عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: مردم رأی می‌دهند ولی بعد از حق نظارت و سوال کردن از مسئولان از آن‌ها دریغ شده است.

قالیباف: حق نظارت و سوال بعد رأی دادن از مردم سلب شده است

 به گزارش قدس آنلاین، قسمت هشتاد و هفتم از برنامه بدون توقف، شامگاه دیروز ۲۳ بهمن‌ از شبکه سه سیما به روی آنتن رفت.

در این برنامه، محمد باقر قالیباف عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام که به عنوان میهمان در این برنامه حضور داشت، به نقش مهم مردم در عرصه‌های مختلف اشاره کرد و یادآور شد: چهل سال از انقلاب گذشته، این مردم همیشه در انتخابات شرکت کرده و برای سرنوشت خودشان تعیین تکلیف کردند، ولی نقد ما اینجاست که این مردم رأی می‌دهند ولی بعد حق نظارت و سوال کردن از مسئولان خودشان را ندارند، امام(ره) فرمودند «هر کاری مردم انجام می‌دهند دولت در آن دخالت نکند» ما گیرمان اینجاست مردم وقتی چیزی می‌خواهند باید در گرفتن خواسته خودشان که خواسته به حقی است دخالت کنند.

وی در ادامه سخنان خود اظهار کرد: من می‌گویم ظلمی که به کشور شد این بود که آنهایی که نتوانستند در حوزه کار خودشان، در حوزه اقتصاد مشکل کشور را حل کنند امروز به جای اینکه مسئولیت بپذیرند، طوق بی‌عرضگی خودشان را گردن آمریکا می‌اندازند و مثلا می‌گویند مشکل این مرغ یخی بر گردن آمریکاست.

شهردار سابق تهران در پاسخ به این سوال که «چرا وقتی مشکلات کشور خودمان حل نشده باید برویم به کشورهای دیگر کمک کنیم» گفت: اگر این طور باشد من هم قبول دارم اما من می‌گویم اینها چه ربطی به هم دارند، مشکلات جای دیگر است، مثلا ما چند مدرسه در کشور داریم که وسائل گرایشی استاندارد ندارند، حرف من این است که وقتی دولت را بزرگ می‌کنیم، پرهزینه می‌کنیم و مثلا آموزش و پرورش مجبور است ۹۸ درصد بودجه خودش را خرج هزینه‌های جاری و حقوق می‌کند طبیعی است در حل مشکلات دچار مشکل شود.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام اضافه کرد: سوار بر بروکراسی نیستیم و بروکراسی دارد کشور را پیش می‌برد نه مدیران، این واقعیت تلخی است خوب باشد، ما الان چند کلاس و مدرسه داریم که وسیله گرمایشی ندارند، مثلا ۵ هزارتا، اگر امروز در همین وضعیت بد اقتصادی بگوئیم ۵ هزار بخاری می‌خواهیم که بچه‌های مردم نسوزند حتما خود مردم این بخاری را می‌آورند. پس دولت باید به مردم مسئولیت بدهد و آنها را دخیل کند.

وی در ادامه تصریح کرد: بروکراسی امروز تشکیلات، ۴۷۰ هزار میلیارد تومان برای سال ۹۸ هزینه‌اش دارد، خوب یک دولت با این مشکلات چه کار می تواند بکند، اگر این وضعیت باشد هرکس بیاید همین است باید یک دولتی بیاید که جسارت داشته باشد که این حوزه ساختاری بی‌ربطی که درست شده اصلاح کند، ما در حوزه سیاسی به پیروزی رسیدیم اما به ریل اقتصاد دست نزدیم، به ریل سیستم‌های اداری دست نزدیم، روز به روز هم بزرگترش کردیم، پس بپذیریم مشکل از مدیریت است، مشکل از افراد است، مشکل از باورهای افراد است، مشکل از انقلاب و دین و اسلام نیست.

قالیباف در ادامه برنامه بدون توقف با تأکید بر داشتن ظرفیت‌ها و افتخارات مهم کشور یادآور شد: امروز در حوزه بهداشت و درمان، در حوزه خدمات علمی در حوزه زیرساخت‌ها، در حوزه آموزش عالی ما جزء ۱۰ کشور برتر دنیا هستیم از قضا ما دردمان اینجاست این ظرفیت‌ها را داریم، این قابلیت‌ها را داریم اما در حوزه مدیریتی و کارکردی و کارآمدی دچار مشکل هستیم.

وی همچنین با اشاره به دوره فرماندهی خود در نیروی انتظامی و موفقیت راه‌اندازی سامانه ۱۱۰ یادآور شد: ما مردم را در نیروی انتظامی برای حل مشکلات دخیل کردیم و خواستیم ما را مطلع کنند و شاهد نتایجش در زمانی کمتر از ۲۰ ماه بودیم، پس این توان وجود دارد ولی نگاه و باور مهم است. اینکه ما امنیت را تهدید محور نگاه کنیم یا جامعه‌محور. ما مدیریت دوره قجری را جمع کردیم، از جوان‌ها و تکنولوژی جدید استفاده کردیم، روش، ابزار، هدف‌گذاری و باور مهم است. امروز می‌شود این را آورد در اقتصاد.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در پایان در پاسخ به این سوال که «چرا سازو کاری طولانی‌مدت وجود ندارد تا بتوان عملکرد افراد، دولت و مدیریت‌ها را سنجید؟» یادآور شد: ما مردم‌سالاری داریم، حق انتخاب داریم، که همه اینها درست است، اما یک سری مشکلات داریم که باید آنجا را اصلاح کنیم، مشکلاتی نیز جریانات سیاسی ما دارند، مشکلاتی هم مردم در انتخاب دارند که به فضای رسانه‌ای که در حوزه ذهنی اتفاق می‌افتد برمی‌گردد باید به قانون انتخابات و مشکلات آن نگاه کنیم. مثلا کسی از من پرسید چطور می‌شود برای شرکت در انتخابات شورای شهر باید فوق لیسانس داشت اما برای ریاست جمهوری سواد خواندن و نوشتن کافی است، خوب همه اینها مسائلی است که باید حل شود.

منبع: فارس

انتهای پیام/

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.