خارطوم با استقرار نظامیان بیگانه در سودان مخالفت و اعلام کرد: با نظامیان بیگانه همچون نیروهای متجاوز برخورد خواهد شد.

مخالفت خارطوم با استقرار نظامیان بیگانه در سودان

به گزارش قدس آنلاین، نشست سازمان بین دولتی شرق آفریقا «ایگاد» به منظور بررسی راه‌های پایان دادن به درگیری نظامی در سودان بدون حضور هیئت نمایندگی ارتش این کشور دوشنبه هفته جاری در پایتخت اتیوپی برگزار شد. شرکت کنندگان در نشست آدیس آبابا از نیروهای ذخیره شرق آفریقا «ایساف» خواستند نشستی درباره امکان استقرار نیروهای ایساف در سودان جهت حمایت شهروندان و تضمین وصول کمک‌های بشردوستانه به آنان را برگزار کند.

وزارت امور خارجه سودان عصر دیروز با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد: خارطوم هرگز نمی‌پذیرد که نظامیان بیگانه در سودان مستقر شوند و در صورت استقرار آنان، با نظامیان بیگانه همچون نیروهای متجاوز برخورد خواهد شد.

در این بیانیه تاکید شده‌است: کمک‌های بشردوستانه که توسط سازمان‌ها و نهادهای بین‌المللی به سودان ارسال می شود به دست نیازمندان می‌رسد و دولت خارطوم تمام تلاش خود را به کار بسته تا مشکلات مردم سودان بر طرف شود.

وزارت امور سودان سخنان رئیس جمهور کنیا ( ریاست نشست آدیس آبابا) که در نشست آدیس آبابا گفته بود سودان نیازمند « رهبری جدید » برای خروج از بحران انسانی است، رد کرد.

به نوشته روزنامه سودان تریبون، این وزارتخانه با ابراز تعجب از سخنان « آبی احمد» نخست وزیر اتیوپی که گفته بود، سودان با خلاٌ رهبری مواجه است، اعلام کرد: این اظهار نمایانگر عدم به رسمیت شناختن رهبری کنونی سودان است.

وزارت امور خارجه سودان با محکوم کردن سخنان « آبی احمد» که خواستار ایجاد منطقه پرواز ممنوع و خلع سلاح سنگین این کشور شده بود، تصریح کرد: این سخنان در تضاد با تفاهمنامه‌ای است که نخست وزیر اتیوپی با رئیس شورای حاکمیتی و فرمانده ارتش سودان امضاء کرده‌ است.

در این بیانیه آمده‌ است: خارطوم این سخنان را نقض حاکمیت ملی سودان می‌داند و آن را رد می‌کند.

وزارت خارجه سودان در پایان بیانیه خود خطاب به « ایگاد» تصریح کرد: عدم احترام به نظرات کشورهای عضو این سازمان، خارطوم را واردار می‌کند تا درباره تداوم عضویت خود در ایگاد تجدید نظر کند.

سازمان بین دولتی شرق آفریقا «ایگاد» در ماه میلادی گذشته کمیته‌ای متشکل از کنیا، جیبوتی، سودان جنوبی و اتیوپی تشکیل داد تا راه حلی برای پایان دادن به درگیری میان ارتش و نیروهای واکنش سریع سودان پیدا کند اما ارتش با ریاست کنیا بر این کمیته مخالفت و اعلام کرد: کنیا در تحولات سودان بی‌طرف نیست و از نیروهای واکنش سریع این کشور حمایت می‌کند.

منبع: خبرگزاری تسنیم

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.