منابع سیاسی لبنان گزارش دادند که طرف‌های داخلی این کشور همچنان منتظر تاثیر تحولات منطقه‌ای بر پرونده ریاست‌جمهوری لبنان مانده‌اند و نزدیک‌ترین زمانی که می‌توان برای فعال‌سازی جدیِ این پرونده تعیین کرد، ماه سپتامبر است.

منابع لبنانی: تا ماه سپتامبر نمی‌توان امیدی به فعال‌سازی پرونده ریاست‌جمهوری داشت

به گزارش قدس آنلاین، درحالی که تحرکات خارجی به ویژه اقدامات فرانسه طی یک هفته گذشته تاثیری بر پرونده ریاست‌جمهوری لبنان نداشته است، منابع سیاسی آگاه این کشور گزارش دادند که روند رسیدگی به این پرونده تا بعد از تعطیلات عید قربان متوقف می‌شود و همه منتظر یک اقدام سیاسی جدید به ویژه از جانب حزب‌الله و جنبش امل هستند تا این دو جنبش بار دیگر سایر احزاب را دعوت به گفتگو کنند و به این ترتیب تنش و اختلافات میان نیروهای سیاسی کاهش یابد. به ویژه اینکه لبنان درحال ورود به فصل گردشگری بوده و ایجاد یک فضای آرام سیاسی برای استقبال از گردشگران که می‌تواند در شرایط بحرانی لبنان کمک زیادی به اقتصاد آن کند، ضروری است.

این منابع گزارش دادند که درحال حاضر باید ببینیم «ژان ایو لودریان» نماینده ویژه رئیس جمهوری فرانسه در سفر آینده خود به لبنان در اواسط جولای آینده چه اقدامی انجام خواهد داد و آیا ابتکاری برای جمع کردن همه احزاب لبنانی سر میز گفتگو دارد. اطلاعات نشان می‌دهد با وجود اینکه فرانسوی‌ها از مسئولان لبنانی ناامید شده‌اند و معتقدند که آنها هیچ جدیتی برای خارج کردن لبنان از این وضعیت ندارند اما می‌دانند که در شرایط بحرانی فعلی نمی‌توان این کشور را رها کرد.

بر اساس این گزارش لودریان قصد دارد نشست‌هایی با مقامات غربی درباره پرونده لبنان برگزار کند تا درباره نامی که مورد توافق همه طرف‌های لبنانی برای ریاست‌جمهوری این کشور باشد، به تفاهم برسند. اما اگر احزاب داخلی لبنان قصد همکاری نداشته باشند وضعیت به همین منوال باقی می‌ماند و خلأ ریاست‌جمهوری می‌تواند سال‌ها ادامه داشته باشد و این درحالی است که لبنان روز به روز بیشتر به سمت فروپاشی می‌رود.

تنها حزب‌الله و جنبش امل برای گفتگو جدی هستند

منابع آگاه از فضای دیدارهای لودریان با طرف‌های لبنانی اعلام کردند که او در گزارش خود از تحولات لبنان برای «امانوئل ماکرون» رئیس جمهوری فرانسه تاکید کرده بود که در لبنان همه تیم‌ها از یکدیگر شاکی هستند و همه می‌گویند که به دنبال گفتگو می‌باشند اما وقتی زمان عمل می‌رسد هیچ جدیتی در آنها دیده نمی‌شود و تنها حزب‌الله و جنبش امل واقعا مشتاق به گفتگو هستند.

این منابع افزودند، «نبیه بری» رئیس پارلمان لبنان بارها بر ضرورت انجام گفتگوی بی قید و شرط تاکید کرده و مسئولان حزب‌الله نیز متعهد به گفتگو هستند؛ چرا که این تنها راه برای انتخاب رئیس جمهور است. شیخ «نعیم قاسم» معاون دبیر کل حزب‌الله نیز در این زمینه تاکید کرد که هشت ماه برای اثبات اینکه تقابل و اختلاف هیچ نتیجه‌ای برای انتخاب رئیس جمهور ندارد، کافی است.

تا ماه سپتامبر خبری از فعال‌سازی پرونده ریاست‌جمهوری لبنان نیست

بر این اساس به نظر می‌رسد که نزدیک‌ترین موعد برای ایجاد تحولات جدی در پرونده ریاست‌جمهوری لبنان ماه سپتامبر باشد. منابع آگاه به روزنامه الدیار گزارش دادند که مقامات سیاسی لبنان منتظر تحولات منطقه تا ماه سپتامبر و روند همگرایی عربستان و سوریه و نیز دیگر تحولات منطقه عربی مانده‌اند. اما روشن است که نمی‌توان پیش‌بینی کرد در این مدت لبنان در برابر چه سناریوهایی قرار بگیرد و هر روزی که از خلأ سیاسی این کشور می‌گذرد، عواقب وخیم‌تری در انتظار همه لبنانی‌ها خواهد بود.

گزینه‌ جدید برای نامزدی ریاست‌جمهوری لبنان

از سوی دیگر یکی از نمایندگان مستقل پارلمان لبنان به الدیار اعلام کرد که تیم حامی «جهاد ازعور» یعنی جریان آزاد ملی و حزب نیروهای لبنانی در خلال گفتگوهای خود با نماینده فرانسه گفته بودند که اگر حزب‌الله و جنبش امل از حمایت «سلیمان فرنجیه» دست بردارند، آنها نیز از حمایت ازعور عقب‌نشینی می‌کنند.

در این میان برخی نمایندگان نیز اعلام کردند که ممکن است در مرحله آینده نام «زیاد بارود» وزیر پیشین لبنانی به عنوان گزینه سوم نامزدی ریاست‌جمهوری لبنان مطرح گردد. اما نباید نام «ژوزف عون» فرمانده ارتش لبنان را نیز فراموش کنیم و او هم می‌تواند یکی از گزینه‌های جدی در این زمینه باشد که از حمایت برخی طرف‌های خارجی نیز برخوردار است.

بر همین اساس برخی منابع دیپلماتیک منطقه‌ای به مسئولان لبنانی توصیه کردند که نسبت به تاریخ‌هایی که برای حل بحران سیاسی لبنان تعیین می‌شود خوشبین و امیدوار نباشند؛ چرا که که هیچ اطلاعات واقعی و جدی درباره حل این بحران در آینده نزدیک وجود ندارد.

برخی اطلاعات نیز نشان می‌دد که فرانسه قصد دارد تهران را نیز وارد ابتکار جدید خود برای حل پرونده ریاست‌جمهوری لبنان کند و از نظر فرانسوی‌ها این ابتکار می‌تواند شانس گفتگو میان احزاب داخلی لبنان را افزایش دهد. بر این اساس پاریس به این نتیجه رسیده که قدرت آن برای تاثیرگذاری بر نیروهای سیاسی لبنان کافی نیست و به همین دلیل روی نتایج توافق ایران و عربستان بر پرونده لبنان حساب باز می‌کند و معتقد است که تنها با فشارهای خارجی می‌توان پرونده ریاست‌جمهوری لبنان را فعال کرد.

منبع: خبرگزاری تسنیم

برچسب‌ها

پخش زنده

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.