میرتاج الدینی: ارائه گاز با قیمت کمینه و تخفیفی به صنایع در زمان غیر اوج مصرف به منظور ذخیره سازی، عرضه گاز در محل ذخیره سازی به صنایع و مختار گذاشتن صنایع برای انتخاب نوع ذخیره سازی از جمله مشوق های خوبی است که پیش بینی شده است.

ارائه گاز با قیمت کمینه و تخفیفی به صنایع در زمان غیر اوج مصرف به منظور ذخیره سازی برای تولید

سیدمحمدرضا میرتاج الدینی، عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات کشور با اشاره به این موضوع که ذخیره سازی گاز راهکاری مناسب برای حل مشکل قطع گاز صنایع در ماه های سرد سال است، تصریح کرد: عملیاتی کردن آیین نامه دولت در مورد ذخیره سازی گاز توسط صنایع می تواند به حل مشکل ناترازی گاز در فصول سرد سال کمک کند.

وی ادامه داد: ذخیره سازی گاز مزیت های زیادی برایمان دارد. ضمن اینکه از قطع گاز صنایع جلوگیری می شود و صنایع می توانند محصولاتشان را با قیمت خوبی در ماه های سرد سال بفروشند، سود ببرند، کشور نیز از این امر منتفع می شود. در ماه های سرد سال که قطع گاز صنایع را داریم، عدم النفع بالایی برای کشور ایجاد می شود و کاهش درآمدها را شاهد هستیم.

عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات کشور خاطرنشان کرد: ذخیره سازی گاز توسط صنایع از همه نظر به نفع کشور است و برایمان سود دارد. شرطش این است که صنایع با استفاده از مشوق های پیش بینی شده  به  ذخیره سازی گاز روی بیاورند و مسئولیتی در این زمینه بر عهده بگیرند.

میرتاج الدینی گفت: یک امر مرسوم در کشورهای مختلف است که دولت برای 9 الی 10 ماه عرضه گاز به صنایع را تضمین می کند اما برای ماه های سرد سال خود صنایع به ذخیره سازی می پردازند.

وی ادامه داد: ذخیره سازی گاز توسط صنایع به برداشتن فشار از روی دولت منجر می شود. ضمناً، صنایع از فروش محصولات شان در ماه های سرد سال به قیمت بالا سود می برند.

عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات کشور خاطرنشان کرد: بسترهای مناسبی برای ذخیره سازی گاز توسط صنایع فراهم شده است. چنانچه صنایع از این امکانات استفاده نکنند و به سمت ذخیره سازی گاز نروند، در ماه های سرد سال نباید گلایه ای به لحاظ قطع گازشان داشته باشند.

میرتاج الدینی گفت: صنایع باید مسئولیتی در خصوص تأمین نیازهای خودشان در شرایط سخت که دولت با مضیقه روبروست، برعهده بگیرند. اولویت دولت در ماه های سرد سال این است که مردم از گاز بهره مند شوند و در سرما نمانند.

میرتاج الدینی  گفت: ارائه گاز با قیمت کمینه و تخفیفی به صنایع در زمان غیر اوج مصرف به منظور ذخیره سازی، عرضه گاز در محل ذخیره سازی به صنایع و مختار گذاشتن صنایع برای انتخاب نوع ذخیره سازی از جمله مشوق های خوبی است که پیش بینی شده است. صنایع می توانند برای این دوران که اصلاحاً دوران اوج مصرف نامیده می شود، از قبل برنامه ریزی و چاره اندیشی کنند و سرمایه گذاری بر ذخیره سازی گاز مهم ترین رکن حل این معضل خواهد شد.

گفتنی است، کارشناسان اعتقاد دارند که ذخیره سازی گاز یکی از روش های علمی و معقول است. به نحوی که گاز در زمان غیر اوج مصرف ذخیره می شود و در دوران اوج مصرف که با کمبود گاز در کشور مواجه هستیم، از آن استفاده می کنیم. این اقدام به ویژه برای رفع نیاز صنایع و جلوگیری از قطع گاز آن ها در ماه های سرد سال اهمیت دارد.

واقعیت این است که در دنیا، دولت ها تنها برای تأمین گاز 9 الی 10 ماه از سال برای صنایع تعهد دارند. صنایع برای ماه های سرد سال و دوران اوج مصرف به فکر ذخیره سازی هستند.

دولت در فروردین ماه سال جاری، آیین نامه ای را در زمینه ذخیره سازی گاز توسط صنایع برای ماه های سرد سال ابلاغ کرد. در این آیین نامه مشوق هایی در نظر گرفته شده است تا صنایع به سمت ذخیره سازی گاز برای زمان اوج مصرف بروند. این اقدام مزیت های زیادی برای صنایع و دولت دارد.

اگر صنایع به سمت ذخیره سازی گاز بروند و از قطعی گازشان در ماه های سرد سال جلوگیری کنند، می توانند به فروش محصولات شان در این ماه ها که با افزایش قیمت بالایی نیز مواجه می شود، بپردازند و سود سرشاری ببرند. از سوی دیگر، ادامه فعالیت صنایع در ماه های سرد سال برای کشور نیز مزیت دارد، زیرا کاهش درآمدهای دولت را نخواهیم داشت و عدم النفع کشور از این بابت رفع می شود.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.