تبریز- داودی گفت: از آنجا که پدیده‌ی بیوتروریسم شایع شده باید محصولات استراتژیکی همچون ذرت و دانه‌های روغنی را خود تولید کنیم.

نبود الگوی کشت مناسب/ خطر بیوتروریسم ایجاب می‌کند در تولید محصولات استراتژیک به خودکفایی برسیم

به گزارش قدس آنلاین، امروزه دولت ها بر تولید ومصولات ارگانیک و سالم متمرکز شده اند. دارو و غذا دو هدف استراتژیک مهم برای اعمال بیوتروریستی با مقیاس وسیع هستند که گاهی در برنامه های حملات بیوتروریستی علیه مردم یک کشور قرار می گیرند. خوشبختانه در کشور ما در نتیجه فعالیت ها و اطلاع رسانی های پیوسته در سال های اخیر نگاه جامع به بیوتروریسم در حال توسعه بوده و برنامه ریزان کشور کمابیش از دریچه چنین نگاهی به پدیده بیوتروریسم می پردازند. 

یوسف داودی؛  عضو کمیسیون کشاورزی مجلس با تاکید بر لزوم تغییر الگوی کشت به منظور رسیدن به اهداف و برنامه‌های مدنظر در حوزه کشاورزی، ابراز داشت: صنعت کشاورزی یکی از مهمترین و استراتژیک‌ترین صنایع است اما در عمل کمبودهای بسیاری داریم.

وی اضافه کرد: مشکلات موجود در بخش کشاورزی زیاد است که در این مورد نمایندگان با قانون گذاری و ارائه بسته‌های حمایتی اقدامات قابل توجهی را انجام داده‌اند، سهم بعدی متوجه دولت است و قوه مجریه باید در این بخش قوانین را به درستی اجرا نماید تا کشاورزان نیز رغبت بیشتری برای تولید و عرضه محصول داشته باشند.

این نماینده مجلس شورای اسلامی با اشاره به دخیل بودن نفت در سبد بودجه کشور و مشکلات تحریم، اذعان داشت: ما باید کشاورزی را به حدی برسانیم که صادرات محصولات به درجه مطلوب برسد و اقتصادمان با کشاورزی بچرخد، در حال حاضر بیشتر بودجه‌های ما وابسته به فروش نفت است که این خود مشکل بزرگی قلمداد می‌شود اما بخش کشاورزی در مقابل تحریم‌ها بسیار مقاوم نشان داده است.

وی خاطرنشان ساخت: در تولید گندم خودکفا هستیم اما در تولید ذرت، سویا، جو و دانه‌های روغنی وضعیت خوبی نداریم و مجبوریم تا این محصولات از خارج وارد کنیم، با توجه به مطرح بودن بحث بسیار خطرناک بیوتروریسم ما باید در تولید تمام محصولات استراتژیک به خودکفائی و حتی صادرات برسیم.

عضو کمیسیون کشاورزی مجلس با بیان اینکه علت اصلی مشکلات نبود الگوی کشت مناسب است، تصریح کرد: این مقوله باید از طرف وزارت جهاد کشاورزی به کشاورز ارائه و آموزش داده شود، باید امکان سنجی شود تا بدانیم چه محصولی را کشت و عرضه کنیم، دولت نیز باید تمام حمایت خود را از کشاورزی به انجام برساند، کاهش تعرفه واردات و افزایش تعرفه صادرات نمی‌تواند به تولید کمک کند.

وی بیان داشت: ما پتانسیل خوبی داریم و در حال حاضر ۶۹ محصول کشاورزی صادر می‌کنیم، منکر تلاش‌های دولت در این حوزه نیستیم اما این میزان کافی نیست و باید دولت‌مردان بیش از این به بخش کشاورزی توجه کنند؛ ما مشکلات زیادی در صادرات داریم و در بازارهای جهانی فعالیت‌های خوبی نداشته‌ایم.

داودی با اعلام اینکه باید علمی‌تر و تخصصی‌تر وارد بخش صادرات بشویم، توضیح داد: به طور مثال کارخانه پگاه تبریز تاکنون نتوانسته وارد کریدور سبز شود و محصولات خود را به مرحله صادرات برساند، خب این مسایل باید حل شود تا دامداران نیز بتوانند با فروش محصولات خود چرخ زندگی‌شان را بچرخانند.

وی با اشاره به خطر استفاده از محصولات تراریخته، متذکر شد: در این مورد تحقیقات گسترده‌ای انجام داده و به مشکلات و خطرات این محصولات پی برده‌ام، تا کنون واردات این محصولات دارای الگو و مکانیسم خاصی نبوده ولی در برنامه ششم پیش بینی شده تا واردات محصولات تراریخته با حساسیت خاصی انجام گیرد.

برچسب‌ها