استاد حقوق انرژی دانشگاه تهران  تأکید کرد: بهره برداری از میادین گازی مشترک کشور به نحوی که از طرف مقابل عقب نمانیم، اهمیت زیادی دارد. از این طریق، علاوه بر اینکه نیازهای داخلی خود را رفع می کنیم، می توانیم به صادرات گاز نیز بپردازیم و جایگاه خود را در بازارهای جهانی انرژی تقویت کنیم.

لزوم بهره برداری از میادین گازی مشترک کشور به نحوی که از طرف مقابل عقب نمانیم

به زعم کارشناسان، ورود بخش خصوصی به بهره برداری از میادین مشترک که قبلاً در انحصار شرکت ملی نفت بود، مزیت های زیادی برای کشور دارد. با افزایش برداشت از میادین گازی مشترک و افزایش صادرات می توانیم به تقویت جایگاه خود در بازارهای بین المللی انرژی بپردازیم و افزایش درآمدهای ارزی کشور را رقم بزنیم.

به گفته ی، سخنگوی کمیسیون تلفیق لایحه برنامه پنج‌ساله هفتم توسعه، از طریق ورود بخش خصوصی به بهره برداری از میادین گازی مشترک، به اصطلاح با یک تیر چند هدف را نشانه‌گیری می‌کنیم. هم بدهی صندوق توسعه ملی از سوی دولت پرداخت می‌شود و هم برداشت از میدان‌های مشترک نفتی افزایش می‌یابد. صندوق توسعه ملی هم از بخش خصوصی که امکان استخراج، اکتشاف و تولید و فروش نفت را دارد استفاده می‌کند.

معمولاً سرمایه گذاران خارجی خودشان جزو خریداران محصول هستند. بنابراین، در ازای مشارکت بخش خصوصی خارجی در بهره برداری از میادین گازی مشترک می توانیم به فروش نفت بپردازیم.

نظرات حسن مرادی، استاد حقوق انرژی دانشگاه تهران را در ادامه در خصوص مصوبه ی مجلس مبنی بر صدور مجوز برای حضور بخش خصوصی در پروژه های بهره برداری از میادین گازی مشترک می خوانید.

مرادی ضمن اشاره به مزیت های مشارکت بخش خصوصی در بهره برداری از میادین گازی مشترک تصریح کرد: اگر اراده ی حاکمیتی برای ورود بخش خصوصی به بهره برداری از میادین گازی مشترک وجود داشته باشد، بانک ها مساعدت لازم را داشته باشند و بسترها برای حضور بخش خصوصی در بهره برداری از میادین گازی مشترک مهیا شود، اتفاقات خوبی رخ خواهد داد.

مرادی گفت: واقعیت این است که بانک ها تمایل دارند سرمایه هایشان را در بخش مسکن که جهش های بالایی دارد، به کار بگیرند. باید دولت بتواند بانک ها را متقاعد کند که در پروژه های مهم صنعتی کشور مانند بهره برداری از میادین گازی مشترک همکاری داشته باشند.

وی ادامه داد: اگر می خواهیم نقش جدی در بازارهای انرژی جهان ایفا کنیم و میزان قابل توجهی گاز از میادین گازی مشترک خود برداشت کنیم، باید بستر را برای ورود بخش خصوصی خارجی به بهره برداری از میادین گازی مشترک کشور مهیا کنیم و این مصوبه برنامه هفتم در شکستن انحصار شرکت ملی نفت در توسعه میادین نفت و گاز کشور و امکان ورود مستقیم بخش خصوصی با همین هدف و کاهش بروکراسی در مسیر تولید صورت گرفته است.

استاد حقوق انرژی دانشگاه تهران خاطرنشان کرد: ورود بخش خصوصی خارجی به پروژه های بهره برداری از میادین گازی مشتر ک می تواند به صورت بالقوه زمینه ای برای فروش نفت کشور مهیا کند. زیرا، سرمایه گذاران اغلب به خرید محصول در قالب فایناس و یوزانس مبادرت می کنند.

مرادی گفت: می توانیم امیدوار باشیم که از طریق بهره برداری از میادین گازی مشترک با جذب سرمایه های بخش خصوصی داخلی و خارجی به تقویت جایگاه خود در بازارهای بین المللی انرژی بپردازیم.

وی ادامه داد: ما تا کنون نتوانسته ایم آن طور که شایسته بوده است، به بهره برداری از میادین گازی مشترک خود بپردازیم. باید با چاره اندیشی های اساسی مانند استفاده از ظرفیت بخش خصوصی، این عقب ماندگی را جبران کنیم.

استاد حقوق انرژی دانشگاه تهران خاطرنشان کرد: متاسفانه بروکراسی طولانی و پیچیده ای در کشور برای ورود بخش خصوصی به پروژه های مهم مانند بهره برداری از میادین گازی مشترک وجود دارد. به منظور استفاده از ظرفیت بخش خصوصی در برداشت از میادین مورد بحث، باید به تسهیل روندها بپردازیم.

مرادی گفت: نباید اجازه دهیم بروکراسی عریض و طویل کشور به عنوان مانعی برای بهره برداری از ظرفیت بخش خصوصی در بهره برداری از میادین گازی مشترک عمل کند. نیاز است، دولت با استفاده از اراده ی حاکمیتی خود به ایجاد بستر مناسب برای ورود بخش خصوصی به پروژه های بهره برداری از میادین گازی مشترک بپردازد.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.