تحولات منطقه

یک نماینده مجلس: بر اثر تصویب مصوبه افزایش تسهیلات ساخت مسکن ۸۰۰ میلیون تومانی مردم دلگرم و امیدوار شده‌اند که گرهی از مشکلات‌شان حل شود.معطل باقی گذاشتن مصوبه صحیح نیست و تعلل بانک مرکزی برای اجرای مصوبه تسهیلات ساخت مسکن ۸۰۰ میلیونی توجیه ندارد.

تعلل بانک مرکزی برای اجرای مصوبه تسهیلات ساخت مسکن ۸۰۰میلیون‌تومانی هیچ توجیهی ندارد

تسهیلات ساخت مسکن به عنوان راهکاری برای حمایت از اقشار ضعیف و متوسط مطرح است تا بتوانند خانه‌دار شوند. اعطای این تسهیلات باید شرایط داشته باشد. اول، لازم است تسهیلات به موقع در اختیار متقاضیان قرار بگیرند، در غیر این صورت ارزش خود را از دست می‌دهد. دوم، مبلغ تسهیلات باید به اندازه‌ای باشد که بتواند کمکی به خانوارها بکند.

شورای عالی مسکن ۵ ماه پیش به این نتیجه رسید که با توجه به تورم، تسهیلات ساخت مسکن ۵۵۰ میلیون تومانی دیگر جوابگوی نیاز خانوارها نیست و کمکی به ساخت مسکن نمی‌کند. به همین دلیل، مصوبه افزایش تسهیلات را با حضور رئیس بانک مرکزی در این شورا داشتیم. با این مصوبه، مبلغ تسهیلات از ۵۵۰ به ۸۰۰ میلیون تومان افزایش یافت.

این مصوبه در همین حد باقی ماند و تا الان به اجرایی نشده است. مسئولان شبکه بانکی کشور اعلام می‌کنند که منابع لازم برای اعطای این تسهیلات وجود ندارد. در صورتی که بر اساس قانون جهش تولید مسکن بانک‌ها باید ۲۰ درصد از منابع‌شان را به بخش مسکن اختصاص دهند.

در مصوبه تسهیلات ساخت مسکن ۸۰۰ میلیون تومانی، افزایش سقف تسهیلات را برای بانک‌ها نداشته‌ایم و اضافه باری به آن‌ها تحمیل نشده است. با توجه به این موضوع، ضرورت دارد هر چه سریع‌تر این مصوبه اجرایی شود تا گرهی از مشکلات مردم در حوزه مسکن باز کند.

گذشت ۵ ماه از زمان تصویب بی سرانجام تسهیلات ۸۰۰ میلیونی در شورای عالی مسکن

غلامرضا توکل، نماینده خرامه، سروستان و کوار از استان فارس در مجلس با اشاره به این موضوع که ۵ ماه از زمان تصویب تسهیلات ساخت مسکن ۸۰۰ میلیون تومانی در شورای عالی مسکن می‌گذرد و هنوز اجرای این مصوبه را شاهد نیستیم، تصریح کرد: این اصلاً قابل قبول نیست که مصوبه‌ای بعد از چندماه که از زمان تصویبش می‌گذرد، همچنان معطل باقی بماند.

وی ادامه داد: مسکن به عنوان یکی از مهم‌ترین نیازهای خانوارها و جوانان مطرح است. اگر می‌خواهیم سیاست‌-های جوانی جمعیت را اجرا کنیم و به سمت تسهیل ازدواج جوانان برویم، باید حل مشکلات آنان در حوزه مسکن مدنظر باشد.

این نماینده مجلس گفت: با قوت و قدرت از شأن نظارتی مجلس برای اجرای این مصوبه استفاده می‌کنیم. نامه‌ای که ۱۰۸ تن از نمایندگان مجلس به شخص رئیس جمهور زدند و اجرای این مصوبه را خواستار شدند، در همین راستا قابل ارزیابی است. در غیاب اعمال حمایت‌هایی مانند مصوبه افزایش تسهیلات ساخت مسکن از ۵۵۰ به ۸۰۰ میلیون تومان نمی‌توانیم امیدی به بهبود شرایط در حوزه مسکن داشته باشیم.

آقای فرزین در جلسه تصویب مصوبه وام ۸۰۰ میلیونی حاضر بود و مخالفتی با آن نداشت

توکل در خصوص این موضوع که آقای فرزین، رئیس بانک مرکزی در جلسه تصویب مصوبه تسهیلات  ۸۰۰ میلیون تومانی ساخت مسکن حضور داشتند و اگر قرار بود مخالفتی با این مصوبه بشود، باید در همان جلسه مطرح می‌شد، تصریح کرد: وقتی دولت به تصویب مصوبه‌ای می‌پردازد، حتماً جوانب امر دیده شده است و مصوبه باید اجرایی شود.

وی ادامه داد: اگر مشکلی به لحاظ منابع وجود داشت، باید در همان جلسه تصویب مصوبه افزایش تسهیلات ساخت مسکن به ۸۰۰ میلیون تومان مطرح و رفع می‌شد. حالا که مصوبه به تصویب رسیده است و مردم در جریان آن قرار گرفته‌اند، نمی‌توانیم از اجرای آن خودداری کنیم.

این نماینده مجلس گفت: این که مصوبه‌ای به تصویب برسد اما اجرایی نشود، تبعات خوبی به لحاظ اجتماعی نخواهد داشت. این طور اقدامات باعث سرخوردگی مردم می‌شود و در نهایت بی اعتمادی به سیاست‌های حمایتی حاکمیت را به دنبال دارد.

توکل گفت: بر اثر تصویب مصوبه افزایش تسهیلات ساخت مسکن ۸۰۰ میلیون تومانی مردم دلگرم و امیدوار شده‌اند که به جای ۵۵۰ میلیون تومانی به دریافت مبلغ افزایش یافته برای ساخت مسکن بپردازند و گرهی از مشکلات‌شان حل شود. در این شرایط، معطل باقی گذاشتن مصوبه صحیح نیست و تعلل بانک مرکزی برای اجرای مصوبه تسهیلات ساخت مسکن ۸۰۰ میلیون تومانی هیچ توجیهی ندارد و به همین دلیل ۱۰۸ نماینده نیز به رئیس جمهور نامه زدند.

وی ادامه داد: با توجه به وضعیت تورمی که در کشور وجود دارد، اولاً ۵۵۰ میلیون تومان دیگر کمکی به ساخت مسکن نمی‌کند و ثانیاً، هر چقدر در اجرای مصوبه افزایش تسهیلات تعلل کنیم، از ارزش آن کم می‌شود و به ضرر مردم است.

این نماینده مجلس گفت: توقع داریم هر چه سریع‌تر اعطای تسهیلات ساخت مسکن ۸۰۰ میلیون تومانی در دستور کار بانک‌ها قرار بگیرد و بانک مرکزی نیز در این راستا همکاری لازم را داشته باشد. به نحوی که ساخت و سازها در حوزه مسکن رونق بگیرد و این تسهیلات کمکی به حل و فصل مشکلات بکند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.