رییس سازمان حفاظت محیط زیست کشور با حضور در چاله زرد به عنوان یکی از کانون‌های اصلی ریزگرد در شهرستان سرخس بر مهار گرد و غبار با حفظ معیشت و ماندگاری مردم سرخس تاکید کرد.

 تاکید بر مهار گردوغبار با حفظ معیشت و ماندگاری مردم در سرخس

به گزارش قدس خراسان، علی سلاجقه در سفر به سرخس در ابتدا به منطقه چاله زرد یکی از سه کانون اصلی گرد و غبار در خراسان رضوی رفت و از نزدیک ضمن مشاهده شرایط منطقه، با مردم گفتگو کرد.

علی سلاجقه یا آور شد: آیت الله رییسی دور اول سفرهای ریاست جمهوری به این شهرستان سفر و دستورات ویژه‌ای صادر کرد ما هم مکلفیم به عنوان ستاد هماهنگی تشکیلات گرد و غبار کشور مسائل را دنبال کنیم و مشکلات مردم منطقه را کاهش دهیم.

وی افزود: به همین دلیل تصمیم گرفتیم امروز جلسه ستاد ملی گردوغبار کشور را در این منطقه به صورت میدانی تشکیل دهیم، این منطقه تحت تاثیر فرسایش خاک و ریزگردهای داخلی و خارجی است هدفمان این است در گام اول نسبت به انجام وظیفه خودمان در منطقه داخلی سرزمینی کشور از حداکثر توان مالی و اجرایی استفاده کنیم. 

رییس سازمان حفاظت محیط زیست کشور متذکر شد: با کشور ترکمنستان نشست داشتیم و تفاهم نامه امضا کردیم با توجه به اینکه منطقه قره قوم صحرای وسیعی است بنابراین هیچ منطقه مسکونی در داخل ترکمنستان را تحت تاثیر قرار نمی دهد اما با وزش باد منطقه شمال شرق کشور ما به ویژه سرخس را تخت تاثیر قرار می‌دهد، با توجه به سفرهای صورت گرفته و تفاهم نامه امضا شده انتظار می‌رود ترکمنستان هم به اهمیت موضوع پی ببرد، در حال حاضر اعلام آمادگی کرده اند اما در مورد روش‌های تامین اعتبار باید به نتیجه برسیم.

سلاجقه تاکید کرد: در داخل کشور باید وظیفه خودمان را انجام دهم در ۲۱۰ هزار هکتار پهنه‌ای که مطالعه شده سطح وسیعی منشأ ریزگرد است، وزارت نفت سال گذشته از محل اعتبارات مسوولیت‌های اجتماعی اعتباری را برای کنترل ریزگردها در این منطقه تخصیص داد و مطالعات منطقه هم توسط سازمان منابع طبیعی کشور انجام شده است، امروز در قالب نشست می‌خواهیم درباره روش‌هایی که بیشترین تاثیر را دارد و به معیشت مردم، ماندگاری جمعیت و پیشگیری از مهاجرت منتج می‌شود به جمع بندی برسیم.

وی با بیان اینکه شاید نیاز باشد در روش‌های قبلی بهره برداری سرزمینی تغییر ایجاد کنیم، عنوان کرد: در برنامه هفتم از نظر ریالی جهش خیلی خوبی برای بیابان زدایی و کاهش ریزگردها وجود دارد اما دستگاه‌ها باید به وظایف خود عمل کنند به خصوص جهاد کشاورزی نسبت به تغییر الگوی کشت باید اقدام کند که تاثیر زیادی دارد.

سلاجقه گفت: برای دامداری‌های گسترده‌ای که قبلا بوده و نوع چرا باید چاره اندیشی شود تا مردم با معیشت جایگزین، در این منطقه مرزی ماندگار شوند.

 خبرنگار: معصومه مومنیان

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.