دبیر کمیسیون اقتصادی دبیرخانه مجمع تشخیص مصلحت نظام با انتقاد از تاخیر در اجرای روند تبدیل منطقه ویژه اقتصادی سرخس به منطقه آزاد، خواستار شتاب‌بخشی به این روند شد.

انتقاد از تاخیر در راه‌اندازی منطقه آزاد سرخس

به گزارش قدس آنلاین، حجت‌الله هاشم‌بیگی  در جریان بازدید از ظرفیتها و زیرساختهای منطقه ویژه اقتصادی سرخس افزود: پرونده تبدیل وضعیت این منطقه ویژه اقتصادی هم‌اینک بین مجلس شورای اسلامی و شورای نگهبان در جریان است.  

وی ادامه داد: اگر در این میان اختلافی بین نهادهای مسوول در آینده مطرح شود،  پرونده تبدیل منطقه ویژه اقتصادی سرخس به منطقه آزاد اقتصادی، به مجمع تشخیص مصلحت نظام ارجاع داده می‌شود.  

این فرد مسوول در مجمع تشخیص مصلحت گفت: منطقه ویژه اقتصادی سرخس با وجود ظرفیتهای کنونی و سرمایه‌گذاری های آستان قدس رضوی در شمال شرق کشور، باید در ۲ دهه پیش به منطقه آزاد اقتصادی تبدیل وضعیت می داد.  

وی هدف از سفر امروز خود به سرخس را درخواست استاندار خراسان رضوی برای پیگیری همین موضوع اعلام و بیان کرد: اعضای مجمع تشخیص مصلحت همیشه در پاسخ به درخواستها و پیشنهادهای تبدیل مناطق ویژه به آزاد اقتصادی اقدام به بازدید از ظرفیتهای ایجاد شده در مناطق می‌کنند تا چنانچه در پرونده‌های مربوطه فعل و انفعالاتی رخ دهد، آمادگی مواجهه با آن را از پیش داشته باشند.

هاشم‌بیگی به موقعیت راهبردی و ظرفیتهای چشمگیر منطقه ویژه اقتصادی سرخس اشاره و بیان کرد: پرونده تبدیل وضعیت این منطقه تا امروز به مجمع تشخیص مصلحت نظام ارسال نشده است و حال آنکه همواره برای تبدیل یک منطقه ویژه به منطقه آزاد، در ابتدا زیرساختهای لازم در آن ایجاد و سپس به منطقه آزاد تبدیل می شود که سایر مناطق ویژه اقتصادی کشور درخواست صدور مجوز داده اند تا در آینده نزدیک زیرساختهای لازم در آنها ایجاد شود.

دبیر کمیسیون اقتصادی دبیرخانه مجمع تشخیص مصلحت نظام ادامه داد: با توجه به ظرفیتهایی که در این نقطه از میهن اسلامی فراهم شده است، اگر تصمیم گیران کشور درصدد باشند امسال تنها با پیشنهاد تبدیل یک منطقه ویژه به آزاد موافقت کنند، قطعا باید منطقه ویژه اقتصادی سرخس در اولویت این امر باشد.

وی پیشنهاد کرد که با وجود ظرفیتها و سرمایه‌گذاری زیادی که از سوی آستان قدس رضوی در شمال شرق کشور انجام شده، پرونده منطقه سرخس به طور مجزا از دیگر مناطق آزاد پیشنهادی در سطح کشور بررسی شود چرا که تبدیل وضعیت این منطقه به نفع نظام و اقتصاد کشور است و با توجه به قابلیت بالای آن باید این اتفاق ۲ دهه پیش می افتاد.

مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی سرخس نیز در جریان بازدید دبیر کمیسیون اقتصادی دبیرخانه مجمع تشخیص مصلحت نظام و معاون استاندار خراسان رضوی از این منطقه گفت: امروز داشتن چنین زیرساخت آماده ای برای خیلی از شهرستانها و مناطق ویژه و آزاد کشور یک آرزوست زیرا مدیران خیلی از مناطق ویژه اقتصادی، درخواست تبدیل آن به مناطق آزاد را کرده و سپس اقدام به ایجاد زیرساختهای لازم برای منطقه آزاد می کنند، اما آستان قدس رضوی سالها است که با هزینه سه هزار و ۵۰۰ میلیارد تومانی زمینه ارتقای منطقه ویژه اقتصادی سرخس به منطقه آزاد را فراهم کرده است.

احمد صادقی گلمکانی افزود: منطقه ویژه اقتصادی سرخس با برخورداری از پنج هزار و ۲۹۰ هکتار، از نظر وسعت دومین منطقه ویژه اقتصادی بزرگ کشور است و همه زیرساختهای لازم برای ورود به کشورهای آسیای میانه از طریق مسیرهای ریلی، جاده ای و هوایی در آن ایجاد شده است.

وی ادامه داد: فرودگاه الماس سرخس با طول باند چهار کیلومتر و عرض ۶۰ متر پس از فرودگاه شهید هاشمی نژاد مشهد، بزرگترین فرودگاه در شرق کشور است که قابلیت نشست و برخاست انواع هواپیماهای پهن پیکر را دارد، در حوزه ریلی نیز تاکنون ۴۰ کیلومتر ریل عریض و نرمال در منطقه ویژه اقتصادی سرخس ایجاد شده و واگن هایی که وارد ایستگاه سرخس می‌شوند، ورودشان بدون نیاز به عملیات پرهزینه تعویض بوژی خواهد بود و عملیات تبادل کالا، بارگیری و یا ترانشیپمنت در کنار سکوهای عظیم لیفتراکی انجام می‌شود.

مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی سرخس گفت: دالان ترانزیتی شهید حاج قاسم سلیمانی با هزینه بیش از ۱۰۰ میلیارد تومان توسط آستان قدس رضوی در منطقه ویژه سرخس ایجاد شده که بزودی شاهد بهره برداری آن خواهیم بود زیرا یکی از اولویتهای اصلی هر منطقه ویژه اقتصادی برای تبدیل به منطقه آزاد، اتصال آن به مرز است.

صادقی گلمکانی افزود: از دیگر امکانات آماده شده در منطقه ویژه اقتصادی سرخس می توان به نیروگاه ۵۰۰ مگاواتی برق، سردخانه چهار هزار تنی دومداره، انواع انبارهای مدرن با ظرفیت ۱۲۰ هزار تن کالا، سکوهای لیفتراکی و پل تخلیه غلات بر روی ریل عریض، مخازن سوخت با ظرفیت ۱۱ هزار مترمکعب، آزمایشگاه و تمامی امکانات رفاهی اعم از هتل آپارتمان، آب، برق و گاز، تلفن و غیره اشاره کرد.

دبیر کمیسیون اقتصادی دبیرخانه مجمع تشخیص مصلحت نظام و هیات همراه از واحدهای تولیدی فعال در منطقه ویژه اقتصادی سرخس، فرودگاه الماس سرخس،  جاده ترانزیتی و خطوط ریلی عریض و نرمال و دیگر زیرساختهای این تاسیسات در جوار مرز ایران و ترکمنستان دیدن کردند.  

انتهای پیام

منبع: ایرنا

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.