رییس انجمن داروسازان خراسان رضوی گفت: بیمه‌ها از اردیبهشت ماه تا الان(سه ماه) پرداختی به داروخانه‌ها نداشتند و این میزان در خراسان رضوی برای هر ماه حدود ۳۰۰ میلیارد تومان است. 

بدهی ۹۰۰ میلیارد تومانی بیمه‌ها به داروخانه‌های خراسان رضوی 

به گزارش قدس خراسان، کمبود دارو و شیرخشک در مشهد موضوعی است که طی چند ماهه اخیر به طور محسوسی شهروندان را دچار مشکل کرده است، موضوعی که دلیل مشخص و شفافی برای آن عنوان نمی‌شود و هر بار مسئولان با وعده درمانی سعی در آرام کردن فضای رسانه‌ای دارند. برای مردم عادی شاید در دسترس‌ترین افراد برای اعتراض و گاه حتی متهم شدن بخاطر این کمبودها، داروخانه‌ها باشند. 
صبح روز پنجشنبه دوم شهریور ماه نشستی با عنوان «مشکلات امروز حوزه داروسازی کشور» با اصحاب رسانه در محل انجمن داروسازان خراسان رضوی برگزار شد. 

 
شیرخشک درصدر کمبودهای داروخانه‌ای  
 
رییس انجمن داروسازان خراسان رضوی در این نشست عنوان کرد: اگرچه در حال حاضر با پیگیری‌هایی که انجام دادیم برخی کمبودهای دارویی مشهد در برخی اقلام مانند اسپری‌های تنفسی و قطره‌های چشمی تا حدودی برطرف شده است اما این پیگیری‌ها باید مستمر باشد الان بیشترین کمبود مربوط به شیرخشک است.  

دکتر سیدعلی جعفری‌نژاد با بیان اینکه یکی دیگر از مواردی که همچنان کمبود داریم بحث داروهای تزریقی و آمپول‌هاست، افزود: الان شاید اسپری‌های تنفسی فرانسوی که برخی پزشکان تجویز می‌کنند در بازار نباشد اما نمونه‌های ایرانی موجود است و این سیاست دولت است که وقتی دارویی در داخل تولید می‌شود از واردات آن جلوگیری شد. 

رییس انجمن داروسازان خراسان رضوی در خصوص احتکار یا قاچاق دارو گفت: ما یک تشکل صنفی هستیم اما برای نظارت بر چرخه توزیع دارو از تولید کننده تا زمانی که به دست مصرف کننده برسد، به دستگاه‌های ناظر اعلام آمادگی کرده‌ایم.  

جعفری نژاد در پاسخ به ادعای تخلف داروخانه‌ها در موضوع شیرخشک گفت: بررسی‌هایی که ما انجام دادیم نشان می‌دهد تعداد پایین شیرخشکی که در اختیار داروخانه‌ها قرار می‌گیرد در حد دپو کردن هم نیست چه برسد به قاچاق و موارد این چنینی؛ بررسی این موضوع باید از سر زنجیره شروع شود آیا تولید کننده به میزان کافی تولید کرده است و تولیداتش نسبت به سال گذشته کاهش داشته یا نه، در چند ماه گذشته چقدر شیرخشک وارد بازار شده است و آیا شرکت توزیع کننده کالایی که گرفته است تمام و کمال به داروخانه‌ها به صورت عادلانه توزیع کرده است یا نه و در نهایت داروخانه تعدادی را که دریافت کرده به مردم داده است یا نه. 

وی بیان کرد: از هزار و ۲۰۰ داروخانه خراسان رضوی که تعداد ۸۰۰ واحد آن مربوط به شهر مشهد است تخلفی مبنی بر گرانفروشی شیرخشک نداشته‌ایم چراکه موضوع به طور مرتب در حال پایش است.  
 
رییس انجمن داروسازان خراسان رضوی در خصوص فروش ناقص نسخه در داروخانه‌ها گفت: داروخانه ها در شرایط کمبود دارو مجبورند برای توزیع عادلانه‌تر گاهی نسخه را به طور کامل ندهند تا افراد بیشتری بتوانند آن دارو را دریافت کنند. 
 
تاثیر شیشه و آلومینیوم برکمیابی و گرانی دارو! 
 
جعفری‌نژاد یادآور شد: غیر از موضوع کمبود مواد اولیه تولید دارو، حتی قیمت شیشه و آلومینیوم هم بر قیمت یا کمیابی دارو موثر است، شربت‌هایی که باید در شیشه توزیع شوند یا قرص‌هایی که در بسته‌های آلومینیومی هستند تحت تاثیر این کمبودها قرار می‌گیرند.  

وی ادامه داد: نمی‌توان توقع داشته باشیم همه اقلام افزایش قیمت داشته باشند اما قیمت دارو افزایش نیابد، سال گذشته دولت در همین راستا طرح دارویار را اجرا کرد تا بر مردم فشار نیاید اما این فشار متوجه داروخانه‌ها شد، تا قبل از این طرح بیمه‌ها حدود ۷۰ درصد مبلغ نسخه‌ها را تعهد و پرداخت می‌کردند اما بعد از آن این میزان با ۹۰ و در مواردی صد در صد رسید. این فشار از طرف بیمه‌ها به داروخانه‌ها منتقل شد چرا که بیمه‌ها تعهداتشان را به داروخانه‌ها به موقع پرداخت نمی‌کنند. 

طبق اظهار رییس انجمن داروسازان خراسان رضوی، بیمه‌ها از اردیبهشت ماه تا الان(سه ماه) پرداختی به داروخانه‌ها نداشتند و این میزان در خراسان رضوی برای هر ماه حدود ۳۰۰ میلیارد تومان است. 

جعفری‌نژاد در بخش دیگری از این نشست به اصحاب رسانه گفت: حذف دفترچه‌های بیمه و اجرای نسخه‌های الکترونیک باعث کاهش هزینه‌های شرکت‌های بیمه شد اما هزینه‌های داروخانه‌ها را افزایش داد چرا که داروخانه‌ها موظف شدند برای این موضوع حداقل یک نفر پرسنل اضافه کنند تا این کار را انجام دهد. 

آیا سازمان نظام داروسازان تاسیس می‌شود؟  
 
وی در پاسخ به سوال خبرنگار روزنامه قدس مبنی بر اینکه آیا انجمن داروسازان برنامه‌ای برای جداشدن از نظام پزشکی دارد یا خیر، گفت: اگر خواسته‌های جامعه داروسازی از طریق نظام پزشکی پیگیری و حل بشود نیازی به این کار نباشد اما اگر روزی به این نتیجه برسیم این اتفاق نمی‌افتد و نظام پزشکی اجازه نمی‌دهد که سایر گروه‌های پزشکی دیده شوند، ممکن است به آن سمت هم برویم. 

رییس انجمن داروسازان خراسان رضوی در خصوص تبانی برخی پزشکان برای ارجاع نسخه به داروخانه‌ها تشریح کرد: دو روز قبل با سازمان نظام پزشکی جلسه‌ای در خصوص رفتار غیرحرفه‌ای برخی پزشکان برای هدایت بیمار به خرید دارو از داروخانه‌ای خاص داشتیم تا اگر مستنداتی به دستمان رسید ارائه دهیم و برخورد شود، از مشهد هنوز مواردی به دستمان نرسیده است. 

جعفری‌نژاد عنوان کرد: در خصوص داروهای خاص مشکل تامین دارو مطرح است چون بیشتر داروهای وارداتی است اما در توزیع مشکلی نداریم چون توزیع توسط سازمان غذاودارو به تعداد بیماران دارو را در اختیار داروخانه‌های منتخب می‌گذارد اما در مورد داروهای عمومی غیرعادلانه توزیع می‌شود. 

وی متذکرشد: مشکل عمده دیگری که در خصوص دارو داریم توزیع خارج از شبکه است، گاهی دیده می‌شود توزیع دارو در کلینیک‌های زیبایی و عطاری‌ها انجام می‌شود، در حالی که فروش دارو در داروخانه با نظارت ارگان‌های مختلف همراه است امیدواریم این موضوع را بتوانیم با کمک کمیته مداخله گران درمان در سازمان نظام پزشکی سر و سامان دهیم. 

طرح دارویار نیاز به بازنگری دارد 

دبیر انجمن داروسازان خراسان رضوی نیز در این نشست گفت: در دهه آخر صفر علاوه بر بازگشت زائران اربعین، تعداد زائران شهر مشهد هم زیاد می‌شود واین موضوع در آستانه بازگشایی مدارس باعث افزایش تقاضای دارو می‌شود که امیدواریم وزارت بهداشت این موارد را برای مشهد در نظر بگیرند تا موضوع کمبود آنتی بیوتیک مانند سال گذشته پیش نیاید. 

دکتر حسین بهشتیان افزود: ما هیچ زمانی نتوانستیم برای مشهد در شرایط پیک، سهمیه دارویی بیشتری از ۷ درصد بگیریم.  

وی «دارویار» را طرحی دانست که اهدافش در کاهش هزینه‌های دارو چندان تحقق نیافته و نیازمند بررسی میدانی و بازنگری است چرا که در عمل برای کنترل نرخ دارو سود داروخانه‌ها را کم کرد در حالی که سود فروش دارو در کشورهای اطراف بین ۳۰ تا ۳۵ درصد است ما با سود زیر ۱۰ درصد اینجا دارو را می‌فروشیم، این حرف‌ها مستند است ما انسولین را با تمام مشکلاتی که دارد باید با سود ۵ درصد بفروشیم.  

معمای کیفیت داروهای داخلی و نظارت وزارت!  

دبیر انجمن داروسازان خراسان رضوی در پاسخ به سوال خبرنگاران درباره کیفیت داروهای داخلی تشریح کرد: یکی از مشکلاتی که در خصوص کیفیت داروهای داخلی مطرح می‌شود این است که وزارت بهداشت بعنوان متولی و ناظر ساخت دارو، خودش وارد تعامل با شرکت‌های ساخت دارو می‌شود و این کار را از طریق داروخانه‌های دولتی انجام می‌دهد، در حالی که این داروخانه‌ها اگر تخلفی مرتکب شوند چه کسی می‌خواهد با آن برخورد کند؟ آیا دولت می‌تواند داروخانه خود را ببندد؟! وزارت بهداشت باید از تعامل اقتصادی با شرکت‌های ساخت دارو کناره‌گیری کند و به وظیفه اصلی بازرسی و نظارت خود برگردد. وقتی یک شرکت تولید و توزیع دارو بخاطر تعاملات اقتصادی با داروخانه‌های دولتی از وزارت بهداشت طلبکار است چطور دولت می‌تواند بر آن نظارت درستی داشته باشد؟ 

۵۵ درصد گردش مالی داروی مشهد در اختیار ۵ درصد داروخانه ها! 

بهشتیان افزود: ۵۵ درصد گردش مالی دارو در مشهد متعلق به ۴۵ داروخانه دولتی در مقابل ۸۰۰ داروخانه خصوصی است که فقط ۴۵ درصد این گردش مالی را دارند! این در حالی است که توزیع دارو هم عادلانه نیست و داروهای کمیاب را اول به داروخانه‌های دولتی می‌دهند به این بهانه که آن‌ها بهتر توزیع می‌کنند، چه کسی این حرف را تایید می‌کند که آنها بهتر توزیع می‌کنند؟ پس وظیفه نظارتی دانشگاه علوم پزشکی چیست؟ 

وی اضافه کرد: با توجه به آیین نامه جدید داروخانه‌ها که اجازه داده هر کس هر جایی خواست داروخانه بزند تعداد داروخانه‌های شبانه روزی دو برابر شده و به داروخانه‌های روزانه هم طی دو سال گذشته ۲۰۰ داروخانه اضافه شده است.  

دبیر انجمن داروسازان خراسان رضوی در خصوص تعداد بالای داروخانه‌ها در مشهد گفت: الان با ورود شورای رقابت تاسیس داروخانه‌ها بر اساس پارمترهای جمعیت و فاصله انجام نمی‌شود و این باعث بهم خوردن توازن شده است به طوری که شاهد تمرکز بیشتر داروخانه‌ها در مناطق مرکزی شهر هستیم و در برخی مناطق داروخانه وجود ندارد. 
 
بهشتیان تصریح کرد: باید برای مشهد با توجه به شرایطی که دارد یک سهمیه ویژه دارویی در نظر گرفته شود یعنی سهمیه این کلانشهر را از استان خراسان رضوی جداکنیم و یک سهمیه ویژه برایش تعریف شود. باید مشهد با میزبانی چندین میلیون زائر و توریست سلامت یک سهمیه ویژه و جداگانه‌ای داشته باشد.

خبرنگار: معصومه مومنیان

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.