• جنگ امروز، جنگ رسانه‌هاست

    جنگ امروز، جنگ رسانه‌هاست

    دنیای امروز، عصر رسانه است و اگر هر تفکر و نظامی‌بخواهد باقی بماند باید در عرصه رسانه‌ای حضور فعال داشته باشد. رسانه های بیگانه در جنگ رسانه‌ای امروز، رویدادها و واقعیات دنیا را وارونه جلوه می‌دهند و حق را ناحق می‌کنند. در چنین شرایطی است که باید از حق خود دفاع و آنچه را که به حق می‌دانیم انعکاس دهیم.

  • ای دریغا که دریغای عزیزی گوییم

    ای دریغا که دریغای عزیزی گوییم

    تقی وحیدیان‌کامیار پر کشید، خبری تلخ برای اهالی ادبیات که کام زبان فارسی را در آخرین فصل سال تلخ کرد.

  • آشنایی‌زدایی از کلمات

    خوانش شعری از محمدرضا براری

    آشنایی‌زدایی از کلمات

    «برای ملاقاتم فقط سنگ ریزه بیاور/این جزیره دیگر/سنگی برای دریا انداختن ندارد»*

  • حالا وقتش رسیده است

    به مناسبت هفدهمین دوره انتخاب بهترین کتاب دفاع مقدس

    حالا وقتش رسیده است

    حالا زمانه آن رسیده است که به سروقتتان بیایم.سالیان درازی از سال‌های مقاومت و ایثار گذشته است.انگار گرد و غباری قطور می‌رود تا تمامی‌ رویدادهای سرنوشت‌ساز و تأثیرگذار هشت سال دفاع مفدس را از نظرها پنهان کند.

  • مرگ پایان کبوتر نیست

    مرگ پایان کبوتر نیست

    خداوند برای هر انسانی عمری را مقدر کرده است و به همین جهت در آیات و روایات دینی سفارش شده است تا در زمان زندگی دنیایی به اصلاح رفتار، گفتار و کردار خویش بپردازیم و با انجام واجبات دینی و ترک محرمات زمینه زندگی جاودانه خود را به خوبی فراهم کنیم. زندگی اخروی ما ثمره زندگی دنیایی ماست و مصداق بارز «الدنیا مزرعه الاخره». بنابراین «مرگ» یک اتفاق نیست، یک واقعیت مقدر الهی برای همه ماست و کسی در این واقعیت مستثنا نخواهد بود.

  • حضرت زینب (س) پیشگام و پیشوای مقاومت اسلامی

    حضرت زینب (س) پیشگام و پیشوای مقاومت اسلامی

    یکی از بارزترین صفاتی که برای حضرت زینب(س) بیان شده است، عقیله بنی هاشم و عالمه غیرمعلمه است. بررسی تاریخی نشان می‌دهد، اطلاق این صفات بی‌دلیل نبوده، زیرا حضور حضرت زینب(س) در ماجرای کربلا چنان استوار و با مؤلفه‌های رهبری همراه است که گویی وارث حضرت زهرا(س) و نماینده دین رسول الله(ص) است.

  • چرا رسانه ای
در تراز نظام اسلامی نداریم؟

    چرا رسانه ای در تراز نظام اسلامی نداریم؟

    یکــی از مؤلفه هــای مشــترک بســیاری از چالش های اجتماعی و حتی بحران های سیاسی و اقتصادی یک دهه اخیر ایران، نبود ریگولیشن یا قواعد مشــخص و پذیرفته شده برای نظم رسانه ای است، یا به قول دیگر همیشه پای یک رسانه در میان است.

  • ضرورت پرهیز از رویکرد سیاست زده به تحول علوم انسانی

    ضرورت پرهیز از رویکرد سیاست زده به تحول علوم انسانی

    از ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی یکی از اهداف مهم و جدی، تقویت بنیه علمی کشور و بخصوص در عرصه علوم انسانی بوده که در طول این سال‌ها با وجود برخی کاستی‌ها و نقص ها، انصافاً گام‌های خوبی برداشته شده که نباید به بهانه وجود ضعف ها، آن را نادیده انگاشت.

  • اهمیت صنایع دستی از جهات اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و ‏اشتغال‌زایی

    اهمیت صنایع دستی از جهات اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و ‏اشتغال‌زایی

    بدون شک یکی از افتخارات هر ملت و کشوری، صنایع بومی و دستی آن است هنرهای سنتی، مجموعه هنرهای اصیل، بومی و مردمی هر کشور است که ریشه‌های عمیق و استوار در اعتقادات آداب، عادات، رسوم، سنن و در مجموع فرهنگ معنوی جامعه دارد ‏و نمایشگر فرهنگ و تمدن اقوام بوده است. میراث‌های فرهنگی و هنری که در طول قرون به آیندگان منتقل می‌گردد دارای ارزش معنوی زیاد بود و بر پشتوانه های فرهنگی ـ هنری گذشتگان بنا شده است.

  • خطر ظهور دوباره اسلام لیبرال

    خطر ظهور دوباره اسلام لیبرال

    «اسلام لیبرال» یکی از نگرانی‌های همیشگی امام راحل بود. معمار کبیر انقلاب اسلامی در اواخر حیات پربرکت خود در پیامی به روحانیون که به «منشور روحانیت» معروف شد، نسبت به چهار خطری که انقلاب را تهدید می‌کند، هشدار داد. یکی از این خطرها بازگشت لیبرال‌ها بود. لیبرال‌ها در آن دوران با تابلو و بصورت روشن تفکرات خود را بیان و تبلیغ می‌کردند. اما با برخوردهای انقلابی امام امت و تنگ شدن عرصه بر آن‌ها به تدریج حرکت‌های آشکار آن‌ها تبدیل به حرکت‌های زیرپوستی و پنهان شد.

  • معصومیتی که مظلوم واقع شد

    تأملی در سخنان اخیر رئیس‌جمهور

    معصومیتی که مظلوم واقع شد

    گاهی برخی سخنان از برخی افراد بخصوص زمانی که منصب اجرایی مهم داشته و همزمان لباس دین را هم پوشیده باشند، می‌تواند مشکل‌ساز و حتی منشأ انحراف باشد. نمونه این ماجرا سخنان گاه به گاه رئیس محترم جمهور است که برداشت‌های کاملاً شخصی و استحسانی خود از یک مسئله دینی را در جمع مردم یا مسئولان بیان می‌کند، در حالی که محل بیان چنین سخنانی در بین صاحب نظران و مجامع علمی است تا افراد صاحب نظر پاسخ آن را بدهند و خدای نکرده روزنه‌ای برای ایجاد شبهه و مشکلات بعدی باز نشود.

  • به اندک مال دنیا قانع و در ثمردهی علمی همیشه تشنه بود

    روایت فرزند از جهد علامه علی دوانی

    به اندک مال دنیا قانع و در ثمردهی علمی همیشه تشنه بود

    سخن گفتن از سجایای علمی مرحوم علامه علی رجبی دوانی در این فرصت مختصر، کاری مشکل است، اما به مصداق «ما لایدرک کُلُّه لا یترک کلُّه»، تلاش می‌کنم شمه‌ای از آن را بیان کنم.

  • ادبیات داستانی و فمینیسم

    خرده روایت ها

    ادبیات داستانی و فمینیسم

    هدف اولیه فمینیسم مقابله با برتری‌جویی مردان در سطوح مختلف اجتماعی و سیاسی نبوده است. آنان در ابتدا به قصد مبارزه برای کسب قدرت پایاپای با مردان برنخاستند و تنها به احقاق حقوق اولیه خود می‌اندیشیدند.

  • بی حرمتی به مقدسات؛ چرا؟

    بی حرمتی به مقدسات؛ چرا؟

    این روزها و در پی برخی اجتماعات خیابانی متأسفانه برخی شعارهای ساختارشکن توسط ضد انقلاب که همواره از این فرصتها سوءاستفاده می کند، به گوش رسید. شعارهایی که آشکار بود، طراحی و برنامه‌ریزی انتشار آن از فراسوی مرزهای کشور یا دست‌کم، خارج از دایره معترضان خیابانی، هدایت می‌شود.

  • وقتی خبرنگار چشمانش را می‌بندد

    وقتی خبرنگار چشمانش را می‌بندد

    یکی از همکاران که برای دیدن او در این روزهای آخر به مشهد رفته بود، میگفت: فقط چشمهایش برایش مانده است، فقط چشمهایش کار میکند. تعجب نکردم. او در سرشت خبرنگار بود، خبرنگاری حرفهای و ششدانگ. خبرنگار باید تا آخرین لحظه، تا جان در بدن دارد، ببیند. باید چشمهایش کار کند. همهچیز را درست و خوب ببیند و کاستیها را که دید، فریاد بزند.

  • رسالت مهم «هنرهای آسمانی»

    رسالت مهم «هنرهای آسمانی»

    کنگره شعر و قصه طلاب که در سال ۱۳۶۸ و با اشاره و تأکید رهبر معظم انقلاب متولد شد، دارد به ۳۰سالگی خود نزدیک می‌شود. بدون شک، این جشنواره که البته در این سه دهه گاهی دچار تعطیلی شده و هم اکنون چند سالی است با نام جشنواره «هنرهای آسمانی» به فعالیت خود ادامه می‌دهد، آثار و برکات زیادی در تولیدات هنری حوزه‌های علمیه داشته است.

  • مریم دوران

    سخن از بانوی کرامت

    مریم دوران

    آری، سخن از بانوی کرامت، بنت موسی بن جعفرعلیهما السلام حضرت فاطمه معصومه علیهاالسلام است.

  • مؤلفه های سیاست دینی و دین سیاسی

    مؤلفه های سیاست دینی و دین سیاسی

    گرگ را از هر طرف که بخوانی همان گرگ است، اما بعضی از واژه ها هستند که اگر جابه جا ‌شوند مفهوم آن ها گاهی از زمین تا آسمان متفاوت می‌شود؛ سیاست دینی از جمله همین واژه هاست که همان گرگ‌ها برای اینکه بتوانند در لباس چوپان، گله را بدرند کلمات آن را جابه جا می‌کنند و از این طریق به اغراض خود می‌رسند. آنچه بر اهل بینش مسلّم است فاصله بین سیاست دینی و دین سیاسی، فاصله اسلام تا کفر است.

  • حجت الاسلام دکتر عبدالحسین خسروپناه، عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی

    حجت الاسلام والمسلمین دکتر عبدالحسین خسروپناه، عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی

    حجت الاسلام دکتر عبدالحسین خسروپناه، عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی

    با همه مشکلات و گرفتاری‌ها و آسیب هایی که امروز جامعه ما بدان دچار است، اما نباید از یاد ببریم که به هر حال ایران اسلامی در حال حاضر پرچمدار و منادی تمدن اسلامی در دنیاست.

  • اجراهای بیشتر، تماشاگر بیشتر به تئاتر نیاورده است

    اجراهای بیشتر، تماشاگر بیشتر به تئاتر نیاورده است

    تئاتر تولید می‌شود تا به اجرا درآید و به اجرا درمی‌آید تا تماشاگرانی آن را ببینند. اجرای یک تئاتر زمانی محقق می‌شود که در یک‌سو اجراگران و در سمت دیگر تماشاگرانی حضور داشته باشند. در تئاتر برخلاف سینما و برخی از دیگر هنرها، اجراگر حضور تماشاگر را می‌بیند و احساس می‌کند و این حضور عینی در لحظه هم جزیی از اجراست.

  • جایزه جلال آلاحمد، پلی نیمه‌ویران

    خرده روایت ها

    جایزه جلال آلاحمد، پلی نیمه‌ویران

    جایزه ادبی جلال آل‌احمد که روزگاری تصور می‌رفت می‌تواند در گذر زمان در ارتقای سطح کیفی آثار ادبی ملی ‌ایران مفید واقع بشود و به نوعی در گستره ادبیات معاصر کشور جریان‌سازی کند، این روزها به پلی نیمه‌ویران مبدل شده و عجیب است که هیچ‌یک از مسئولان ذیربط نگران ‌این فاجعه بزرگ ادبی نیستند.

  • حوزه های علمیه مردم تشنه حقیقت را از سرچشمه وحی قرآن و عترت سیراب کنند

    آیت ا... صافی گلپایگانی در پیامی به همایش «حوزه بین الملل، حوزه تمدّن‌ساز»:

    حوزه های علمیه مردم تشنه حقیقت را از سرچشمه وحی قرآن و عترت سیراب کنند

    آیة اللّه العظمی لطف الله صافی گلپایگانی در پیامی به همایش «حوزه بین الملل، حوزه تمدّن‌ساز» تأکید کرد: حوزه‌های علمیه با استفاده از فضای مجازی و ارتباط با کشورها، مردم تشنه حقیقت را از سرچشمه وحی قرآن و عترت سیراب کنند.

  • شفافیت خوب است اما برای همه

    شفافیت خوب است اما برای همه

    چند روزی است که بحث سرمایه‌گذاری شهرداری تهران در ساخت فیلم «ماجرای نیمروز» داغ شده است و در پی حرف و حدیث‌های پیش‌آمده و به‌اصطلاح افشاگری در مورد کمک مالی شهرداری تهران به تهیه این فیلم، افشین حبیب‌زاده، از اعضای شورای شهر تهران و معاون نظارت شورا، در توئیتر خود از ملاقات با تهیه‌کننده فیلم خبر داده است.

  • قداست و شرافت قم به یُمن مرقد بانوی کرامت

    به بهانه سالروز ورود حضرت معصومه(س) به قم

    قداست و شرافت قم به یُمن مرقد بانوی کرامت

    حضرت فاطمه معصومه(س) آن چنان مقام و جایگاهی دارند که امام موسی کاظم(ع) در خصوص ایشان نه یک بار که سه بار در جریان یک پرسش و پاسخ علمی از عبارت پرمعنای «فداها ابوها» استفاده کردند.

  • تله تئاتر، هنر بدون حمایت

    دیدگاه منتقد

    تله تئاتر، هنر بدون حمایت

    تئاتر هنر مردمی و مظلوم کشور ماست. هنرمندان تئاتر جزو فرهیخته‌ترین هنرمندان هر کشورند و با آن‌که این هنر دارای ویژگی مهم ارتباط زنده و رودررو با مخاطب است و معمولاً افرادی خاص مشتری‌های پروپاقرص تئاترند، اما آنچه در مضمون و مفهوم در تئاترها به نمایش درمی‌آید، مضامینی است برگرفته از زندگی خانوادگی و اجتماعی دست‌اندرکاران آن تئاتر و جامعه کشور.

  • همایش‌های ورشکسته ادبی

    همایش‌های ورشکسته ادبی

    سالن‌های شعرخوانی روزبه‌روز خالی‌تر می‌شود از حضور مخاطبانی که هیچ‌گاه افزون‌تر از روزگار ما نبوده‌اند و گاه حتی به تعداد انگشتان دست نیز نمی‌رسند.

  • محبت نبوی؛ رکن اصلی مدیریت موفق در حکومت اسلامی

    محبت نبوی؛ رکن اصلی مدیریت موفق در حکومت اسلامی

    یکی از واضح‏ترین ویژگی های والی عدل، عطوفت و محبت‏ و نرمش و مداراست، باید دانست پیامبر اکرم(ص) با همین نرمش و محبت، دل‏های رمیده از حق را در گرداگرد خود جمع کرد.

  • تشکیل جامعه مدنی نبوی برپایه وحدت

    تشکیل جامعه مدنی نبوی برپایه وحدت

    سیره سیاسی و حکومتی پیامبر(ص) در تشکیل جامعه مدنی نبوی معیارهایی برای وحدت و برادری در دنیای کنونی برای ما به تصویر می‌کشد، معیارهایی که رعایت آن می‌تواند به شکل گیری دنیایی بهتر برای امت اسلام منتهی شود.

  • علمای اسلام پرچم وحدت را در دست گیرند

    علمای اسلام پرچم وحدت را در دست گیرند

    اختلاف بین مسلمانان از زمانی شکل گسترده تری به خود گرفت که جریان‌های سلفی به وجود آمدند. این جریان‌ها، گرچه خود را منتسب به اهل سنت می‌دانند، اما زمانی که خط فکری آن‌ها را بازخوانی می‌کنیم، می‌بینیم هیچ کدام از این جریان‌ها ارتباطی با اسلام و اهل سنت ندارند.

  • حمایت دولتی، تئاتر را بدون تعهد به تماشاگر می‌کند

    حمایت دولتی، تئاتر را بدون تعهد به تماشاگر می‌کند

    تا همین چندسال پیش مصاحبه هر هنرمند تئاتری را که می‌خواندی، مهم‌ترین مشکلی که به آن اشاره می‌شد کمبود سالن و اجرا و نبود امکان اجرای تئاتر در تالارهای نمایش بود. سالن‌های تئاتر در تهران به چند تالار محدود می‌شد. امکان اجرای نمایش برای همه متقاضیان فراهم نبود و گروه‌ها باید برای اجرای آثارشان مدت‌ها در نوبت و انتظار می‌ماندند.