اتحادیه اروپا در بیانیه‌ای در واکنش به لغو معافیت‌های تحریمی آمریکا علیه ایران، ابراز نگرانی کرد.

واکنش اروپا به اقدامات ضد ایرانی واشنگتن؛ بازهم ابراز نگرانی

به گزارش گروه بین الملل قدس آنلاین، نماینده عالی اتحادیه اروپا و وزرای خارجه فرانسه، آلمان و انگلیس در بیانیه‌ای مشترک که شنبه شب به وقت تهران انتشار یافت مجددا نگرانی خود را از تصمیم آمریکا در زمینه عدم  صدور معافیت از تحریم‌های نفتی ایران را بیان کردند.

 به نوشته «وبگاه دولت انگلیس» در این بیانیه آمده است: «ما، نماینده عالی اتحادیه اروپا و وزرای خارجه  فرانسه، آلمان و انگلیس با تاسف نگرانی خود را نسبت به عدم صدور معافیت از تحریم‌های نفتی  ایران از سوی آمریکا را بیان می‌کنیم. ما همچنین نگرانی خود از تصمیم‌های آمریکا مبنی بر عدم صدور  معافیت برای همکاری هسته‌ای با ایران در چارچوب برجام را بیان می‌کنیم. لغو تحریم‌های هسته‌ای بخش مهمی از برجام است که هدف آن نه تنها  تأثیر گذاری مثبت بر روابط تجاری و اقتصادی با ایران  بلکه از همه مهمتر  زندگی مردم ایران است. ما عمیقا از اعمال مجدد تحریم‌ها توسط آمریکا و پس از خروج این کشور از برجام متاسفیم.  عمیقا متقاعد هستیم  که "برجام" برای افزایش ثبات و امنیت در منطقه خاورمیانه مهم است. ما با هم به برجام به عنوان یک عامل حیاتی در زمینه ساز و کار عدم اشاعه سلاح هسته‌ای جهان به طور مستمر متعهد هستیم و بر این باوریم که برجام برای امنیت ملی و مشترک اروپا ضروری است.»

 در بخش دیگر این بیانیه آمده است: «برجام در حال کار کردن است و به هدف خود رسیده است؛ این امر در 14 گزارش آژانس بین المللی انرژی اتمی تایید شده است. ما تداوم تعهد ایران به برجام که بارها توسط آژانس تایید شده را یادآور می‌شویم و  از ایران می‌خواهیم که به طور کامل تعهدهای خود به برجام و در زمینه معاهده منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای را اجرا کند. شرکت کنندگان در برجام نیز متعهد به حفظ و نگهداری مسیرهای مالی و صادرات به ایران همراه با کشورهای ثالث در حمایت از برجام هستند. مصمم هستیم که با همکاری با سایر شرکای اروپایی تلاش کنیم تا تجارت قانونی را با ایران از جمله از طریق راه اندازی ساز و کار مالی "اینستکس"  فراهم کنیم ... در این راستا، شرکا متعهدند که به طور قابل توجهی افزایش کمک مالی خود را به بودجه عملیاتی اینستکس فراهم کنند. ما همه کشورها ازجمله روسیه و چین به‌عنوان مشارکت‌کنندگان در برجام را تشویق می‌کنیم تا بهترین تلاش‌های خود را برای پیگیری تجارت مشروعی که توافق مزبور اجازه داده، از طریق گام‌های محکم به عمل آورند.»

دولت آمریکا بامداد شنبه (به وقت تهران) بر خلاف مفاد توافق هسته‌ای، بخش تازه‌ای فعالیت‌های صلح‌آمیز هسته‌ای ایران را نیز مشمول تحریم قرار داد.

بر اساس بیانیه‌ای که در سایت وزارت خارجه آمریکا قرار گرفته، «مایک پامپئو» وزیر خارجه آمریکا مدعی شده است که این تصمیم با هدف «محروم‌سازی ایران از هرگونه مسیری به سوی تسلیحات هسته‌ای» اتخاذ شده است.

در بخشی از این بیانیه در توضیح محدودیت‌های تازه علیه برنامه هسته‌ای ایران آمده است: «از روز ۴ می (امروز)، کمک به گسترش نیروگاه هسته‌ای بوشهر فراتر از واحد رآکتوری کنونی، می‌تواند تحریم‌پذیر باشد. علاوه بر این، فعالیت‌ها برای انتقال اورانیوم غنی‌شده به خارج از ایران در ازای اورانیوم طبیعی هم می‌تواند تحریم‌پذیر باشد. ایران باید تمام فعالیت‌های حساس اشاعه‌ای، از جمله غنی‌سازی را متوقف کند، و ما از اقداماتی که از ادامه غنی‌سازی حمایت کند را نخواهیم پذیرفت.»

منبع: فارس

انتهای پیام/

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • ۰۰:۲۷ - ۱۳۹۸/۰۲/۱۶
    2 0
    به نام خدا موضوع: درخواست خروج از برجام سلام علیکم تنها راه موفقیت ما، مقاومت در برابر دشمنان زورگو، تکیه بر توانمندی و ظرفیت های داخلی و ارتباط با کشورهای غیر مستکبر است. آمریکا و این سه کشور اروپایی انگلیس، فرانسه و آلمان حتی اگر در مقابل چشم ما، جنگ زرگری هم راه بیاندازند باز دو روی یک سکه اند. مگر یادمان رفته که امام راحل (ره) فرمود: «آمریکا از انگلیس بدتر، انگلیس از آمریکا بدتر.» امام خامنه ای قبل از روی کار آمدن دولت ترامپ فرمودند: «برجام را ابتدائاً نقض نخواهیم کرد این را همه بدانند ... آن ها اگر پاره کردند ما آتش می زنیم.» ایشان سال گذشته، پس از خروج آمریکا از برجام در جلسه خصوصی با هیأت دولت فرمودند: «در روزنامه خواندم که ترامپ گفته که من می خواستم به ترزا مِی سفارش کنم راجع به سخت‌گیری نسبت به ایران، [امّا] او به من سفارش کرد درباره‌ی سخت‌گیری راجع به ایران! اینها این [جور] هستند دیگر. آن‌وقت تلفن می زند به آقای دکتر روحانی و اظهار ارادت و اخلاص هم به ایشان می کند. اینها را بایستی این‌جوری و با این چشم نگاه کرد؛ بدند اینها، اینها خیلی بدند. بنده یک سینه حرف دارم در زمینه‌ی اروپایی‌ها - نه به‌خاطر سیاستهای امروزشان ‌- به‌خاطر ذات خبیثی که حکومتهای اروپایی در طول این چند قرن از خودشان نشان داده‌اند؛ خیلی حرف گفتنی اینجا زیاد است، نمیخواهیم حالا وارد آن مسائل بشویم.» سپس در یک جلسه عمومی فرمودند: «حالا گفته می‌شود که برجام را می‌خواهیم با این سه کشور اروپایی ادامه بدهیم؛ من به این سه کشور هم اعتماد ندارم. من می‌گویم به اینها هم اعتماد نکنید؛ [اگر] می‌خواهید قرارداد بگذارید، ... تضمین به دست بیاورید، تضمین واقعی، تضمین عملی، والا فردا اینها هم همان کاری را خواهند کرد که آمریکا کرد، [امّا] به یک شیوه‌ی دیگر.» علیرغم تمام این نصایح متأسّفانه دولت پس از گذشت نزدیک به یک سال از خروج آمریکا از برجام منتظر وعده سر خرمن اروپایی ها ماند! آن هم وعده ای که از SPV به اینستکس تنزّل یافت. این در حالی بود که اروپایی ها خود اعتراف کردند، هیچگاه تحریم های آمریکا را دور نمی زنند، بلکه فقط در چارچوب آنچه ارباب آمریکایی به آن ها اجازه داده است، فقط به ایران کمک های انسان دوستانه می کنند، یعنی غذا و دارو را در برابر فروش نفت می دهند