کشور قطر برای سومین بار میزبانی رقابت‌های جام ملت‌های آسیا را به عهده گرفت و از این حیث رکورد دار شد.

بررسی هت‌تریک قطر در میزبانی؛ AFC ریسک نکرد و قانون نانوشته‌اش را زیر سوال برد

به گزارش قدس آنلاین، پس از کش و قوس‌های فراوان و در فاصله حدود هفت ماه تا آغاز هجدهمین دوره رقابت‌های جام ملت‌های آسیا، AFC از میزبان این دوره از مسابقات رونمایی کرد و کشور قطر برای سومین بار میزبان مهمترین رویداد فوتبالی قاره‌ی کهن شد.

پیش از این قرار بود چین میزبانی مسابقات را به عهده داشته باشد اما به دلیل شیوع ویروس کرونا و قانون کشور چین مبنی بر عدم ورود اتباع خارجی، آنها از میزبانی انصراف دادند و سپس پنج کشور کره جنوبی، استرالیا، اندونزی، قطر و عربستان درخواست خود را برای برگزاری مسابقات به مقر کنفدراسیون فوتبال آسیا ارسال کردند.

عربستان و استرالیا خیلی زود از پیشنهاد خود عقب‌نشینی کردند و اندونزی نیز شانس چندانی نداشت. عملا رقابت اصلی بین ۲ کشور کره جنوبی و قطر بود اما در نهایت AFC تصمیم گرفت ریسک نکند و میزبانی را به کشوری اهدا کند که آمادگی کامل بابت برگزاری مسابقات را داشته باشد. قطر، قرار است حدود یک ماه دیگر میزبانی جام جهانی را داشته باشد. آنها مدت‌هاست آمادگی لازم برای پذیرایی از جهانِ فوتبال را دارند و بدون تردید امکان میزبانی از ۲۳ تیم آسیایی را خواهند داشت.

قطر، اولین کشور در تاریخ جام ملت‌های آسیا خواهد بود که توانسته سه بار میزبانی این رقابت‌ها را از آن خود کند. آنها ابتدا در سال ۱۹۸۸ میزبان مسابقاتی بودند که ۱۰ شرکت‌کننده داشت. در آن دوره عربستان با عبور از سد کره جنوبی برای دومین بار عنوان قهرمانی را به دست بیاورد. تیم ملی ایران در آن دوره مقام سوم را از آن خود کرد.

بررسی هت‌تریک قطر در میزبانی؛ AFC ریسک نکرد و قانون نانوشته‌اش را زیر سوال برد

دومین میزبانی عنابی‌ها به سال ۲۰۱۱ مربوط می‌شود. جایی که بازی‌ها با حضور ۱۶ تیم به انجام می‌رسید. در آن دوره نوبتِ ژاپن بود تا برای چهارمین مرتبه مقام قهرمانی را به دست بیاورد و از این حیث رکورد دار شود. سامورایی‌ها در بازی فینال استرالیا را شکست دادند. ایران با هدایت افشین قطبی در مرحله یک چهارم نهایی مغلوب کره جنوبی شد.

بررسی هت‌تریک قطر در میزبانی؛ AFC ریسک نکرد و قانون نانوشته‌اش را زیر سوال برد

حالا پس از ۱۲ سال قطر یک بار دیگر میزبان جام ملت‌ها شده است. مسابقاتی که برای دومین بار با حضور ۲۴ تیم قرار است برگزار شود. هنوز تاریخ دقیق برگزاری اعلام نشده اما پس از مدت‌ها قرار است در ماه‌های خرداد و تیر و پس از پایان این فصل از رقابت‌های باشگاهی شاهد برگزاری جام ملت‌های آسیا باشیم. پیش از این در زمستان این بازی‌ها به انجام می‌رسید.

در چهار دوره‌ی اخیر سه بار کشورهای غرب آسیایی میزبانی جام ملت‌های را به دست آورده‌اند و این با قانون نانوشته‌ی AFC مطابقت ندارد. روال معمولا بدین صورت بود که یک دوره کشورهای غربی و یک دوره کشورهای شرقی میزبانی را به عهده می‌گرفتند و این دوره هم قرار بود چین پس از امارات، میزبانی را در دست داشته باشد اما شرایطی ویژه این امکان را در اختیار تیم‌های غربی قرار داد تا بتوانند میزبان باشند.

لازم به ذکر است قطر در دوره‌ی قبلی مقام نخست را مال خود کرد و حالا در قامت مدافع عنوان قهرمانی و میزبان باید از دیگر تیم‌ها پذیرایی کند.

برای دوره‌ی بعدی جام ملت‌ها نیز عربستان برنامه‌ریزی ویژه‌ای داشته و اگر آنها نیز بتوانند به هدف خود برسند، برای اولین بار شاهد برگزاری سه جام ملت‌های متوالی به میزبانی کشورهای غرب آسیایی خواهیم بود. هندوستان، رقیب عربستان برای کسب میزبانی به حساب می‌آید. ایران چند روز قبل از رقابت برای کسب میزبانی نوزدهمین دوره، انصراف داد.

در ادامه به ترتیب میزبان‌های ادوار قبلی جام ملت‌های آسیا را مشاهده می‌کنید:

۱۹۵۶(هنگ‌کنگ)، ۱۹۶۰(کره جنوبی)، ۱۹۶۴(رژیم اشغالگر قدس)، ۱۹۶۸(ایران)، ۱۹۷۲(تایلند)، ۱۹۷۶(ایران)، ۱۹۸۰(کویت)، ۱۹۸۴(سنگاپور)، ۱۹۸۸(قطر)، ۱۹۹۲(ژاپن)، ۱۹۹۶(امارات)، ۲۰۰۰(لبنان)، ۲۰۰۴(چین)، ۲۰۰۷(اندونزی، مالزی، تایلند، ویتنام)، ۲۰۱۱(قطر)، ۲۰۱۵(استرالیا)، امارات(۲۰۱۹)، قطر(۲۰۲۳).

منبع: ایرنا

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.