اصحاب رسانه مشهد به دعوت نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی در دفتر وی حضور بهم رساندند و درد و دل ها و گلایه های خود را از فضای رسانه ای مشهد و استان به سمع و نظر آیت الله علم الهدی رساندند.

از گلایه های خبرنگاران تا توصیه های آیت الله علم الهدی

به گزارش قدس خراسان، ظهر امروز یکشنبه ۱۵ مرداد ماه به مناسبت روز خبرنگار، اصحاب رسانه مشهد به دعوت نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی در دفتر وی حضور بهم رساندند و درد و دل ها و گلایه های خود را از فضای رسانه ای مشهد و استان به سمع و نظر آیت الله علم الهدی رساندند.

ابتدای حضور اصحاب رسانه در دفتر امام جمعه مشهد، با اقامه نماز ظهر و عصر همزمان شد که خبرنگاران نماز خود را به امامت آیت الله علم الهدی اقامه کردند.

پس از آن خبرنگاران دغدغه های اهالی رسانه در استان را عنوان کردند. در ابتدا غلامرضا بنی اسدی پیشکسوت رسانه از نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی درخواست کرد تا مسئولان را نسبت به نقش آفرینی صحیح خود در استان توجیه کند.

وی در ادامه صحبت های خود به دستگیری تعدادی از اصحاب رسانه در جریان تجمع اهالی فیانی شاندیز در خردادماه اشاره کرد و از پیگیری های امام جمعه مشهد در بحث آزادی این خبرنگاران تشکر و قدردانی کرد.

در ادامه فرهاد رحیمی به نمایندگی از خبرنگاران صدا و سیما پشت تریبون این جلسه قرار گرفت گلایه اول خود را نسبت به اهالی رسانه داشت و اظهار کرد: چرا با وجود چنین جمع متخصصی از اهالی رسانه باید بسیاری از مسائل و مشکلات از جمله مشکلات اقتصادی، مبارزه با فساد، فرزندآوری و ... در استان غیرقابل حل باقی بماند.

وی بر استحکام قرارگاه رسانه در استان برای رسیدن به هم افزایی بیشتر تاکید کرد.

مسئولان رسانه ها را محرم خود بدانند

مهدی عسگری نیز نماینده روزنامه شهرآرا دیگر خبرنگاری بود که به بیان مشکلات رسانه های استان پرداخت و اظهار کرد: بسیاری از دستگاه ها و ادارات استان رسانه ها را نامحرم می دانند و تنها روز خبرنگار، رسانه ها و خبرنگاران را یاد می کنند. از شما می خواهیم که مسئولان استان را توصیه کنید که رسانه ها را محرم خود بدانند.

وی با اشاره به اینکه اگر اطلاعات و اخبار به درستی در اختیار مردم قرار بگیرد، افکار عمومی اعتماد بیشتری به مسئولان می کنند، تاکید کرد: تا زمانی که این اخبار به درستی منتقل نشود، منافذ برای رسانه های معاند ایجاد می شود مانند آنچه سال گذشته در جریان اغتشاشات رخ داد. نباید به این رسانه ها فرصت برای عرض اندام داده شود. 

پایداری حکومت ها به استفاده درست از رسانه هاست

در ادامه این مراسم سعید برند هم به نمایندگی از روزنامه خراسان گفت: حکومت هایی می توانند خود را مانا و پایدار کنند که از رسانه به درستی استفاده کنند. برای مثال در جریان افزایش اخیر قیمت نان، در حالی که دولت پیش از این اعلام کرده بود که افزایش قیمت نان صورت نخواهد پذیرفت، اما این اتفاق افتاد و اطلاع رسانی به موقع انجام نشد و مردم را ناراضی کرد.

وی همچنین به ایجاد فضای مطالبه گری در مشهد اشاره و عنوان کرد: فضای مطالبه گری کنونی اگر کنترل نشود می تواند آفت های بزرگی را در پی داشته باشد.

امید ملایی هم به نمایندگی از رسانه خبر فوری در این مراسم اظهار کرد: ظرفیت رسانه ای بزرگی در مشهد وجود دارد. برای مثال رسانه ها جریان آلودگی هوای امروز مشهد به واسطه گردوغبار را به گونه ای پرداختند که رسانه های استان هایی همچون خوزستان که درگیری بسیاری با موضوع گردوغبار و آلودگی دارند، نمی پردازند.

وی با مشکل ترافیک در مشهد هم اشاره کرد و گفت: اگر به این دست مشکلات به جدیت پرداخته نشود در آینده دغدغه های پررنگ تری را خواهیم داشت.

ملایی خاطرنشان کرد: موضوع توسعه به شرق فعلا در حد حرف باقی مانده و برنامه ریزی ها برای آن به مرحله اجرا نرسیده است. اگر مدیریت شهری تغییر کند و این موضوع به فراموشی سپرده شود، ممکن است مشکلاتی همچون شاه عبدالعظیم حسنی در تهران که به حاشیه کشیده شد، برای حرم در مشهد هم رخ دهد.

شکاف عمیق بین مردم و مسئولان ایجاد شده است

در ادامه بنیامین یوسف زاده به نمایندگی از خبرگزاری برنا پشت تریبون جلسه ایستاد و بیان کرد: وظیفه رسانه ها اطلاع رسانی به مردم است. رسانه ها باید به آمارها و اطلاعات از سوی مسئولان دست پیدا کنند.

وی ادامه داد: متاسفانه مسئولان به ویژه در حوزه اقتصاد به وعده ها و قول های خود عمل نکرده اند. این موضوع شکاف عمیقی بین مردم و مسئولان ایجاد کرده است.

یوسف زاده در خصوص ثبات مدیریتی در استان تاکید کرد: عدم ثبات مدیریتی در استان ضربه جبران ناپذیری به تصمیم گیری ها در استان وارد می کند.

ناصر اسدزاده به نمایندگی از خبرگزاری جمهوری اسلامی ایران (ایرنا) نیز در این مراسم گفت: متاسفانه در استان خراسان رضوی اینطور باب شده که مدیران برای رشدشان، خود را منتسب به امام جمعه مشهد می کنند. متاسفانه این موضوع از سوی جنابعالی تایید یا رد نمی شود. این موضوع بعضا مدیران را گستاخ کرده که برای پیشرفت خود از اعتبار نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی استفاده کنند.

وی با اشاره به اینکه مقام معظم رهبری در اعطای حکم نماینده ولی فقیه در استان به جنابعالی بر ارتباط با جوانان تاکید داشتند و گفت: توقع داریم این موضوع نمود بیشتری پیدا کند.

تقدیر از امام جمعه مشهد برای حمایت در آزادی خبرنگاران بازداشت شده

نماینده روزنامه قدس نیز در این مراسم ابتدا از حمایت امام جمعه مشهد در آزادی سه تن از خبرنگاران روزنامه قدس در جریان فیانی شاندیز تشکر کرد و گفت: این موضوع هم برای ما و هم برای مقامات استانی درس آموز بود. چرا که مقامات امنیتی و قضایی استان متوجه نگاه پدرانه شما نسبت به اهالی رسانه شدند.

وی به در پیش بودن انتخابات مجلس شورای اسلامی اشاره کرد و افزود: بنظر می رسد امسال انتخابات متفاوتی داشته باشیم. همانطور که رهبر معظم انقلاب توصیه به مشارکت حداکثری کرده اند، این موضوع نقش آفرینی جدی و موثر شما را می طلبد.

خبرنگاران آمار و اطلاعات را از مدیران مطالبه کنند

آیت الله علم الهدی نیز در این مراسم با اشاره به اینکه یکی از مشکلات کشور در حوزه مدیریت جامعه، آنست که مدیران مسائل را براساس مبانی فکری جریان خود بررسی می کنند و به زاویه دید جناح مقابل توجهی نمی کنند، عنوان کرد: تحلیل های خبرنگاران در این زمینه می تواند زاویه دید مناسبی را بدون جناح بندی سیاسی به مدیران ارائه کند.

وی خطاب به اصحاب رسانه گفت: شما برای دست پیدا کردن به اطلاعات و آمار نباید منتظر مدیران بمانید بلکه باید با قدرت از مدیران اطلاعات را مطالبه گری کنید.

وی در بخش دیگری از صحبت های خود به فرهنگ خاص مشهدی ها اشاره و اظهار کرد: مشهد به منزله دهکده ای است که باید کدخدایی داشته باشد و هر چه مشکلات دارد را به گردن کدخدا بیندازند. این فرهنگ از قدیم در مشهد بوده است. یکی را پیدا کنند که همه کاستی ها و مشکلات را به گردن آن ها بیندازند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.