تحولات لبنان و فلسطین

دهمین کمیسیون مشترک همکاری‌های ایران و ونزوئلا با حضور امیر سرتیپ عزیز نصیرزاده وزیر دفاع کشورمان روز گذشته در کاراکاس برگزار شد. قرار است در سفر دوروزه وزیر دفاع به ونزوئلا، راهکارهای هم‌افزایی و گسترش همکاری‌های اقتصادی طرفین مورد بررسی قرار بگیرد.

افق جدید روابط تهران - کاراکاس

قدس آنلاین: مسائلی مانند نفت، تجارت خارجی، صنعت، حمل‌ونقل، فناوری و اقتصاد از جمله زمینه‌های مشترک دو کشور بوده و بناست این موضوعات به مدت چهار روز در کارگروه‌های تخصصی دهمین دوره کمیسیون مشترک مورد بررسی قرار بگیرند. باتوجه‌به اینکه بهره‌مندی همه‌جانبه نسبت به ظرفیت‌های همکاری صورت نگرفته است، برگزاری چنین نشست‌ها و رایزنی مسئولان مربوط می‌تواند در حداکثرسازی فرصت‌ها و همکاری‌های دوجانبه مؤثر باشد. در همین راستا، حجت‌الله سلطانی سفیر ایران در ونزوئلا با اشاره به ظرفیت‌های ونزوئلا برای سرمایه‌گذاران ایرانی گفت: روابط دوجانبه تهران - کاراکاس در مرحله جدیدی قرار دارد که بخش خصوصی با بخش دولتی همکاری دارد. ونزوئلا سرزمین فرصت‌هاست و مرحله جدیدی از همکاری‌ها آغاز شده و هر دو دولت حامی جدی گسترش روابط هستند. 

 تقویت ائتلاف شرقی علیه تحریم‌های آمریکایی
 در همین زمینه، هادی اعلمی فریمان کارشناس مسائل آمریکای لاتین در گفت‌وگو با قدس تصریح کرد: ونزوئلا جزو کشورهای محور روسیه و چین یا به عبارتی کشورهای بلوک شرق محسوب می‌شود، بدین ترتیب در حال حاضر زمینه مشترکی بین همه کشورهای این بلوک وجود دارد و آن هم بحث تحریم‌های ایالات متحده است. ایران و ونزوئلا تحت شدیدترین تحریم‌ها قرار دارند، چنان‌که علیه ونزوئلا حدود یک‌هزار تحریم از سوی اروپا و آمریکا اعمال شده است. همچنین به دلیل مطرح‌شدن شائبه تقلب در انتخابات ریاست‌جمهوری ونزوئلا، بنا بود مادورو بر اساس موافقت‌نامه باربادوس به گروه مخالف اجازه دهد ناظران انتخاباتی از اروپا و سازمان ملل بر انتخابات ونزوئلا نظارت کنند. اما اکنون آمریکایی‌ها مدعی شده‌اند این اقدام صورت نگرفته و دولت تخلف کرده است. همه این عوامل موجب شده ونزوئلا دوباره زیر فشار اقتصادی قرار بگیرد. درنتیجه، این شرایط موجب شده همکاری‌های دفاعی و امنیتی ونزوئلا با جمهوری اسلامی ایران، روسیه و چین شدت بگیرد.
 این کارشناس بین‌الملل افزود: ونزوئلا نیاز دارد تحریم‌ها را دور بزند و حمایت‌هایی را از ایران از محور شرق دریافت کند. در همین راستا، برگزاری کمیسیون مشترک اقتصادی و دیدارهای دوجانبه میان ایران و ونزوئلا را می‌توان در این قالب در نظر گرفت. البته چون در حال حاضر مبادلات جهانی با دلار صورت می‌گیرد، مسیر سختی پیش روی همکاری‌های طرفین وجود دارد. به نظر می‌رسد در صورتی می‌توان مدعی شد این همکاری‌ها محقق و عملیاتی شود که جریان پایاپای صورت بگیرد. کشورمان می‌تواند یکسری خدمات در حوزه‌های مختلف از جمله فنی و مهندسی، کشاورزی، دارویی، پتروشیمی و نفت صادر و متقابلاً یکسری کالاها را از ونزوئلا دریافت کند. همچنین ونزوئلا از نظر فلزات معدنی و گرانبها بسیار غنی است.
 اعلمی بیان کرد: البته امکان دارد بسیاری از تبادل خدمات به‌صورت پایاپای باشد، زیرا دو طرف تحت تحریم‌های شدید هستند و عمدتاً می‌توانند مبادله کالا به کالا انجام دهند. مبادله کالا به کالا وضعیتی را ایجاد می‌کند که به نظر می‌رسد صرفاً دولت‌ها در حال پیگیری توافقات هستند و بخش خصوصی چندان قادر به انجام آن نیست؛ بنابراین باید برای تحریم‌ها چاره‌ای اندیشید تا بخش خصوصی هم به عرصه تبادلات اقتصادی طرفین ورود کند.

انتهای پیام

 

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.