پلیس در خصوص حادثه اعلام کرد که جوان سفیدپوست که یک تفنگدار ۲۴ ساله اهل «کوئینز» است، نیلی را بر روی کف واگن مترو خواباند و حدود ۱۵ دقیقه گلوی او را فشار داد که باعث شد مقتول بیهوش شود و وقتی نیروهای امدادی رسیدند، نتوانستند او را احیا کنند

تفنگدار آمریکایی مرد سیاهپوست را با فشار دادن گلوی او به مدت ۱۵ دقیقه خفه کرد: #نمی‌توانم نفس بکشم

سناریوی قتل‌های نژادپرستانه در ایالات متحده همچنان ادامه دارد. در تازه‌ترین مورد مردی سیاه‌پوست در متروی شهر نیویورک به دست مسافر سفیدپوست در میان بی‌توجهی و نگاه خیره سایر مسافران کشته شد. ویدیویی که از واقعه در فضای مجازی منتشر شده و بشدت بازتاب داشته، نشان می‌دهد، چندین مسافر تلاش می‌کنند "جردن نیلی" را روی زمین بی‌حرکت نگه دارند در حالی که یک مسافر [سفید پوست] گردن او را گرفته و فشار می‌دهد تا زمانیکه که او دیگر حرکت نمی‌کند!

آزادی متهم حادثه

فردی که اقدام به خفه کردن این سیاهپوست می‌کند، سرباز پیشین نیروی دریایی آمریکا معرفی شده است. پلیس در خصوص حادثه اعلام کرد که جوان سفیدپوست که یک تفنگدار ۲۴ ساله اهل «کوئینز» است، نیلی را بر روی کف واگن مترو خواباند و حدود ۱۵ دقیقه گلوی او را فشار داد که باعث شد مقتول بیهوش شود و وقتی نیروهای امدادی رسیدند، نتوانستند او را احیا کنند. دفتر پزشکی قانونی نیویورک علت مرگ مرد سیاه پوست را، ناشی از «فشار وارده بر گردن» (خفگی) دانسته و آن را «قتل» اعلام کرد. موضوع عجیب‌تر آن است که این تفنگدار پس از درگیری خونین بازداشت ولی بدون هیچ‌گونه طرح اتهام آزاد شده است. دفتر دادستانی منطقه منهتن اعلام کرد که در حال تحقیق در مورد مرگ نیلی است، از جمله اینکه آیا باید علیه مردی که او را خفه کرده است طرح اتهامات صورت گیرد یا خیر. کتی هوچل فرماندار نیویورک اما مرگ نیلی را نگران کننده دانست و تاکید کرده که باید ابعاد حادثه مورد بررسی دقیق قرار گیرد. در همین حال گروهی از تظاهرکنندگان روز پنج شنبه در همان ایستگاهی که نیلی به قتل رسید، تجمع کرده و خواستار دستگیری عاملان حادثه و تحقق عدالت شدند.

اتفاق هولناک دوشنبه عصر در قطار «اف-لاین» منطقه منهتن نیویورک رخ داده است. خوان آلبرتو وازکز روزنامه‌نگاری آزاد که فیلم حادثه را ضبط کرده، در تشریح اتفاق گفت: پیش از اقدام مسافرین برای متوقف کردن نیلی، او فریاد گرسنگی و تشنگی سر داده بود و می‌گفت «من بدم نمی‌آید که به زندان بروم و حبس ابد بگیرم.»، «من آماده مُردنم». به گفته وازکز، رفتار مرد سیاه پوست مسافران را نگران کرده بود که شاید او دست به اقدامی خشونت آمیز بزند. به ادعای پلیس، این مرد پیش از خفگی، در حال پرتاب کردن زباله و فریاد زدن بر سر مسافران بوده است. به گفته رسانه‌ها، جردن نیلی، جوان بی خانمان ۳۰ ساله پس از مرگ مادرش در سال ۲۰۰۷ دچار بیماری روحی و روانی شده بود و بیشتر اوقات خود را در مترو سپری می‌کرد و از مسافران درخواست پول و غذا می‌کرد.

بی اعتمادی نژادی در آمریکا

به دلیل عدم پایبندی آمریکا به رعایت حقوق شهروندان غیر سفید پوست، این کشور از طرف بسیاری از ناظران و فعالین حقوق بشر مورد انتقاد قرار داشته و از این منظر، آمارهای مربوط به نابرابری نژادی در ایالات متحده تاسف بار ارزیابی می گردد. این نشان می دهد نژادپرستی در امریکا نه یک مساله موقتی بلکه یک مشکل حاد ساختاری است و حاصل شکاف های عمیق و گسترده اجتماعی و اقتصادی است. افکارسنجی موسسه معتبر گالوپ هم نشان می‌دهد تلقی آمریکایی‌ها از رابطه بین سفیدپوستان و سیاهپوستان از سال 2001 تا سال 2021 به شدت تیره و تار شده است. طبق این نظرسنجی 70 درصد افراد بزرگسال سفیدپوست در سال 2001 معتقد بودند که رابطه بین سفیدپوستان با سیاهپوستان بسیار خوب است ولی این آمار در پایان سال 2021 به 43 درصد کاهش یافته است. همچنین در سال 2001، حدود 62 افراد بزرگسال سیاهپوست معتقد بودند که رابطه خوبی بین سفیدپوستان و سیاهپوستان وجود دارد ولی این آمار در پایان سال 2021 به 33 درصد کاهش یافته است.

این در حالی است که طی چند سال اخیر و به دنبال کشته شدن دو مرد سیاه‌پوست، اریک گارنر و جورج فلوید، در سال‌های ۲۰۱۴ و ۲۰۲۰ به دست افسران پلیس، جنبشی تحت عنوان «نمی‌توانم نفس بکشم» علیه نژادپرستی حاکم بر سیستم سیاسی ایالات متحده به راه افتاده است. در ماه مه سال ۲۰۲۰، درک شووین، افسر پلیس شهر مینیاپولیس زانوی خود را ۸ دقیقه و ۴۶ ثانیه روی گردن جورج فلوید قرار داد در حالی که او غیرمسلح و دستبند زده شده بود. فیلمی که توسط ناظران حادثه گرفته شد نشان داد فلوید در حالی که سه افسر دیگر تماشا می‌کردند چندین بار گفت «من نمی‌توانم نفس بکشم» تا جان داد. بعد حادثه، این مفهوم به شعار اعتراضی گسترده‌ای علیه بی عدالتی و نژادپرستی سازمان یافته بر ضد سیاه پوستان در ایالات متحده تبدیل شده‌است. در پی ان هشتگ "ICantBreathe#" در دسامبر ۲۰20 بیش از ۱٫۳ میلیون بار با همراهی گسترده مردم توئیت شد و برای نخستین برخی تیم های ورزشی تی‌شرت‌هایی با این شعار بر تن کردند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.