آمریکا شکست اسرائیل در غزه را شکست خود می داند و هرگز اجازه نخواهد داد تل آویوو بدون نتیجه این جنگ را خاتمه دهد وبه نوعی به دنبال احیای قدرت بازدارندگی اسرائیل در فلسطین و دربین کشورهای عرب است

استراتژی آمریکا در قبال جنگ غزه چیست؟ / گفت و گو با دکتر فواد ایزدی درباره چرایی حمایت بی محابای واشنگتن از تل آویو

در حالی که بسیاری از کشورهای اروپایی و حتی فرانسه و انگلیس به عنوان کشورهای نزدیک به رژیم صهیونیستی، طی روزهای گذشته صراحتا از دائمی شدن آتش بس در غزه حمایت کردند اما موضع متفاوت رئیس جمهور آمریکا رد این باره مورد توجه رسانه ها قرار گرفته است. جوبایدن روز گذشته در سخنرانی خود درباره توافق تبادل اسرا از پاسخ به یک سوال مبنی بر اینکه آیا به نظر او اسرائیل باید آتش‌بس موقت را تمدید کند طفره رفته و گفت: «آزادی گروگان‌ها تنها شروع ماجرا است.»

این رفتار بایدن با گزارش‌هایی که از رایزنی‌های او در کاخ سفید با مشاورانش لو رفته و نشان می‌دهند او به اسرائیل برای ادامه جنگ چراغ سبز داده همخوان است. طبق بیانیه منتشر شده از سوی وزرات دفاع آمریکا پنتاگون، ایالات متحده همچنان به اقدامات خود جهت ارائه گلوله‌های هدایت‌شونده توپخانه و سیستم توپخانه‌ای ۱۵۵ میلی متری و همچنین مهمات هدایت شونده هوایی دقیق به این رژیم نیز ادامه می‌دهد.

آمریکا پرچم دار جنایت در غزه

بیانیه پنتاگون در حالی منتشر می‌شود که دولت جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا علاوه بر کمک سالانه ۳.۴ میلیارد دلاری متعهد به ارائه کمک نظامی ۱۴.۳ میلیارد دلاری به اسرائیل شده است.

دکتر فواد ایزدی کارشناس ارشد مسائل آمریکا درگفت وگو با قدس،درباره موضع دو پهلوی آمریکا درباره جنگ و آتش بس در غزه، معتقد است: آمریکایی ها سه قطعنامه قبلی سازمان ملل که در طی هفته های گذشته مطرح شد را بخاطر کلمه آتش بس در غزه کاملا وتو کردند و علت آن هم بخاطر عدم دست یابی رژیم صهیونیستی به اهداف خود در نوار غزه بود. وی تصریح کرد: آتش بسی که از روز صبح جمعه در غزه انجام شده نوعی شکست برای اسرائیل در عرصه بین المللی و داخلی محسوب می شود و ایالات متحده به دنبال شکست اسرائیل در برابر مقاومت و حماس نمی باشد.

کارشناس ارشد مسائل آمریکا در پاسخ به این سوال که سیاست واشنگتن در قبال تحولات غزه چیست، گفت: از روز اولی که عملیات طوفان الاقصی آغاز شد واشنگتن بعنوان میدان دار صحنه وارد غزه شد و به نوعی مدیریت و هدایت رژیم صهیونیستی را در برابر حماس برعهده گرفت .امروز عامل اصلی ادامه جنگ و کشتار مردم در غزه بر عهده ایالات متحده آمریکاست .

ایزدی  اظهار داشت: واشنگتن و تل آویو یک روح در دو کالبد می باشند، البته باید به این نکته اشاره کرد تا زمانی که آمریکایی ها و رژیم صهیونیستی به اهداف خود  در غزه دست نیابند آتش بس  نوعی شکست برای این دو تلقی خواهد شد و اگر بطور کامل جنگ در غزه متوقف شود بزرگترین  شکست در طول عمر رژیم صهیونیستی و آمریکا تلقی خواهد شد .

فواد ایزدی
فواد ایزدی

آبروریزی بزرگ برای واشنگتن

وی با اشاره به اینکه پذیرش آتش بس در طی این چهار روز می تواند کمکی به واشنگتن و تل آویوو باشد، افزود: یکی از اصلی  موضوعاتی که می توان بعنوان پشت پرده در این آتش بس تلقی کرد کاهش فشارهای داخلی و خارجی به دولت بایدن می باشد چراکه بسیاری از مردم و جوانان خواستار اتمام این جنگ و حمایت های آمریکا از اسرائیل هستند. البته اجرای این آتش بس نوعی تنفس مصنوعی واشنگتن به اسرائیل برای ارسال تجهیزات نظامی و گرفتن کمک های مالی بیشتر به اسرائیل می باشد ضمن اینکه این رژیم بتواند خود را از سردرگمی که در طی 45 روز اخیر دچار شده  نجات دهد.

او در ادامه تصریح کرد: آمریکا شکست اسرائیل در غزه را شکست خود می داند و هرگز اجازه نخواهد داد تل آویوو بدون نتیجه این جنگ را خاتمه دهد وبه نوعی به دنبال احیای قدرت بازدارندگی اسرائیل در فلسطین و دربین کشورهای عرب است .

کارشناس ارشد مسائل آمریکا در پاسخ به این سوال که سیاستی آمریکایی ها  در طرفداری از اسرائیل دارند چه تبعاتی می تواند برای این کشور به دنبال داشته باشد؟ گفت: واشنگتن  همواره در عرصه جهانی ومنطقه ای رژیم صهیونیستی را بعنوان یک ملاک انسانیت برای دیگر کشورها معرفی می کرد اما با کشتار غیر انسانی که این رژیم در طول هشت هفته اخیر در غزه انجام داد نه تنها برای خود در بین کشورهای غربی و عربی آبررویی برای خود نداشتند بلکه آمریکا نیز ضربه بزرگی در این زمینه خورد.  وی تصریح کرد: امروز دیگر هیچ کشوری آمریکا را بعنوان الگوی خود معرفی نخواهد کرد و این بزرگترین آبرو ریزی است که بایدن در سن80 سالگی برای خود در تاریخ آمریکا به جا گذاشته است. مردم در جهان آگاه هستند چراکه حمایت واشنگتن از تل آویوو از نوع نسل کشی و پاک سازی قومیتی بوده است.

او با اشاره به اینکه حمایت بایدن از نتانیاهو تاثیر مستقیمی در مسئله انتخابات آمریکا در سال 2024 خواهد گذاشت،گفت: در هفته های اخیر جمعیت مسلمان آمریکا از بایدن خواسته بودند حمایت خود را از رژیم صهیونیستی بردارد و گرنه در انتخابات آتی به رقبای وی رای خواهند داد و از طرف دیگر اکثریت مردم و جوانان آمریکایی مخالف سیاست های بایدن در عرصه داخلی و خارجی می باشند.هرچند که کاخ سفید در تحلیل اخیر خود گفته بود جنگ غزه هیچ تاثیری در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا ندارد اما کشتار پانزده هزار نفر در طول 45 روز مسئله کوچکی نیست که مردم در آمریکا و حتی دیگر کشورها به راحتی از آن عبور کنند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.