• زلزله را کم هزینه کنیم

    زلزله را کم هزینه کنیم

    در سال ۱۳۶۹ که زلزله وحشتناک و پرتلفات منجیل روی داد یکی از دوستان نظامی من دریادار فقید اشکبوس دانه کار که خدا بیامرز خیلی زود در میان سالی درگذشت طرح بزرگ و جامعی تهیه کرد که من در مجله ماهانه کهکشان آن را به چاپ رساندم و در دوران ریاست جمهوری آقای هاشمی رفسنجانی خیلی مورد توجه قرار گرفت و قرار بود به اجرا دربیاید که نشد.

  • به درد مردم برسید نه حاشیه سازی

    به درد مردم برسید نه حاشیه سازی

    در حادثه پلاسکو ـ که بر خلاف زلزله، عامل انسانی نقش پررنگ تری در بروز حادثه یا رعایت نکردن نکات ایمنی ایفا کرده بود ـ رهبرانقلاب باز هم در پیام خود، مسئله مقصریابی در ابتدای کار را بشدت تقبیح کرده و اولویت را به کمک رسانی داده بودند: «در حال حاضر همه تلاش‌ها باید برای نجات جان گرفتارشدگان جهت‌دهی شود.

  • تا روزی دیگر که درخت وعده‌ها ثمر دهد!

    تا روزی دیگر که درخت وعده‌ها ثمر دهد!

    روزنامه نگاران می‌گویند از میان رخدادهایی که هر روز به وقوع می‌پیوندد، رویدادی شانس انعکاس و انتشار دارد که دارای ارزش خبری «دربرگیری» باشد؛ یعنی خبری که بر بسیاری از افراد جامعه تأثیرگذار باشد و البته چندان اهمیتی ندارد که این تأثیر، مثبت یا منفی و مستقیم یا غیرمستقیم باشد. مثل خبر اعلام زمان واریز یارانه‌ها در هر ماه که برای بسیاری از مخاطبان مهم است و همه آنان را دربر می‌گیرد.

  • رقابت خودروسازان در جاده «هیبریدی‌ها»

    رقابت خودروسازان در جاده «هیبریدی‌ها»

    این روزها شهروندان ساکن در کلانشهرهایی مانند تهران و مشهد هنگام رفت و آمد در خیابان‌های شهر، وقتی کوه‌های بیرون شهر که نه، حتی ساختمان‌های بلند چند کیلومتر دورتر را هم نمی‌توانند در میان دود و آلودگی هوا ببینند، آرزو می‌کنند هر چه زودتر بساط خودروهای بنزین‌سوز و گازوئیل‌سوز جمع شود و شاهد رفت و آمد خودروهای پاک برقی در خیابان‌های شهر باشیم.

  • دولت در تنگنای تنیدن دور خود!

    یادداشت‌های ساعت ۲۵

    دولت در تنگنای تنیدن دور خود!

    دولتمردان ما شیوه سخن گفتن با مردم را نمی‌دانند و شک دارم تاریخ و جغرافیای ایران را بدانند.حتی شک دارم حافظ و سعدی و مولوی و فردوسی و خیام را بشناسند و یک صفحه گلستان و بوستان یا سیاست نامه را خوانده باشند.

  • یاشاسین ایران!

    یاشاسین ایران!

    نقش تبلیغات در فرهنگ‌سازی موضوعی نیست که بیان آن تازگی داشته باشد. این فرهنگ‌سازی ممکن است مثبت یا منفی باشد.

  • چاپلوسی‌های بی‌مزه و غیرضروری

    چاپلوسی‌های بی‌مزه و غیرضروری

    حسن بیک ترکمان در زمره شاعران مدیحه سرای شاه عباس بزرگ بود. روزی بر حسب توقعی که داشت این بیت شعر را سرود و خدمت شاه عباس تقدیم کرد و صله گرفت با پوزه‌بند و قلاده بر گردنش که شاه عباس برای تأدیب و تنبیه و بازداشتن او از افراط در تملق به او اعطا کرد.

  • برای کودکانمان چه بذری کاشته‌ایم؟

    برای کودکانمان چه بذری کاشته‌ایم؟

    به پسرم می‌گویم « باید بریم به ساختمان پزشکان فارابی. اسم خیابان را من حفظ می‌کنم و اسم ساختمان را هم تو به خاطر بسپار» و او قبول می‌کند. توی تاکسی ناگهان پسرم می‌گوید:«من اسم ساختمون پزشکان رو فراموش کردم چی بود؟» می‌گویم «فارابی بود.

  • انسرینگ ماشین ممنوع!

    انسرینگ ماشین ممنوع!

    نمی‌دانم کدام شیر پاک خورده‌ای برای آزار و اذیت و سرگردان کردن ملت، این دستگاه لعنتی انسرینگ ماشین؛ یعنی تلفن مردم رد کن و پاسخگوی تلفنی را هزار هزار دستگاه از خارج خرید و به ایران آورد و به جان مراجعان وزارتخانه‌ها و ادارات دولتی انداخت و به عده‌ای تنبلِ راحت طلب فرصت داد در ساعات اداری یک گوشه‌ای لم دهند، خواب پیش از ناهار و پس از ناهار کنند و به ریش مردم بخندند.

  • در مورد تغییر اونیفورم و علایم پلیس

    در مورد تغییر اونیفورم و علایم پلیس

    سردار سرتیپ محسن فتحی‌زاده- جانشین معاون هماهنگ کننده ناجا- از تغییر لباس نیروهای پلیس تا پایان سال در صورت طی شدن فرایند اداری و مجوز ستاد کل نیروهای مسلح خبر داده و گفته است؛ بر اساس آخرین بازبینی‌های نیروی انتظامی، قرار است تغییراتی در لباس‌ها و علایم این نیرو داده شود.

  • چرا اسیدپاشان همچنان آزاد می‌چرخند؟

    یادداشت‌های ساعت ۲۵

    چرا اسیدپاشان همچنان آزاد می‌چرخند؟

    چند دختر مظلوم و نازنین هموطن اصفهانی مسلمان ما سه سال پیش مورد حمله وحشیانه چند لات و اوباش قرار گرفتند و بشدت آسیب دیدند. پس از جراحی‌های متعدد یکی از این خواهران و دختران همه ما مردم، خوشبختانه یکی دو هفته پیش ازدواج کرد در حالی که یک چشم دنیابین او آسیب دیده است.

  • حل مسئله حاشیه‌نشینی از ایستگاه اول

    حل مسئله حاشیه‌نشینی از ایستگاه اول

    کلانشهرها روزگاری شهرهای کوچکی بوده‌اند که بنا به دلایلی روز به روز حجیم‌تر و حجیم‌تر شده‌اند و به حجم هایی بدقواره تبدیل شده‌اند.

  • سهم ما از اربعین

    سهم ما از اربعین

    اگر بناست دولتمردان و مسئولان در مباحث دینی و آیین اعتقادی مردم ورودی داشته باشند باید از روی کمک و همراهی باشد نه زحمت و سهم خواهی.

  • بایدهای «وکالت بلاعزل»

    دانسته های حقوقی

    بایدهای «وکالت بلاعزل»

    گاهی شرایط شما ایجاب می‌کند معامله‌ای را بپذیرید که تا مدتی امکان تنظیم سند قطعی برای آن وجود ندارد، مانند منزل یا اتومبیلی که در رهن بانک یا شرکت لیزینگ است یا ملکی که هنوز سند مالکیت برای آن صادر نشده است.

  • راه حل‌هایی برای مشکلات حقوقی کارگران

    راه حل‌هایی برای مشکلات حقوقی کارگران

    با وجود اینکه در کشور ما قوانین مربوط به روابط کار و کارگر و کارفرما به شکل کاملاً پیش‌بینی و بررسی شده تصویب شده است، اما حقیقت امر این است که برخی کارفرمایان به دلایل مختلف از جمله وجود نیروی کار مازاد و معضل بیکاری در جامعه به این قانون توجه نمی‌کنند و در صدد تضییع حقوق کارگران هستند.

  • عقب افتادگی جامعه کارگری نیاز به فرهنگ‌سازی دارد

    عقب افتادگی جامعه کارگری نیاز به فرهنگ‌سازی دارد

    دغدغه‌ها، دل نگرانی‌ها و دلخوری‌های جامعه کارگری نسبت به وضعیت کارگران تمامی ندارد. مهم‌ترین مشکل کارگران، اطلاعات ناکافی از حق و حقوق قانونی شان است. دلیل اصلی این مسئله، نبود تشکل کارگری یکپارچه، واحد و قوی برای کارگران است.

  • با گلدان‌هایمان زندگی کنیم

    گلخانه در خانه

    با گلدان‌هایمان زندگی کنیم

    گل و گلدان داشتن از آن چیزهایی است که مورد علاقه بسیاری از خانواده هاست. البته طبیعی هم هست تماشای گل، آب دادن به گل و در کل مواظبت از یک گلدان با گلی زیبا موجب می‌شود، حال آدم‌ها خوب شود و آن‌هایی که به داشتن گل و گلدان عادت دارند، می‌دانند ترک کردن این عادت زیبا کار آسانی نیست.

  • آموزش در جهان چند زبانگی

    آموزش در جهان چند زبانگی

    آموزش همگانی؛ یعنی آموزش همگانی کیفی. این مفهوم در جهان امروز به معنای توجه به بسیاری از زمینه‌های گوناگون فرهنگی و زبانی در جوامع موجود است.

  • از پست های یک شبه تا پول های نرسیده

    از پست های یک شبه تا پول های نرسیده

    تعداد این وزارتخانه‌ها کم زیاد شد و در زمان حاج میرزا حسین خان مشیرالدوله سپهسالار قزوینی ۹ باب شد بعد همینطور افزایش یافت و در زمان مظفرالدین شاه ما صاحب ۳۷ وزارتخانه بی‌ربط شدیم که فقط می‌خواستند عده‌ای را وزیر و صاحب حقوق و مستمری کنند. آنقدر وعده حقوق بگیران و مستمری خوران زیاد شد که دولت امتیاز به خارجی می‌داد یا قرض می‌گرفت که حقوق کارکنان و مستمری بگیران را بردارد.

  • عقب‌ماندگی دستگاه‌های رسمی از سیاستگذاری در حوزه فضای مجازی

    عقب‌ماندگی دستگاه‌های رسمی از سیاستگذاری در حوزه فضای مجازی

    خودکشی دو نوجوان در اصفهان که رسانه‌ها از ارتباط آن با یک بازی آنلاین خبر دادند، چند وقتی است که حاشیه‌ ساز شده‌است.

  • آدمکشان مدرن!

    آدمکشان مدرن!

    یکی از مشکلات والدین در روزگار ما بخصوص در چند ساله اخیر، مسئله نظارت و کنترل کودکان و نوجوانان در فضای مجازی، شبکه‌های اجتماعی و رفت و آمدشان به اینترنت است که اکنون با حضور پررنگ گوشی‌های هوشمند در اطراف و اکناف جوانب زندگی ما، پیچیده‌تر هم شده است.

  • وکالت بلاعزل بهتر است یا معامله قطعی؟

    دانستنی های حقوقی

    وکالت بلاعزل بهتر است یا معامله قطعی؟

    دیر زمانی است که تنظیم سند «وکالت بلاعزل» به جای تنظیم «سند قطعی» در جامعه ما به صورت یک عرف قابل قبول در معاملات روزانه مردم درآمده است. تشریفات قانونی طولانی، هزینه‌های بالا یا وجود موانعی مثل در رهن بودن مورد معامله یا نبود سند قابل انتقال، موجب شده است که مردم از ساده‌ترین ابزارهای حقوقی که همان «وکالت بلاعزل» است به جای معامله قطعی استفاده کنند.

  • آقای وزیر! آمار برای مردم خانه نمی‌شود

    آقای وزیر! آمار برای مردم خانه نمی‌شود

    وزیر راه و شهرسازی پیوسته در همایش‌ها و مجامع گوناگون شرکت و سخنرانی می‌کند و آمارهای غیرمعتبر می‌دهد. اصرار دارد بگوید بهای مسکن در پنج سال گذشته رقم بسیار ناچیزی افزایش یافته و در عوض در دوران هشت ساله دولت‌های نهم و دهم پانصد برابر افزایش یافته و اکنون همه چیز آرام است و مردم چقدر خوشبخت هستند و من چقدر خوشبختم!

  • اینترنت نسل پنجم یا ۵G چیست؟

    اینترنت نسل پنجم یا ۵G چیست؟

    در سال های آینده با فراگیر شدن اینترنت نسل پنجم شاهد تغییرات زیادی در سبک زندگی افراد خواهیم بود.

  • «شایعه» و پیامدهای خطرناک آن

    «شایعه» و پیامدهای خطرناک آن

    با پیشرفت و گسترش فناوری‌های نوین مانند اینترنت و وسایل ارتباط جمعی، جامعه با انفجار اطلاعات روبه‌رو شد که متأسفانه این انفجار اطلاعات همراه با توسعه دریافت‌های تحلیلی نبود.

  • با این همه ناله و نفرین مردم چه می‌کنیم؟

    با این همه ناله و نفرین مردم چه می‌کنیم؟

    حدود ۲۱ هزار واحد مسکن مهر پردیس از مجموعه ۸۵ هزار واحد آن افتتاح شده ولی در فازهای ۸ و ۱۱ عدم اتصال انشعابات آب و فاضلاب و نصب علمک گاز و عدم انشعاب آب ۷۶۰۰ واحد آماده نشده» و هزار و یک دلیل برای ناراضی کردن مردم و کلیپ‌های خبری از گریه و زاری خریدارانی که سال هاست پیش پرداخت داده، اقساط را پرداخت کرده و اخیراً به آن‌ها ابلاغ شده ۴۰ میلیون تومان دیگر هم باید بپردازند و قیمت واحدها بسیار گران شده است. آن از سهام عدالت و این هم از مسکن مهر!

  • خندیدن به فرهنگ خویشتن؛ چرا؟

    خندیدن به فرهنگ خویشتن؛ چرا؟

    در فضای مجازی به کانالی برخوردم که‌ اعضای زیادی داشت و بسادگی مراسم عزاداری و نوحه‌خوانی و نذورات را به سخره گرفته و دست‌آویز طنز کرده بود.

  • اگر «یک روز» آب قطع شود...

    اگر «یک روز» آب قطع شود...

    دیروز در منطقه‌ای که زندگی می‌کنیم، آب قطع شد. تا عصر آب ذخیره شده هم تمام شد و عصر ما بودیم و ظرف‌های نشسته جمع شده در ظرفشویی آشپزخانه.

  • آیا سربازی تلف کننده عمر جوانان است؟

    آیا سربازی تلف کننده عمر جوانان است؟

    پیام هایی به من می‌رسد و تلفن‌هایی می‌شود که درباره مشکل و نگرانی بزرگ جوانان ایرانی یعنی خدمت نظام وظیفه و از ۱۸ ماه تا دو سال تلف شدن وقت جوانان بنویسم.

  • آمریکا دوست کردها نیست

    عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس

    آمریکا دوست کردها نیست

    آمریکایی‌ها که داعیه دفاع از حقوق بشر را دارد و برخی کشورها را به نقض حقوق بشر متهم می‌کنند، ولی در کشوری مثل عراق مدام به دنبال ایجاد فتنه و جنگ و خونریزی هستند، اگرچه قوم کرد باید بدانند که آمریکا دوست کُردها نیست