مدیرعامل منطقه آزاد ارس از سرمایه گذاری ۱۲۰۰ میلیارد تومانی در بخش تولید در این منطقه با وجود تحریم ها خبر داد و با بیان این که این رقم نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۲۹ درصد افزایش یافته است از ابلاغ حدود ۳۰۰ بخشنامه در سال ۹۷ انتقاد کرد.

رشد ۲۹ درصدی سرمایه‌گذاری در منطقه آزاد ارس پس از تحریم‌ها

به گزارش گروه اقتصادی قدس آنلاین، محسن نریمان در نشست خبری با بیان این که ارس صنعتی ترین منطقه آزاد کشور است، اظهار کرد: ارس در چهار زون منفصل از هم به عنوان یک منطقه آزاد دو فرمانداری مستقل (خداآفرین و جلفا) را تحت پوشش دارد.

وی با بیان این که زون معروف ارس جلفا با ۲۱ هزار هکتار است، افزود: در مجموع حدود ۵۱ هزار هکتار وسعت منطقه آزاد ارس است. این منطقه از نظر کشاورزی به دلیل قرار گرفتن در کنار رودخانه، موقعیت بسیار خوبی دارد و در این راستا به فعالیت محصولات کشاورزی گلخانه ای روی آورده ایم.

وی با بیان این که علاوه بر کشاورزی منطقه آزاد مزیت های زیادی از جمله آثار تاریخی دارد، تصریح کرد: در کشور ۸ منطقه چابهار، قشم، کیش، اروند، انزلی، ارس، ماکو و شهر فرودگاهی امام خمینی (ره) داریم.

مدیرعامل منطقه آزاد ارس  با بیان این که اگر منافع ما با کشورهای دیگر گره بخورد تحریم نمی تواند به آن صدمه می زند، گفت: اگر یک تعامل اقتصادی خوبی با کشورهای دیگر داشته باشیم تحریم ها اثری بر کشورمان نخواهد داشت.

نریمان در پاسخ به پرسش تسنیم مبنی بر این که طی یکسال اخیر چه میزان سرمایه گذاری در منطقه آزاد ارس صورت گرفته است، افزود: از ابتدای امسال تا پایان دیماه معادل ۱۲۰۰ میلیارد تومان در بخش های مختلف در این منطقه صورت گرفته که بیش از ۹۰ درصد آن در بخش تولید بوده است.

وی با بیان این که این رقم نسبت به ۱۰ ماه سال گذشته ۲۹ درصد افزایش یافته است، تصریح کرد: علی رغم تحریم ها سرمایه گذاران ترک، ارمنی و آذربایجانی در منطقه آزاد ارس حضور یافته اند. یکی از سرمایه گذاران ترک در سه ماه اخیر حدود ۶۰ میلیارد تومان برای احداث کارخانه فراوری روغن زیتون سرمایه گذاری کرده است.

مدیرعامل منطقه آزاد ارس همچنین با بیان این که امسال به شدت تحت فشار بوده ایم، گفت: تعداد بسیار زیادی بخشنامه (هر ۱۶ ساعت یک بخشنامه) که تقریبا حدود ۳۰۰ بخشنامه بوده است. حالت سعی و خطا داشت. این بخشنامه ها درباره واردات و صادرات بوده گاهی اعتراض کرده ایم که این موارد به منطقه آزاد مربوط نمی شود و صادرکنندگان بخشنامه را مجاب کرده ایم که باید طبق قوانین اصلی مناطق آزاد باید مشمول این بخشنامه نشوند.

نریمان ادامه داد: مجموع صادرات از ابتدای سال گذشته تا ۲۵ بهمن ۲۱۵ میلیون دلار بوده  که در بازه زمانی مشابه امسال ۲۱۳ میلیون دلار صادرات از منطقه آزاد داشته ایم. همچنین مجموع واردات از ابتدای سال گذشته تا بهمن ماه  ۱۳۳ میلیون دلار  بوده که این رقم به ۴۹ میلیون دلار کاهش یافته است.

وی با بیان این که تراز تجاری بسیار مثبتی داریم، اظهار کرد: باید دولت را متقاعد کنیم مواد اولیه مورد نیاز تولید از طریق منطقه آزاد تامین شود. هم اکنون در رابطه با مواد اولیه به ما اجازه واردات داده شده تا با ارزهای مختلف (۴۲۰۰ تومانی یا نیمایی یا ارز) وارد کنیم که برای ما ایجاد مشکل کرده است.

وی گفت: از وزیر اقتصاد بابت این که پیامک های ما را سریع پاسخ داده و آنرا در بخشنامه ها اعمال می کند، قدردانی می کنیم.

مدیرعامل سازمان منطقه آزاد ارس با یادآوری این که ۱۸ هزار تن محصولات کشاورزی به کشورهای همسایه صادر می کنیم، افزود: امسال میزان صادرات محصولات گلخانه ای در سال گذشته ۶.۵ هزار تن بود.

نریمان با بیان این که هم اکنون ثبت سفارش در منطقه آزاد ارس انجام می شود، اظهار کرد: ایام نوروز ۹۷ بالغ بر ۹۰۰ هزار خودرو و ۴ میلیون گردشگر وارد منطقه ارس شدند.

وی از اخذ مجوز خاص برای واردات از ترکیه خبر داد  و با بیان این که با مجوز دو روز پیش می توانیم کالاها را از گمرک ترخیص کنیم، گفت: به دلیل نبود کالا حدود ۳۰ درصد از مغازه داران در ارس تعطیل شده بودند.

منبع: تسنیم

انتهای پیام/

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.