اصفهان- عضو هیئت علمی دانشگاه اصفهان گفت: نهاد وقف به عنوان بخش سوم اقتصادی نقش موثر و بسزایی در حوزه اقتصاد مقاومتی و توسعه دانش های بنیادی دارد.

ایجاد وقف در حوزه اقتصاد دانش بنیاد گامی موثر در حرکت به سمت اقتصاد مقاومتی

به گزارش قدس آنلاین و به نقل از روابط عمومی اداره کل اوقاف و امور خیریه استان اصفهان، دکتر مهدی طغیانی اظهار داشت: در ادبیات اقتصادی سه بخش دولتی، انتفاعی و غیر انتفاعی وجود دارد که در واقع نقش بخش غیر انتفاعی در جهت کمک به دولت در جهت توسعه زیرساخت های لازم در امور مختلف از جمله فرهنگی، اجتماعی و... است.

وی ادامه داد: از دیرباز نهاد وقف در ایران به صورت بومی نقش بخش سوم را داشته اندو در قدیم موقوفات براساس کارکردهایی که داشته اند نقش بسزایی در جامعه ایفا می کردند و واقفان نیک اندیش با ایجاد وقف هایی به برطرف کردن نیازهای روز جامعه خود اقدام می کردند.

مهدی طغیانی در ادامه خاطر نشان کرد: در طول تاریخ در حوزه تمدن و فرهنگ اسلامی موقوفات زیادی ایجاد شده است که می توان به ساخت مساجد، حسینیه ها، تلاوت قرآن کریم و... اشاره کرد و اکنون نیز این بناهای ماندگار به بخشی از هویت فرهنگی و اسلامی ما تبدیل شده اند.

وی در ادامه به دیگر کارکردهای نهاد وقف اشاره کرد و گفت: از دیگر کارکردهای نهاد وقف موقوفاتی هستند که در زمینه های اجتماعی، فرهنگی، درمانی و... وجود دارند و بسیاری از دارالشفاها، درمانگاه و... نیز در موقوفات ساخته شده اند که نشان از اهمیت و جایگاه وقف در جامعه است.

عضو هیئت علمی دانشگاه اصفهان در ادامه یادآور شد: اکنون باید براساس نیازهای روز جامعه و باتوجه به تغییرات اجتماعی که رخ داده است نیازهای فرهنگی و اجتماعی را براساس پدیده هایی که به وجود آمده شناسایی و برای برطرف کردن آنان مردم و واقفان را برای ایجاد وقف هایی در این حوزه ها ترغیب و تشویق کرد.

مهدی طغیانی گفت: اکنون نیز همچون گذشته حس نوع دوستی در میان مردم وجود دارد و نیازهای اجتماعی نیز در جامعه هست و اکنون نقش اداره اوقاف و امور خیریه در این راستا این است که رابطه ای بین این دو عامل ایجاد نماید و با فرهنگ سازی و ایجاد بستر مناسب مردم را در راستای ایجاد وقف های جدید براساس نیازهای روز جامعه تشویق و ترغیب کند.

وی به احیای موقوفات اشاره کرد و افزود: براساس ظرفیت هایی که در موقوفات وجود دارد باید ارزش افزوده آنان را افزایش داد و ارزش آفرینی بیشتری برای موقوفات صورت گیرد که خوشبختانه در سال های اخیر این موضوع نیز همواره از دغدغه های سازمان اوقاف و امور خیریه بوده است اما همچنان تا رسیدن به نقطه مطلوب فاصله زیادی وجود دارد.

عضو هیئت علمی دانشگاه اصفهان در ادامه به نقش و جایگاه موقوفات در اقتصاد مقاومتی اشاره کرد و گفت: اقتصاد دانش بنیاد حوزه جدیدی در اقتصاد است که می توان با ظرفیت های که در این حوزه وجود دارد برای ایجاد اقتصاد مقاومتی برنامه ریزی کرد و از موقوفات و نهاد وقف نیز در این حوزه استفاده کرد و نهاد وقف به عنوان بخش سوم اقتصادی نقش موثر و بسزایی در حوزه اقتصاد مقاومتی و توسعه دانش های بنیادی دارد.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.