رئیس اتاق اصناف گفت: در مجموع بیش از ۳میلیون بنگاه صنفی داریم که در مقایسه با آمار جهانی خیلی زیاد است برای این‌که طبق نرم جهانی به‌ازای ۳۷ تا ۴۲ خانوار یک بنگاه صنفی هست اما در ایران به‌ازای ۷ تا ۸ خانواده یک بنگاه وجود دارد.

به‌ازای هر ۷ خانوار ایرانی یک بنگاه صنفی داریم

علی فاضلی رئیس اتاق اصناف ایران با اعلام اینکه "حدود ۷۵۰ هزار بنگاه صنفی بدون مجوز داریم که برای ساماندهی آنها نیاز به عزم و اراده ملی است"، افزود: ما در مجموع ۲ میلیون و ۴۰۰ هزار بنگاه صنفی دارای مجوز داریم.

رئیس اتاق اصناف با اشاره به آغاز ساماندهی اصناف از سال ۷۲ گفت: مشکلاتی همیشه بر سر راه ساماندهی و سازماندهی اصناف بود و در برنامه پنجم توسعه دولت مکلف به این کار شد که چون تصویب قانون در شش ماه آخر دولت وقت انجام گرفت در مقام اجرا کاری نشد و می‌توان گفت اراده‌ای خیلی قوی هم برای اجرای آن نبوده است.

فاضلی گفت: اتاق اصناف در بحث آمار و شناسایی بنگاه‌های فاقد مجوز به دولت کمک می‌کند.

رئیس اتاق اصناف افزود: به‌شرط فراهم شدن تسهیلات حمایتی و اصلاح قانون اصناف در جهت حمایت از بنگاه‌ها و پایین آمدن نرخ تسهیلات بانکی می‌توان با اراده ملی و مشارکت دولت، مجلس، نهاده‌های مختلف و حتی نیروی انتظامی طی یک سال همه بنگاه‌های فاقد مجوز را سازماندهی یا ساماندهی کرد.

فاضلی گفت: اصلاح قانون نظام صنفی نهایی شده و بعد از نظرخواهی از استانها به مجلس ارائه می‌شود که امید داریم مجلس و کمیسیون مربوطه وقت بیشتری برای بررسی و تصویب آن لحاظ کند.

رئیس اتاق اصناف افزود: در این اصلاحیه، بحث حذف قوانین متعارض هم دیده شده که موارد متعارض مشخص شده است که اصلاح آن به‌عهده مجلس و نمایندگان محترم است.

فاضلی همچنین گفت: بنگاه‌های کوچک و متوسط که حدود ۳ میلیون بنگاه می‌شود ۶ میلیون و ۵۰۰ هزار شغل ایجاد کرده است که خیلی مهم است و باید مد نظر قرار بگیرد.

رئیس اتاق اصناف با اشاره به ضربه سنگین قانون مالیات بر ارزش افزوده به بنگاههای کوچک و متوسط طی ۵ اجرای آزمایشی آن گفت: مشکلات اقتصاد ما و اینکه آسیب‌پذیر است برمی‌گردد به مشارکت نکردن مردم در اقتصاد، اقتصاد باید مردمی باشد و به مردم برگردد.

منبع: خبرگزاری تسنیم

برچسب‌ها