معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی گفت: تولید زعفران در این استان به علت سرما و تغییرات اقلیمی به میزان حدود ۶۰ درصد نسبت به سال‌های گذشته کاهش یافت.

تولید زعفران حدود ۶۰ درصد در خراسان رضوی کاهش یافت

به گزارش قدس خراسان، غلامحسین ساربان اظهار کرد: تولید زعفران در خراسان رضوی از ۳۳۰ تن در سال‌های عادی به حدود ۱۴۰ تن در سال زراعی گذشته کاهش یافت.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی با بیان اینکه سطح زیر کشت زعفران در استان خراسان رضوی ۹۲ هزار هکتار بوده است، بیان کرد: گیاه زعفران از عوامل اقلیمی و دمایی به شدت تحت تاثیر قرار می‌گیرد و متاسفانه تغییرات اقلیمی سال اخیر آبی و سرمای دی‌ماه پارسال به شدت بر میزان تولید این محصول اثر منفی گذاشته است.

وی با بیان اینکه ۲ پارامتر دما و بارندگی در میزان برداشت محصول زعفران به شدت تاثیر گذار هستند، ادامه داد: در مزارع جوان زیر کشت زعفران که ۲۰ درصد اراضی زیر کشت را تشکیل می‌دهد، برداشت محصول طبق استاندارد بوده است.

ساربان گفت: امسال هزینه کشاورزان زعفران کار به شدت بالا رفته و موجب فشار اقتصادی بر کشاورز شده و این موضوع رغبتی برای ادامه کشت در سال آینده برای کشاورزان باقی نگذاشته است.

معاون جهاد کشاورزی خراسان رضوی افزود: هم اکنون ۷۶ درصد سطح زیر کشت زعفران کشور در خراسان رضوی قرار دارد.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.