دبیر انجمن انرژی‌های تجدید پذیر ایران گفت: دولت با در نظر گرفتن سیاست‌های کلان، بازار جذابی برای سرمایه‌گذاران داخلی در حوزه انرژی‌های تجدیدپذیر ایجاد کرده است.

دولت بازار جذابی برای سرمایه‌گذاران در حوزه انرژی‌های تجدیدپذیر ایجاد کرده است

به گزارش قدس آنلاین، روز گذشته روابط عمومی شرکت توانیر از افزایش میزان صادرات برق تولید شده از انرژی‌های تجدیدپذیر خبر داد، این خبر در حالی منتشر شد که از مدتی قبل شرکت توانیر خبر از ساخت نیروگاه های بومی برای استفاده بیشتر از انرژی‌های تجدیدپذیر داده بود.

به نظر می‌رسد که این اخبار خوب در صورتی نتیجه مثبتی خواهد داشت که باعث جذب سرمایه‌گذاران در بخش تولید انرژی‌های تجدیدپذیر شود.

تولید راحت‌تر انرژی خورشیدی

دبیر انجمن انرژی‌های تجدید پذیر ایران در گفت‌وگو با خبرنگار ما بااشاره به اینکه ایران کشوری با پتانسیل بالا در حوزه انرژی‌های تجدیدپذیر است، می‌گوید: انرژی‌های خورشیدی و بادی بیشترین میزان تولید برق را دارند که در جهان به عنوان منبع مهم تولید برق مورد توجه فعالان این حوزه هستند.

آرش شجاعی با بیان اینکه انرژی خورشیدی هم سرمایه کمتری نیاز دارد هم در تمام مناطق کشور امکان نصب دارد، یادآور می‌شود: برای نصب نیروگاه‌های بادی نیاز است قبل از انجام این کار مطالعاتی صورت بگیرد تا نقاط بادخیز کشور شناسایی و بعد تجهیزات لازم نصب شود.

وی با اشاره به اینکه دولت بازار جذابی برای سرمایه‌گذاران داخلی در حوزه انرژی‌های تجدیدپذیر ایجاد کرده است، متذکر می‌شود: برخلاف دولت قبل که با ایجاد محدودیت‌هایی امکان سرمایه‌گذاری فعالان این عرصه را محدود کرد، در این دوره شاهد اجرای برنامه‌ها و سیاست‌های خوبی برای سرمایه‌گذاری سرمایه‌گذاران داخلی هستیم.

دبیر انجمن انرژی‌های تجدید پذیر ایران ادامه  می دهد: فعالیت بورس انرژی و ورود نیروگاه‌ها به این عرصه در کنار سرمایه گذارانی که یا تولید انرژی تجدیدپذیر دارند یا نیاز به استفاده از این نوع انرژی‌ها دارند شرایط خوبی را برای انجام معاملات و افزایش سود سرمایه‌گذاران ایجاد کرده است.

شجاعی اضافه می کند: مطابق ماده ۱۶ قانون جهش تولید دانش بنیان، صنایعی که دیماند آنها بیشتر از یک مگاوات است، موظفند که در سال نخست معادل یک درصد و تا سال پنجم معادل پنج درصد از مصرف برق خود را از طریق ساخت نیروگاه تجدیدپذیر تامین کنند و در غیر این صورت یک تا پنج درصد از برق مصرفی این صنایع با نرخ تجدیدپذیر محاسبه و در قبض آنها اعمال می‌شود، این هم از جمله سیاست‌های کلان دولت در حوزه تولید برق حاصل از انرژی‌های تجدیدپذیر است.

تحریم‌ها؛ عامل عدم جذب سرمایه‌گذاران خارجی

دبیر انجمن انرژی‌های تجدید پذیر ایران با اشاره به اینکه دلایل مختلفی برای جذب کمتر سرمایه‌گذاران خارجی در کشور وجود دارد، بیان می‌کند: جذب سرمایه‌گذاران خارجی به میزان ارتباطات سیاسی با کشورها بستگی دارد که اولین و مهمترین مولفه است.

شجاعی ادامه می‌دهد: بحث تحریم‌ها موضوعی است که باعث می‌شود سرمایه‌گذاران خارجی کمتری بتوانند در ایران سرمایه‌گذاری کنند.

وی سومین عامل را عدم دریافت سود مناسب و به موقع سرمایه‌گذاران خارجی عنوان می‌کند که در گذشته تجربه سرمایه‌گذاری در این حوزه را داشته‌اند.

صادرات ۸ ماهه مشکلاتی را برای صادرکنندگان ایجاد می‌کند

به گفته دبیر انجمن انرژی‌های تجدید پذیر ایران می افزاید : اینکه فعالان حوزه تولید انرژی‌های تجدیدپذیر بتوانند در این بخش صادرات انجام دهند نکته مثبتی است اما دولت به صادرکنندگان اجازه داده که فقط در ۸ ماه صادرات داشته باشند، این موضوع هم مشکلاتی را برای صادرکنندگان ایجاد می‌کند هم کشورهای هدف برای واردات به مشکل برمی‌خورند.

شجاعی متذکر می‌شود: با توجه به موقعیت جغرافیایی ایران، امکان صادرات انرژی‌های نو به کشورهای همسایه وجود دارد و این کشورها خواهان دریافت انرژی‌های تجدیدپذیر و تولیداتی همچون برق از ایران هستند لذا در صورت مهیا نمودن شرایط لازم در بخشهای مختلف مرتبط با این موضوع می توان انتظار داشت در آینده نزدیک به یکی از اصلی ترین کشورهای صادر کننده برق حاصل از انرژی های تجدید پذیر تبدیل شویم.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.