• ارزش پول ملی طی ۹ ماه ۱۵۰ درصد افت کرد

    یاداشت

    ارزش پول ملی طی ۹ ماه ۱۵۰ درصد افت کرد

    تدابیر اشتباه پی در پی باعث تشدید رکود، بیکاری، قاچاق و... شده و عملکرد دولت اصلاً قابل قبول نیست و آمارهای رئیس جمهور و تیم اقتصادی شاید در ظاهر درست باشد، اما با واقعیت جور نیست و برای مردم موشکافی نمی‌شود.

  • زمان کارهای بزرگ فرا رسیده است

    یاداشت

    زمان کارهای بزرگ فرا رسیده است

    امروز هم انبار شدن بخش قابل توجهی از کاغذ وارداتی و ایجاد کمبود تصنعی در بازار، سبب شده است که این کالا، نایاب و بشدت گران شود و در عمل بازار نشر در کشور در رکود قرار گیرد. چاره چیست؟ تا کی باید بخش مهمی‌ از درآمد ملی صرف واردات و دپوی کاغذ شود؟

  • به اروپا فرصت باج خواهی ندهیم

    به اروپا فرصت باج خواهی ندهیم

    آمریکا در جدیدترین اقدام خود با هدف تشدید فشارها بر ایران مسأله تحریم کامل نفتی کشور را مطرح و دنبال می‌کند.  از سوی دیگر، در حالی که هنوز تحریم‌های نفتی آغاز نشده است کشورهای اروپایی تا چه میزان خواهند توانست بر اساس تعهدات خود با تحمل هزینه و ایستادگی در مقابل آمریکا به خرید نفت ایران ادامه داده و فروش نفت این کشور را تضمین کنند؟ 

  • سرنوشت 18 سال یارانه یک ایرانی!

    سرنوشت 18 سال یارانه یک ایرانی!

    رهبر انقلاب در اظهارات اخیرشان نکات مهمی را شفاف کرده و ازتخلفات و خطای سیاست‌گذاران این روزهای اقتصاد مملکت یاد کرده‌اند، از جمله اینکه: «در همین قضیه ارز و سکه بر اثر برخی بی‌تدبیری‌ها و بی‌توجهی‌ها ارز کشور رفت دست کسانی که از آن سوءاستفاده کردند... این توزیع دو طرف دارد. یکی که آن را می‌گیرد و یکی که آن را می‌دهد. ما همه‌اش داریم دنبال آن کسی می‌گردیم که می‌گیرد، در حالی که تقصیر عمده متوجه کسی است که آن را داد...»

  • امپراتوری یک «بیش فعّال» اقتصادی

    «هژبر یزدانی» 23 مرداد 1357 بازداشت شد

    امپراتوری یک «بیش فعّال» اقتصادی

    این بار را دستِ پیش زدیم! پیش از اینکه عده‌ای در راستای تطهیر چهره‌ها و شخصیت‌های منفی پیش از انقلاب، دست به کار شوند و از «هژبر یزدانی» یک کارآفرین موفق، سرمایه دار دلسوز و فعال و قدیس اقتصادی بسازند، خودمان سوژه‌اش کردیم. مردی که ممکن است فردا درباره‌اش بگویند صفر تا صدِ امپراتوری مالی‌اش را خودش ساخته و به اوج رسانده بود. کسی که با یک تلفن، نه فقط زمین یا ساختمان، بلکه یک بانک را با تمام شعبه‌ها، ساختمان و کارمندانش، سه سوته می‌خرید! «هژبر یزدانی» البته در روزگار خودش و حتی پس از آن یک پدیده عجیب و غریب به حساب می‌آمد. 

  • آمریکا بازنده جنگ تجاری علیه دنیا

    آمریکا بازنده جنگ تجاری علیه دنیا

    ایران، کره شمالی، کوبا، چین، روسیه، اتحادیه اروپا، کانادا، ژاپن و حالا ترکیه؛ کشورهایی هستند که با روی کارآمدن دونالد ترامپ بر مسند ریاست جمهوری آمریکا، شامل تحریم‌های مجدد یا جدیدی شده‌اند؛ اما چرا آمریکا به یکباره آغازگر جنگ اقتصادی با دنیا شده است و هدف آن از این کار چیست؟

  • کار عار نیست

    کار عار نیست

    وقتی هدف از کار کردن، بیشتر فقط در کسب درآمد خلاصه می‌شود، برای یک ساعت از عمر یک انسان چه مبلغی را می‌توان پیشنهاد داد؟ آن هم انسانی که معاد باور نیست و تمام فرصت هست و نیست خود را همین چند صباح زندگی فانی می‌داند!

  • مصایب بنگاه‌های کوچک و متوسط در اقتصاد ایران

    مصایب بنگاه‌های کوچک و متوسط در اقتصاد ایران

    بنگاه‌های کوچک و متوسط نهادهای محدود اقتصادی هستند که از طریق انباشت منابع مالی خرد، کارآفرینی و پیوند با صنایع، زمینه‌های توسعه اقتصادی را فراهم می‌آورند. در کشورهای توسعه یافته در چند دهه اخیر، ایجاد و حمایت از بنگاه‌های کوچک و متوسط یکی از ارکان مهم توسعه اقتصادی کشورها بوده است و مؤلفه‌های ساختاری که در این بنگاه‌ها وجود دارد، آن‌ها را به منبع اصلی کارآفرینی و نوآوری در تولید، خلق فرصت‌های شغلی جدید و تحول در صادرات کشورها تبدیل کرده است. 

  • مبارزه با فساد و نقش رسانه صادق

    مبارزه با فساد و نقش رسانه صادق

    شما را به خدا به عواقب این نوع خبررسانی توجه کنید. شاید عده‌ای برای زدن جناح رقیب ساده‌ترین موارد را صدها برابر درشت نمایی کرده و منتشر کنند، اما این جماعت دارند زیر پای خودشان را هم جارو می‌کنند و خبر ندارند!

  • آزاد کردن صنایع نیاز امروز اقتصاد کشور است/دولتی بودن صنعت خودرو دامنه رانت و فساد را افزایش داده است

    عضو هیأت علمی دانشگاه علم‌وصنعت در گفت‌وگو با «قدس‌آنلاین»:

    آزاد کردن صنایع نیاز امروز اقتصاد کشور است/دولتی بودن صنعت خودرو دامنه رانت و فساد را افزایش داده است

    ابوالفضل خلخالی عضو هیأت علمی دانشگاه علم و صنعت وکارشناس خودرو معتقد است دولتی بودن صنعت خودرو  پس از سال‌های بعد از پیروزی انقلاب اسلامی، دامنه رانت و فساد را افزایش داده است.

  • مسکن، قربانی بسته سیاست‌های ارزی نشود

    مسکن، قربانی بسته سیاست‌های ارزی نشود

    در این بین بازار خرید و فروش مسکن به عنوان یکی از کم ریسک‌ترین و پر بازده‌ترین بازارها شناخته می‌شود، به شکلی که در این سال‌ها عمده تقاضاهای موجود در این بازار را تقاضاهای سرمایه‌ای تشکیل می‌دهد. در ماه‌های اخیر این بازار هم مورد هجوم حجم قابل توجهی از نقدینگی قرار گرفت که تبعات تورمی خود را داشت.

  • الزامات بسته جدید ارزی 

    الزامات بسته جدید ارزی 

    بسته جدید ارزی بانک مرکزی اگر شروع یک حرکت اصلاحی باشد می‌توان آن را مثبت ارزیابی کرد ولی در صورتی که کل برنامه همین چیزی باشد که اعلام شد می‌توان آن را یک برنامه ناقص تلقی کرد.

  • ترامپ شود سبب خیر

    عفونت‌های برجام و جراحی بزرگ 

    ترامپ شود سبب خیر

    نکته در اینجاست که امروز، وقتی به تاریخ 40 ساله انقلاب نگاه می‌کنیم، حتی مواردی مثل تحمیل هشت سال جنگ خانمان سوز و ویرانگر نیز، در مجموع به نفع انقلاب اسلامی تحلیل می‌شوند. حال شاید مبنای این تحلیل‌ها آبکی و بی اساس باشند، اما نتیجه‌ای که گرفته می‌شود کاملاً درست است.

  • چند ماهی درشت از آب گل‌آلود اقتصاد به نفع مردم

    چند ماهی درشت از آب گل‌آلود اقتصاد به نفع مردم

    رفتار  از روی بی خیالی مسئولان و خنده هایشان در مشکلات اقتصادی ما را بر آن داشت که از باب «به هم نخندیم، بلکه همه باهم بخندیم» به بخشی از فرصت‌هایی که در وضعیت گل‌آلود این روزهای اقتصاد و سیاست کشور وجود دارد، اشاره کنیم، بدین امید که مردم کوچه و بازار هم بهره‌ای از حال خوش دولتی‌های عزیز ببرند!

  • مالیات بر ارزش‌افزوده؛ بلای جان تولید

    مالیات بر ارزش‌افزوده؛ بلای جان تولید

    معیوب بودن چرخه بازار نیز آسیب‌های جدی و شدیدی ایجاد کرده، به‌طوری‌که اتفاقاً افرادی که می‌خواهند شفاف و سالم مالیات پرداخت کنند، بیشتر متضرر می‌شوند.

  • آیا تغییرات اصلی‌تر دولت هم در پیش است؟

    آیا تغییرات اصلی‌تر دولت هم در پیش است؟

    این روزها کم نیستند افرادی که برای حل مشکل بوجود آمده در حوزه سکه، طلا و ارز راه حل های مختلفی را پیشنهاد می دهند. عمده این راه حل ها هم به فعالیت های ارزی بانک مرکزی ختم می شود. به نظر می رسد دولت نیز به همین باور رسیده که می تواند با تغییر در سیاست های پولی و ارزی وضعیت بوجود آمده را مدیریت کند حال آنکه شواهد نشان می دهد مشکل در جایی غیر از بازار ارز و طلا و راه حل نیز چیزی فراتر از تعویض و تغییر رییس کل بانک مرکزی است. البته در اینکه عملکرد ضعیف آقای سیف در بوجود آمدن وضع موجود تاثیرگذار بوده شک ندارد اما به نظر می رسد همه مشکل با تغییر رییس بانک مرکزی حل نمی شود و تغییرات بیشتری مورد نیاز است.

  • رام کردن ارز سرکش با تعمیق بازار ثانویه 

    رام کردن ارز سرکش با تعمیق بازار ثانویه 

    درباره تلاطمات بازار ارز در دو روز گذشته تحلیل های مختلفی مطرح شده است. فارغ از این تحلیل ها باید درباره «چه میشود کرد؟» بیشتر صحبت کنیم.

  • 2 پادزهر برای تحریم‌های نفتی

    2 پادزهر برای تحریم‌های نفتی

    همزمان با مطرح شدن تحریم مجدد نفت ایران از سوی آمریکا، استفاده از محموله‌های کوچک برای جلوگیری از ردیابی و به کار بردن پیمان‌های پولی دوجانبه برای حذف دلار در مبادلات اقتصادی بخصوص فروش نفت، می‌تواند تأثیر چشمگیری در کاهش تحریم‌های جدید نفتی داشته باشد.

  • موشک های هوا به هوا و اهل معرفت

    موشک های هوا به هوا و اهل معرفت

    واقعا که انسان به چشم خود میبیند مخالفان و دشمنان خدا چقدر از شعور و تعقل بی بهره اند و چقدر حق با آیات قرآن کریم است که این‌ها را مشتی نادان یاد می‌کند!! وگرنه چطور ممکن است که آدم در اعلام مخالفت با جنگ و جهاد، جنگ طلبانه حرف بزند؟!

  • بانک مرکزی، حافظ منافع مردم یا بانک‌ها؟

    بانک مرکزی، حافظ منافع مردم یا بانک‌ها؟

    واقعیت آن است که بیشتر مدیران ارشد بانک مرکزی از بانک‌ها می‌آیند و پس از دوره‌ای از مسئولیت، دوباره به نظام بانکی بر می‌گردند و این چرخه مانع از آن است که بانک مرکزی منافع مردم را بر منافع بانک‌ها ترجیح دهد. 

  • بازگشت رئیس از سفر«چین و ماچین»

    «عبدالناصر همتی» روی صندلی ریاست بانک مرکزی نشست

    بازگشت رئیس از سفر«چین و ماچین»

    شاید شما هم فکر می‌کنید در روزگاری که از خودرو و دارو بگیرید تا سوزن، نخ و حتی مُهر و تسبیح مان را از چین وارد می‌کنیم، آوردن یک «رئیس کل» از سرزمین اژدهای زرد، خبر خیلی عجیبی نباشد! خب اشتباه فکر می‌کنید.

  • مهاجرت بزرگ به سواحل مکران 

    مهاجرت بزرگ به سواحل مکران 

    هر چند در سال گذشته همایشی با عنوان توسعه سواحل مکران برگزار شد و معاون اول رئیس جمهور هم در آن به اهمیت این سواحل اذعان کرد اما هنوز عزمی جدی برای ساخت شهرهای جدید که نیاز مبرم در مهاجرت بزرگ خواهد بود در عمل دیده نمی‌شود.

  • راهکاری برای تبدیل تهدید نقدینگی به آبادانی

    راهکاری برای تبدیل تهدید نقدینگی به آبادانی

    صندوق سرمایه‌گذاری پروژه راهکاری جدید، برای هدایت نقدینگی و مشارکت مردم در تکمیل پروژه‌های زیرساختی است که سرمایه‌گذاران را در مالکیت پروژه سهیم می‌کند و برای بانیان صندوق هم مزایایی همچون امکان پرداخت سود به سرمایه‌گذار از محل عواید پروژه را دارد.

  • برخی مسئولان به اصلاح الگوی مصرف باور ندارند

    حسن مرادی؛ کارشناس اقتصاد انرژی

    برخی مسئولان به اصلاح الگوی مصرف باور ندارند

    اشکالات بسیاری در مصرف انرژی داریم که سبب شده علاوه بر به وجود آمدن قطعی در این حوزه، این شائبه در کشور به وجود بیاید که دلیل اصلی آن صادرات بی‌رویه برق است. در صورتی که این طور نیست.

  • جلوی مفسدان داخلی را بگیرید!

    جلوی مفسدان داخلی را بگیرید!

    اگر ریشه مفسدان را از این ادارات بیرون می‌کشیدند و یک بار برای همیشه این معضل چاره می‌شد، اکنون این حال و روزمان نبود. مگر درخصوص واردات هزاران ماشین و ثبت سفارش غیرقانونی آن‌ها، صد جور حرف نزدند.

  • شبه رایگان بودن انرژی به مصرف بی‌رویه انجامیده است

    شبه رایگان بودن انرژی به مصرف بی‌رویه انجامیده است

    معضل مصرف بی‌رویه انرژی ارتباطی با نبود یا کمبود قانون ندارد. بزرگ‌ترین مشکل در این راه، عدم وجود فرهنگ‌سازی مناسب در این زمینه است. باید بدانیم که مبالغ مصرف شده برای فرهنگ‌سازی هزینه نیست.

  • جای نق زدن مدیریت مصرف را آغاز کنیم

    بارش‌های اخیر در ذخیره آب پشت سدها و مشکلات پیش رو در حوزه تأمین انرژی تأثیر بسزایی داشت. ضمن اینکه صنعت برق بر روی تولید نیروگاه‌های برق‌آبی به میزان 9000 مگاوات برنامه‌ریزی کرده بود، اما با کاهش بارش و کم شدن آب پشت سدها این میزان محقق نشد و حالا حدود 5000 مگاوات کمبود وجود دارد.

  • ایران از تمدن‌کاریزی تا بحران آب

    چرا یک ملتی که پیش از این، این همه به آب اهمیت می‌داد این‌قدر«آب گم کن» شده است. آیا این معنی‌اش آن نیست که ایرانی خودش را گم کرده است؟

  • اقتصاد جمع گرای آبرو محور

    اقتصاد جمع گرای آبرو محور

    مصرف و مصرف زدگی برای هیچکس شخصیت نمی‌آورد، زیرا می‌دانیم بخش عمده‌ای از اقتصاد واقعی آدم ها، نوعی نیازهای روحی- روانی و فرهنگی است.

  • آقای کرباسیان! این یادداشت را بخوانید!

    آقای کرباسیان! این یادداشت را بخوانید!

    حالا فهمیدید چرا مردم در حد سپردن چند بطری آب معدنی برای رساندن به زلزله زدگان کرمانشاه به کل شما دولتمردان اعتماد نداشتند؟ از بس به آن‌ها دروغ گفته‌اید! هر بار چیزی گفته و بعد مثل آب خوردن حرفتان را عوض کرده‌اید.