آمریکا از سویی مدعی است می‌خواهد ارتباطات خود را با چین تقویت کند، اما از سوی دیگر نگرانی‌های پکن را نادیده می‌گیرد و تضعیف‌کننده اعتماد متقابل میان دو کشور است. علاوه بر این، وزیر دفاع چین همچنان در فهرست تحریم‌های آمریکا قرار دارد.

راستی آزمایی صداقت آمریکا، پیش‌شرط چین برای مذاکره

به گزارش قدس آنلاین، راهبرد معاصر نوشت: به تازگی آمریکا بارها اقدامات دیپلماتیک و نظامی در منطقه آسیا و اقیانوس آرام انجام داده است؛ از سویی گزارش شده چین درخواست آمریکا را برای ملاقات وزیران دفاع دو کشور رد کرده است و از سوی دیگر ارتش آمریکا مغرورانه به تحریک چینی ها در تنگه تایوان و دریای چین جنوبی ادامه می دهد.

۲۶ می یک فروند هواپیمای نظامی آمریکا، هواپیمای چینی را در حریم هوایی بین المللی بر فراز دریای چین جنوبی به دقت رهگیری کرد و تنها ۵۰ کیلومتر با سواحل چین فاصله داشت؛ اقدامی که امنیت ملی چین را به خطر انداخت و با هشدار هواپیمای نظامی چین، هواپیمای آمریکایی مجبور به ترک منطقه شد.

سوم ژوئن نیز ناوشکن آمریکایی چونگ هون و ناو کانادایی مونترال پس از اعلام عمومی برگزاری عملیات در تنگه تایوان، با این ادعا که ناوهای چین به طور خطرناک به ناوهای آمریکا نزدیک شدند، از تنگه تایوان عبور کردند.

وزیر دفاع چین به این اقدامات تحریک آمیز واکنش نشان داد و گفت: هواپیماها و ناوهای چینی در راستای اعمال تسلط ناوبری پکن به حریم هوایی سایر کشورها و دریاهای مجاور پرواز نمی کنند و امیدواریم همه کشورها ناوهای جنگی و هواپیماهای خود را به خوبی مدیریت کنند.

وانگ ون بین، سخنگوی وزارت امور خارجه چین نیز در کنفرانسی مطبوعاتی گفت: آمریکا ابتدا اقدامات تحریک آمیز انجام داد و چین طبق قوانین و مقررات با آنها برخورد کرد. ارتش چین اقدامات لازم را برای مقابله با تحرکات کشورهای مربوطه و اقدامات منطقی و قانونی انجام داده است و آمریکا باید اشتباهات خود را اصلاح کند.

آمریکا مدت هاست مقصر اصلی افزایش تنش در دریای چین جنوبی به شمار می رود. این کشور سال گذشته میزان عملیات های نظامی خود را در دریای چین جنوبی افزایش داد تا عامل مهمی برای تهدید وضعیت دریای چین جنوبی باشد. ارتش آمریکا بیش از ۱۰۰ رزمایش و رزمایش مختلف در دریای چین جنوبی انجام داده و هدف ادعایی آن، استفاده از دریای چین جنوبی به عنوان میدان تمرین تسلیحاتی مشترک اعلام شده است. آمریکا همچنین سعی می کند در شکل گیری قوانین منطقه ای در دریای چین جنوبی مداخله کند.

در ماه می ۲۰۲۲ با سرکردگی آمریکا مکانیسم موسوم به «گفت و گوی امنیتی چهارجانبه» آمریکا، ژاپن، هند و استرالیا با مشارکت هند و کشورهای اقیانوس آرام راه اندازی شد. طبق این مشارکت، آمریکا و متحدانش اطلاعات امنیتی دریایی و نظامی را برای بهبود توانایی های نظارت دریایی کشورهای منطقه اقیانوس آرام، جنوب شرق آسیا و اقیانوس هند مبادله خواهند کرد.

در موضوع تایوان، آمریکا بارها از خط قرمز چین رد شده و با نیروهای جدایی طلبی که به دنبال کسب استقلال تایوان هستند، تبانی کرده است تا برای مدت طولانی مانع صلح و ثبات در منطقه تنگه تایوان شود.

آمریکا در ۲۵ می کمک نظامی به ارزش ۵۰۰ میلیون دلار به تایوان پرداخت و نخستین محموله از موشک های آمریکایی استینگر را به فرودگاه تایوان رساند. در اول ژوئن آمریکا و تایوان مرحله نخست توافقنامه «ابتکار تجارت قرن ۲۱» را در واشنگتن امضا کردند که بار دیگر حاکمیت چین را نقض کرد. آمریکا استفاده از «کارت تایوان» را تاکتیک اصلی خود در مهار چین و حفظ هژمونی جهانی می‌داند و از قربانی کردن صلح و ثبات منطقه‌ای و جهانی برای این منظور ابایی ندارد.

آمریکا از سویی مدعی است می خواهد ارتباطات خود را با چین تقویت کند، اما از سوی دیگر نگرانی های پکن را نادیده می گیرد و به عمد مشکلاتی ایجاد می کند که تضعیف کننده اعتماد متقابل میان دو کشور است. علاوه بر این، لی شانگ فو، وزیر دفاع چین همچنان در فهرست تحریم های آمریکا قرار دارد. طرف آمریکایی امیدوار است با ایجاد اصطکاک، سطح تماس خود را با چین بیشتر کند که بدیهی است این روند از روی صداقت نیست و  به همین دلیل طرف چینی از دیدار با طرف آمریکایی در «شانگری لا» خودداری کرد.

وزیر دفاع چین در بیستمین مجمع «شانگری لا» با موضوع ابتکار امنیتی جدید چین سخنرانی کرد و گفت: احترام متقابل بر قلدری و هژمونی غلبه دارد و عدالت و انصاف فراتر از قانون جنگل است.

چین گفت و گوهای شانگری لا را بستری برای رایزنی درباره امنیت و برقراری ارتباط با همه طرف‌ها در موقعیت برابر می‌داند. این کشور همچنین صمیمانه به دنبال گفت و گو، همکاری و راه حل هایی برای صلح، رفاه و ثبات در منطقه آسیا و اقیانوس آرام است.

منبع: خبرگزاری فارس

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.