بر اساس گزارش سازمان ملل، جمعیت ایران در سال ۲۰۱۷ به ۸۱.۲ میلیون نفر رسیده و این کشور نوزدهمین کشور پرجمعیت جهان است ، اما رقم پیش‌بینی این نهاد برای جمعیت ایران در سال ۲۰۳۰ نسبت به پیش‌بینی‌های قبلی کاهش یافته است.

ایران نوزدهمین کشور پرجمعیت جهان

به گزارش گروه اقتصادی قدس آنلاین، سازمان ملل متحد در گزارش توسعه انسانی ۲۰۱۸ اعلام کرد: جمعیت ایران در سال ۲۰۱۷ به ۸۱.۲ میلیون نفر رسیده است.

بر اساس گزارش‌های پیشین این نهاد، جمعیت ایران در سال ۲۰۱۵ برابر ۷۹.۱ میلیون نفر، در سال ۲۰۱۴ برابر با ۷۸.۵ میلیون نفر و در سال ۲۰۱۳ برابر با ۷۷.۴ میلیون نفر بوده است.

این نهاد بین‌المللی در گزارش توسعه انسانی ۲۰۱۶ جمعیت ۸۸.۵ میلیون نفری را برای ایران در سال ۲۰۳۰ پیش بینی کرده بود. این رقم در گزارش کنونی به ۸۸.۹ میلیون نفر رسیده است. پیش از این این نهاد بین‌المللی در این سلسله گزارش ها جمعیت بالای ۹۱ میلیون نفر تا سال ۲۰۳۰ را برای ایران پیش‌بینی کرده بود.

بر اساس این گزارش، ایران نوزدهمین کشور پرجمعیت جهان است که در سال ۲۰۱۴ و ۲۰۱۳ جایگاه هفدهم داشت.

این گزارش اعلام کرد، متوسط رشد جمعیت ایران در سال های ۲۰۰۵ تا ۲۰۱۰ را ۱.۱ درصد اعلام و پیش‌بینی کرده است، متوسط رشد جمعیت ایران در فاصله سالهای ۲۰۱۵ تا ۲۰۲۰ به یک درصد برسد.

همچنین در سال‌های ۲۰۰۵ تا ۲۰۱۰ نرخ باروری به‌ازای هر زن در ایران ۱.۵ تولد بوده است که این رقم برای سال‌های ۲۰۰۰ تا ۲۰۰۵ برابر با ۲ تولد بود.

پیش بینی شده است، این رقم در سال های ۲۰۱۵ تا ۲۰۲۰ به میانگین ۱.۶ تولد به ازای هر زن کاهش یابد. پیش‌بینی برای سال های ۲۰۱۰ تا ۲۰۱۵ در گزارش‌های قبل ۱.۹ تولد بود.

جمعیت شهری ایران در سال ۲۰۱۷ بالغ بر ۷۴.۴ درصد کل جمعیت ایران است؛ این رقم  در سال ۲۰۰۰ بالغ بر ۶۴ درصد بود و در سال ۲۰۱۳ برابر با ۶۹.۲ درصد بود.

بر اساس پیش‌بینی سازمان ملل، جمعیت جهان که در سال ۲۰۱۷ به ۷ میلیارد و ۵۵۰ میلیون نفر رسیده است در سال ۲۰۳۰ به ۸ میلیارد و ۵۵۱ میلیون نفر خواهد رسید. متوسط رشد جمعیت جهان در فاصله سال های ۲۰۱۵ تا ۲۰۲۰ نیز ۱.۲ درصد پیش بینی شده است.

این گزارش کل جمعیت کشورهای عربی جهان در سال ۲۰۱۷ را ۴۰۹.۵ میلیون نفر اعلام کرد و پیش‌بینی کرده است، این رقم در سال ۲۰۳۰ به ۵۱۳.۶ میلیون نفر افزایش یابد. رشد جمعیت کشورهای عربی در سالهای ۲۰۰۵ تا ۲۰۱۰ بالغ بر ۲.۵ درصد اعلام و پیش‌بینی شده است، این رقم در سالهای ۲۰۱۵ تا ۲۰۲۰ به ۱.۹ درصد برسد.

منبع: فارس

انتهای پیام/

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.