلکه باید آن را به چشم فرصتی برای یادگیری ببینیم. دوره‌هایی بوده که انگلیس (1974، 1978 و 1994) هم موفق نشده به جام جهانی راه یابد. چیزی که باید مردم درکش کنند این است که فرایند پیشرفت یک خط مستقیم نیست، بلکه پیشرفت حرکتی موج‌دار است و در طول این فرایند فراز و نشیب‌هایی وجود دارد.

سرمربی پیشین تیم ملی پرتغال یادآورد شد: عدم راهیابی به جام جهانی به اعتبار تیم لطمه می‌زند، اما این فرصتی برای قوی‌تر شدن پس از درس گرفتن از اشتباهات است. به خاطر وجود مردم باهوش و تواتمند در آمریکا، اطمینان دارم که آنها در مرحله انتخابی جام جهانی بعدی قدرتمندتر باز خواهند گشت.

وی صحبت‌های خود را این‌طور ادامه داد: MLS الگوی فوق‌العاده‌ای برای پیشرفت خوب است. ثبات و استحکام این لیگ سبب شده تا احترام را برای خود به ارمغان بیاورد و فرهنگ فوتبالی در ایالات متحده به وجود بیاورد، اما به دلیل سنت‌های ورزشی آمریکا این هم چالشی بزرگ است. MLS و فوتبال آمریکا گام به گام دیدگاهی با پروژه و فرصت‌ها را خلق کرده‌اند. MLS امروز الگویی فوق‌العاده از پیشرفت است و فکر می‌کنم که مردم آمریکا باید این نقطه تاریخی را درک کنند.

کی‌روش در پایان خاطرنشان کرد: وقتی به ایالات متحده فکر می‌کنم و از آنجایی که خودم آنجا بوده‌ام و در آنجا کار کرده‌ام، فکر می‌کنم آمریکا پتانسیل بالایی در فوتبال دارد و اگر عشق و علاقه و فرصت‌ها را با اشتیاق، منابع، قدرت اقتصادی، امکانات و زیرساخت‌های موجود ترکیب کنید، سپس موفقیت این تیم در عرصه‌های فوتبالی تحقق خواهد یافت.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.