وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با بیان اینکه سازمان امور دانشجویان در حال تدوین دستورالعمل حمایت از دانشجویان سرآمد است، گفت: درحال حاضر از دانشجویان نمونه حمایت‌هایی می‌شود ولی کامل و کافی نیست.

وزیر علوم: دستورالعمل حمایت از دانشجویان سرآمد در حال تدوین است

محمدعلی زلفی گل روز سه شنبه در حاشیه مراسم تجلیل از برگزیدگان ادوار و برترین های سی امین دوره جشنواره دانشجوی نمونه کشوری در گفت و گو با خبرنگار گروه علم و آموزش ایرنا افزود: سازمان امور دانشجویان در حال تدوین دستورالعمل حمایت از دانشجویان سرآمد است که براساس این دستورالعمل از دانشجویان نمونه کشوری و سایر دانشجویان که فعالیتی در عرصه های علمی، فناوری، فرهنگی، اجتماعی، سیاسی، ورزشی و هنری داشته و جزو سرآمدان باشند بسته به میزان میدان رقابتی که در آن شرکت می کنند از امتیازاتی برخوردار می شوند.

وی یادآور شد: برای دانشجویان نمونه کشوری سعی می کنیم که در آیین نامه جذب اعضای هیات علمی امتیازی در نظر گرفته شود و آنها در دانشگاه ها به عنوان عضو هیات علمی جذب شوند.

وزیر علوم همچنین درمورد هدف از برگزاری مراسم تجلیل از برگزیدگان ادوار و برترین های سیمین دوره جشنواره دانشجوی نمونه کشوری اظهار داشت: ما از طریق انتخاب دانشجوی نمونه یک جریان علمی و رقابت علمی در موسسات آموزش عالی کشور ایجاد می کنیم و دانشجویان برای کسب این مقام در حقیقت تلاش سازنده فرهنگی، اجتماعی سیاسی و علمی می کنند.

وی با بیان اینکه برای انتخاب دانشجوی نمونه فقط یک جنبه را در نظر نمی گیریم، گفت: فردی که به عنوان دانشجوی نمونه کشوری انتخاب می شود باید علاوه بر اینکه در زمینه علمی سرآمد باشد در بخش های فرهنگی، اجتماعی و سیاسی هم فعالیت هایی را داشته باشد و جزو سرآمدان در عرصه های مختلف باشد و در واقع باید دانشجویان نمونه در جاهای مختلف شخصیت جامع الاطراف داشته باشد.

امروز قرار است در سالن اجلاس سران کشورهای اسلامی با حضور معاون اول رئیس جمهور و وزیر علوم از برگزیدگان ادوار و برترین های سی امین دوره جشنواره دانشجوی نمونه کشوری با حضور وزیر علوم تجلیل شود.

جشنواره دانشجوی نمونه کشوری هر ساله با همکاری دو وزارتخانه علوم تحقیقات و فناوری و بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در دو سطح دانشگاهی و کشوری برگزار می‌شود. این جشنواره با هدف ایجاد انگیزه بین دانشجویان دانشگاههای سراسر کشور برای رقابت در ابعاد مختلف علمی، آموزشی، پژوهشی، فرهنگی و فناوری برگزار می‌گردد.

بر اساس اعلام سازمان امور دانشجویان، دانشجوی نمونه به فردی گفته می‌شود که از نظر علمی، آموزشی، پژوهشی، فرهنگی و فعالیت‌های فناوری در جایگاه برتری نسبت به سایر دانشجویان قرار داشته باشد.

بر این اساس جشنواره دانشجوی نمونه در دو سطح دانشگاهی و ملی به انجام می‌رسد، به گونه‌ای که نخست دانشجویان در سطح دانشگاهی با یکدیگر به رقابت پرداخته و آن دسته از دانشجویان که برترین امتیازات را بر اساس آیین‌نامه دانشجوی نمونه به دست آورده‌اند، به عنوان برگزیدگان دانشگاه مورد تقدیر قرار می گیرند.

همچنین افرادی که شرایط معرفی و نیل به مرحله دوم و کشوری را کسب نموده‌اند، به دبیرخانه مرکزی معرفی می‌شوند.

"دانشجوی نمونه کشوری" به شخصی اطلاق می‌گردد که به واسطه کسب بالاترین امتیاز در گروه و مقطع تحصیلی بر اساس ارزیابی دانشگاه‌ها، مدارک و مستندات وی به وزارت عتف ارسال شده و در هیئت داوری تخصصی وزارت مورد ارزیابی و بررسی قرار می‌گیرد.

این دسته از دانشجویان علاوه بر دریافت هدایا و جوایز نقدی، از مزایایی همچون معرفی به بنیاد ملی نخبگان و تحصیل در یک مقطع بالاتر بدون شرکت در آزمون ورودی آن مقطع برخوردار می‌شوند.

حداقل معدل کل دانشجویان مقطع کارشناسی ۱۶، مقطع کارشناسی ارشد ۱۷ و دکتری تخصصی نیز ۱۷ تعیین شده و دانشجویان در صورت دارا بودن شرط معدل، می‌توانند مدارک خود را در زمینه‌های مختلف علمی، پژوهشی، فرهنگی و فناوری در سامانه "سجاد" سازمان امور دانشجویان بارگذاری کنند.

دانشجویان در مقطع کارشناسی پس از طی چهار نیم سال، مقطع کارشناسی ارشد پس از دو نیم سال و مقطع دکتری تخصصی پس از کسب نمره آزمون جامع، مجاز هستند در این رقابت ملی شرکت نمایند. ضمن اینکه برای مقاطع تحصیلات تکمیلی، معدل کل ذکر شده بدون احتساب نمره پایان‌نامه می‌باشد.

پس از اتمام فرصت ثبت‌نام، تعداد ۸۴۵ ثبت اولیه و ۵۵۳ ثبت نهایی توسط دانشجویان در سامانه جشنواره دانشجوی نمونه صورت گرفته است.

در نهایت پس از انجام فرآیند داوری در مرحله دانشگاهی، ۵۲ نفر از داوطلبان به داوری مرحله کشوری راه یافته و در پایان روند داوری ها، تعداد ۱۶ نفر از دانشجویان به عنوان برگزیدگان جشنواره دانشجوی نمونه کشوری در سال جاری انتخاب شدند.

منبع: خبرگزاری ایرنا

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.