رییس دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار داشت: مبارزه با مواد مخدر یک امر اجتماعی است که به تنهایی در حیطه مسئولیت وزارت بهداشت نمی گنجد و نیازمند همکاری بین بخشی است.

رییس دانشگاه پزشکی مشهد:در پژوهش اعتیاد موفقیت نداشته ایم

 به گزارش قدس آنلاین، دکتر محمد رضا دارابی در مراسم افتتاح  نخستین مرکز آموزشی، پژوهشی و درمانی اختلالات مصرف مواد مخدر و رفتارهای اعتیادآور خراسان رضوی خاطر نشان کرد: در بخش درمان مبتلایان به اعتیاد تاکنون فعالیتها و اقدامات خوبی انجام شده اما باید اذعان کرد در حوزه پژوهش و آموزش موفقیت چندانی نداشته ایم.

دکتر محمدرضا دارابی افزود: تلاش می شود در چارچوب فعالیت نخستین مرکز آموزشی، پژوهشی و درمانی اختلالات مصرف مواد مخدر و رفتارهای اعتیادآور، در زمینه اپیدمیولوژی، پاتولوژی و درمان مواد مخدر اقدامات خوبی صورت گیرد.

*تعداد معتادان تزریقی در کشور به ۴۰ درصد کاهش یافته است

رییس اداره پیشگیری و آسیب مصرف مواد مخدر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیزگفت: به دنبال اقدامات انجام شده طی سالهای گذشته تعداد معتادان تزریقی از ۶۸ به ۴۰ درصد کاهش یافته است.

دکتر سید ابراهیم قدوسی افزود: هم اکنون ۱۰۵ مرکز گذری DIC برای کاهش آسیب مواد مخدر در کشور فعال است و ۱۷۰ تیم سیار در کشور نیز ارائه خدمات بهداشتی به معتادان پرخطر را بر عهده دارند.

وی تعداد مراکز گذری فعال در استان خراسان رضوی را ۶ مرکز عنوان کرد و گفت: دانشگاه علوم پزشکی مشهد یکی از سه مرکز اجرای طرح آزمایشی 'موبایل سنتر' ویژه خدمات رسانی سیار به معتادان پرخطر در کشور است.

*تولید دانش در حوزه اعتیاد و آسیبهای اجتماعی را جزو اولویتهای ستاد مبارزه با مواد مخدر

معاون کاهش تقاضا و توسعه مشارکتهای مردمی ستاد مبارزه با مواد مخدر نهاد ریاست جمهوری نیز در حاشیه  این مراسم در جمع خبرنگاران گفت: شش مرکز آموزشی، پژوهشی و درمانی مقابله با مواد مخدر و رفتارهای اعتیادآور هم اینک در سطح کشور فعالیت دارند.

پرویز افشار افزود: این مراکز در دانشگاههای علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران و دانشگاه توانبخشی بهزیستی و دانشگاههای علوم پزشکی کرمان، زاهدان و مشهد دایر شده اند.

وی ادامه داد: نخستین مرکز آموزشی، پژوهشی و درمانی مبارزه با مواد مخدر۱۰ سال پیش در تهران تاسیس شد و آخرین آن که شمال شرق کشور را زیر پوشش دارد در مشهد مورد بهره برداری قرار گرفت.

سخنگوی ستاد مبارزه با مواد مخدر تولید دانش در حوزه اعتیاد و آسیبهای اجتماعی را جزو اولویتهای این ستاد اعلام و بیان کرد: مراکز آموزشی، پژوهشی و درمانی در حوزه اعتیاد در همین راستا فعالیت می کنند.

وی گفت: هم اینک سهم ایران در تولید دانش مقابله با مواد مخدر با وجود کمبودهای بودجه ای اعم از پیشگیری، درمان و مطالعات اپیدمیولوژی قابل توجه می باشد و بر این اساس انتقال دانش موجود در ایران به کشورهای همسایه یکی از اهداف است.

افشار همچنین به برنامه های کاهش آسیب در حوزه انتقال ویروس اچ. آی. وی عامل بیماری ایدز اشاره و بیان کرد: خطر انتقال این ویروس از طریق اعتیاد تزریقی در ایران کاهش یافته اما موج انتقال از طریق رفتارهای مخاطره آمیز جنسی در حال افزایش است که باید مورد توجه قرار گیرد.
منبع:وبدا
    پایان پیام/

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.