به گزارش قدس آنلاین،رییس جمهور در حکمی که امروز و در حالی که تهران در حالت نیمه تعطیل قرار دارد منتشر شد، سناریوی عزل مرضیه وحید دستجردی را به سکانس پایانی رساند و با عزل ناگهانی وزیر بهداشت که به گواهی مدیران و معاونان وزارت بهداشت، کارنامه موفقی از خود بر جای گذاشت نشان داد که همچنان تحمل شنیدن حرفهایی که بر خلاف میل اوست را ندارد اگرچه حرف حق و مطابق با منافع ملت باشد.
در این حکم بدون اینکه هیچ نامی از وزیر بهداشت سابق آورده شود خطاب به دکتر محمد حسن طریقت منفرد آمده است:
بسم الله الرحمن الرحیم
جناب آقای دکتر محمد حسن طریقت منفرد
سلام علیکم
نظر به تعهد و تجربیات ارزشمند و به استناد اصل یکصد و سی و پنجم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران جنابعالی را به سمت «سرپرست وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی» منصوب می نمایم.
طرح عظیم پزشک خانواده، امر دارو و درمان، رسیدگی به بهداشت و تغذیه مردم ، عدالت آموزشی و بهداشتی و درمانی و کاهش هزینه های مردم در این بخش در اولویت کاری این وزارت مهم است. اطمینان دارم که جامعه خدوم بهداشتی و درمانی کشور با نیت خدمت صادقانه به ملت بزرگ ایران شما را در این ماموریت خطیر یاری خواهد کرد.
امیدوارم با استعانت از خداوند منان و استفاده از همه ظرفیت علمی و اجرایی موجود در وزارت وتمام دانشگاهها و مراکز آموزش علوم پزشکی کشور و در سایه توجهات حضرت ولی عصر(عج) در انجام این ماموریت خطیر موفق باشید.
* «طریقت» کیست؟
بر اساس شنیدههای خبرنگار ما از منابع آگاه در وزارت بهداشت، دکتر محمد حسن طریقت منفرد سوابق اجرایی خاصی در این وزارتخانه ندارد. او یک پزشک جراح چشم است که در سالهای گذشته عضو هیأت مدیره و معاون درمان سازمان تأمین اجتماعی، معاون سیاستگذاری و برنامه ریزی وزارت رفاه و تأمین اجتماعی، مدیر دفتر مطالعات اجتماعی مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی، مسؤول بیمه و درمان کمیته امداد امام خمینی، مسؤول بهداشت و درمان وزارت نفت، عضو هیأت علمی دانشگاه شهید بهشتی و هیأت امناء دانشگاه سمنان و نیز رییس بیمارستان امام حسین به مدت 3 دوره بوده است.
اما نکته مهم این است که «طریقت» از مخالفان سرسخت و جدی سیاستهای کلی و جاری دکتر وحید دستجردی، وزیر بهداشت سابق بوده است که حضور او در برنامه «نبض» و انتقادهای تندش از سیاستهای بیمهای وزارت بهداشت، گواه این امر است.
* نارضایتی مدیران وزارت بهداشت از عزل دستجردی
اما از وزارت بهداشت خبر میرسد که به دلیل عملکرد خوب دکتر وحید دستجردی و رضایت مجموعه مدیران و کارکنان این وزارتخانه از وی، فضای عمومی وزارت بهداشت پس از این برکناری ناگهانی، مثبت نیست و مدیران بزرگترین مجموعه بهداشت و درمان کشور با بهت و نگرانی منتظر اتفاقات آینده در این وزارتخانه هستند.
از سویی به نظر میرسد با توجه به رضایت عمومی مجلس شورای اسلامی از عملکرد وزارت بهداشت در 4 سال گذشته، نمایندگان ملت نیز در اولین نشست مجلس، واکنشهای تندی نسبت به عزل وزیری که با کمترین حاشیهها بیشترین کارها را در وزارت بهداشت انجام داد از خود نشان دهند.
اکثریت قریب به اتفاق نمایندگان مجلس، از عملکرد کلی اولین وزیر زن پس از انقلاب اسلامی رضایت دارند و همین مسأله قطعاً رییس جمهور را در ماههای پایانی دولتش برای معرفی وزیر جدید بهداشت دچار مشکل خواهد کرد.
* دستجردی هست تا احمدینژاد باشد!
اگرچه چند روز پیش، رحیمی معاون اول رییس جمهور در یک مراسم رسمی و در پاسخ به بالاگرفتن شایعات درباره احتمال کنار گذاشتن وزیر بهداشت گفته بود که «وحید دستجردی میماند تا وقتی که احمدینژاد بماند» اما سخن او که از نزدیکترینها به احمدینژاد است درست از آب در نیامد و بزودی وزیر بهداشت برکنار شد.
البته رحمیمی خودش را هم در کنار وزیر بهداشت قرار داده و گفته بود که من و دستجردی هستیم تا وقتی احمدینژاد باشد. حالا باید دید اطمینان زیاد از حد رحیمی به خبری که داده نادرست بوده یا اینکه خود او هم به سرنوشت دستجردی و دیگران مبتلا خواهد شد.
بدون شک یکی از مهمترین دلایل برکناری مرضیه وحید دستجردی، پیگیریها و افشاگریهای او در رابطه با ماجرای ارز دارو بود که با نگرانیهای وزیر بهداشت از مشکلات فراوان به وجودآمده در تهیه و تأمین مایحتاج دارویی کشور، انتقاد تند او را از بانک مرکزی و شیوه تخصیص ارز به همراه داشت.
* چرا وحید دستجردی برکنار شد؟
دستجردی چندی پیش گفته بود که بانک مرکزی، زین اسب، دسته بیل و غذای حیوانات را در اولویتی بالاتر از داروهایی قرار داده که بیماران به آن احتیاج فوری دارند و پس از آن نیز برغم تلاشهای دولت و خواست رییس جمهمور برای گران نشدن قیمت دارو، او حاضر نشد به قیمت از رفتن صنایع تولید دارو در داخل کشور، گران نشدن دارو را بپذیرد. این در شرایطی بود که دولت ارز مورد نیاز برای تهیه دارو را به طور کامل در اختیار وزارت بهداشت قرار نداده بود و بیمارستانهای دولتی و خصوصی کشور نیز زیر بار هزینههای کمرشکن در حال دست و پا زدن بودند.
از سویی فشارها بر وزیر سابق بهداشت برای کنار گذاشتن مدیری که او از عملکردش راضی بود و حاضر به برکناری او نمیشد یکی دیگر از دلایل کدورت احمدینژاد و نزدیکانش بود. دکتر باقر لاریجانی که برادر رؤسای قوای مقننه و قضاییه است بدنبال این فشارها بر وزیر بهداشت، نامه استعفای خود را از مسؤولیت ریاست دانشگاه علوم پزشکی تهران نوشت که با مخالفت وزیر بهداشت و درخواست او برای ادامه کارش تا پایان دوره مسؤولیت روبرو شد. اما طبیعتاً این چیزی نبود که مورد نظر رییسجمهور باشد.
به هر حال آنچه مشخص است اینکه احمدینژاد افتخار دادن پست وزارت به اولین وزیر زن را در کارنامه خود ثبت کرد آن هم درست زمانی که خیلیها نسبت به موفقیت چنین اقدامی ابراز تردید میکردند اما اکنون و در شرایط که این وزیر کارنامه موفقی را حوزه بهداشت و درمان کشور از خود بر جای گذاشته و یکی از موفقترین و کمحاشیهترین وزیران کابینه دهم بود، با کنار گذاشتنش به دلیل پیگیری آنکه خواستار استیفای حق مردم و بیماران شده بود، بار انتقادها از خود را سنگینتر خواهد کرد
نظر شما